زنجان ۳۴ زندانی با پابند الکترونیکی دارد
رئیسکل دادگستری استان زنجان گفت: در زنجان ۴۴ پابند پای محکوم بسته شده و در حال حاضر این استان ۳۴ محکوم پایبندی دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، حجتالاسلام اسمعیل صادقی نیارکی امروز در با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان با اشاره به اجرای برنامههای متنوع در هفته قوه قضائیه اظهار داشت: یکی از مهمترین برنامهها که بر آن تاکید داشتهایم ارتباط تنگاتنگ با مردم است.
به گفته وی در حدود 170 برنامه برای این هفته پیش بینی شده بود که از روز گذشته در حال اجرا است همانند حضور در نمازهای جمعه، ارائه خدمت در نماز جمعه و مشاوره رایگان به سوالات و پاسخ حقوقی، نشست خبری، حضور در صدا و سیما، حضور در مساجد کل استان از جمله برنامههاست و در سطح استان همه همکاران قضایی درگیر شده و الزام به پاسخگویی شدهاند.
رئیسکل دادگستری استان زنجان گفت: به بهانه این هفته از دستگاه قضایی نیز به مردم عملکرد ارائه میشود، زیرا گاهی ممکن است رخدادی در جامعه اتفاق افتد و با این که دستگاه قضایی ورود کرده اما مردم متوجه موضوع نشوند.
وی افزود: عملکردها به نحو امیدبخش در جامعه ارائه شود زیرا بیاعتمادی در بین مردم سم است و اعتمادسازی در جامعه وظیفه مهم ما است و به عنوان حاکمیت وظیفه اعتماد سازی عمومی داریم.
حجت الاسلام صادقی نیارکی گفت: مجموعا 277 هزار و 123 پرونده در دادگستری استان زنجان رسیدگی شده است و در سازمانهای تابعه، کانون وکلا نیز اقداماتی انجام دادهاند، این تعداد پرونده نسبت به سال قبل 8 درصد افزایش داشته و با همان نسبت رسیدگی به پروندهها نیز 8 درصد افزایش یافته است.
وی افزود: با اضافه شدن 8 درصدی از نظر تعداد کارکنان و قضات اضافه نشده و همان مقدار قبل است و در سال 97 دادگستری استان و همکاران قضایی 8 درصد نسبت به سال قبل اضافه کار کرده است و این جای تقدیر دارد.
به گفته صادقی نیارکی این تعداد پرونده را 133 قاضی انجام دادهاند که این ایثارگری جای تقدیر و تشکر دارد.
رئیس دادگستری استان زنجان با اشاره به این که هر پرونده در 4 نقطه تکرار میشود و شماره میخورد، اظهار داشت: 277 هزار پرونده تکراری است و اگر پروندههای 4 تکراری، یکی شوند تعداد آنها به 121 هزار پرونده یکتا کاهش مییابد، پس این مقدار جمعیت درگیر موضوعات قضاییاند و 44 درصد پروندهها یکتا است و نیازمند کاهش یافتن است.
وی تصریح کرد: به ازای هر هزار نفر 121 پرونده یکتا وجود دارد و این مقدار زیاد بوده و نیازمند برنامهریزی است.
صادقی نیارکی با بیان اینکه گاهی سایر دستگاهها هم نقشی در پروندههای قضایی ندارد، ابراز داشت: شرایط روز کشور، مسائل اقتصادی، فشارهای بیرونی و بسیاری از عوامل در تولید پرونده نقش دارند و آنچه که ما میتوانیم انجام دهیم نباید در وظایف کوتاهی کنیم و زود و خوب رسیدگی به پروندهها داشته باشیم، زیرا رسیدگی خوب اما دیر هنگام نتیجهای که مردم میخواهند را به دنبال نخواهد داشت.
وی با اشاره به میانگین وقت رسیدگی به پروندهها گفت: مهر ماه سال گذشته رسیدگی در برخی واحدهای قضایی به پروندههای کیفری 107 روز بود اما امروز به 77 روز کاهش یافته است و میانگین رسیدگی در شعب به 62 روز رسیده است، ولی در اجرای احکام میانگین بالاست.
رئیس کل دادگستری استان زنجان گفت: پروندههای سالخورده استان که بیش از یک سالهاند 10 هزار و 900 مورد بود که در حال حاضر به 9 هزار 600 پرونده کاهش یافته است اما هنوز قانع کننده نیست.
وی تصریح کرد: در حوزه طلاق که نگرانیهایی را رقم زد و با توجه به آمار سرعت بالایی هم داشت و ازدواج سیر نزولی پیش گرفته بود، دو اقدام انجام شد و بنیان سیانت از خانواده راه اندازی شد که تحت نظر نماینده ولی فقیه در استانها است.
صادقی نیارکی با اشاره به راه اندازی سامانه تصمیم و خروج از حالت نمایشی این سامانه در استان، اظهار داشت: این سامانه در حال استفاده است و 50 درصد کار پیش رفته است و خروجی مناسبی داشته است.
رئیسکل دادگستری زنجان گفت: 10 درصد افرادی که در سامانه تصمیم ثبت نام کردهاند از طلاق منصرف شدهاند و باید این عدد افزایش یابد.
وی تصریح کرد: در شش ماه دوم 96 تعداد هزار و 445 زوج از هم جدا شده بودند اما در شش ماه دوم 97 به هزار و 111 مورد رسید و 24 درصد کاهش یافت که اگر با این شتاب بالا رود این موضوع موفقیتآمیز خواهد بود.
صادقی نیارکی به کار مهم انجام شده در حوزه مهریه و نبود زندانی در مورد مهریه اشاره کرد و اظهار داشت: در استان زنجان 44 پایبند به پای محکوم بستهایم و در حال حاضر 34 پایبند پای محکوم داریم و استان اول کشور در این زمینه هستیم.
انتهای پیام/ن