گردهمایی پینما نگاران از سرتاسر کشور برای شهید بهشتی
در کارگاه «بوی بهشت» ۱۲ نفر از فعالین جوان پینما از شهرهایی مختلف کشور به همراه مربیان این حرفه به تصویرسازی با موضوع حادثه هفتم تیر میپردازند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، با نزدیک شدن به ایام شهادت اعضای حزب جمهوری اسلامی در حادثه هفتم تیر، « مجموعه فرهنگی سرچشمه » با همکاری «کانون هنر شیعی» اقدام به برگزاری کارگاه سه روزه پینمایی «بوی بهشت» با محوریت این حادثه کرد.
در این کارگاه 12 نفر از فعالین جوان گرافیک و پینما از شهرهایی چون اهواز، شهرکرد، اصفهان، رشت، قم، تربت حیدریه و تهران به همراهی مربیانی چون مسعود نجابتی و سعید رزاقی به فعالیت و تصویر سازی میپردازند.
«مسعود آذرباد» نویسنده پینما درباره خط داستانی آن میگوید: داستان بعد از وفات مرحوم آیت الله طالقانی و در زمان دیدار مسعود رجوی با شهید بهشتی شروع میشود و تا حادثه هفتم تیر و شهادت شهید بهشتی و یاران ایشان ادامه دارد. او درباره داستان نویسی برای پینما میگوید که این شیوه شبیه با سناریو یا همان فیلمنامه برای فیلم سینمایی و سریال است و در آن نما به نما داستان و متنهای جعبه صدا یا همان فضای ابری که صحبتها در آن نوشته میشود نگارش شده است. او در ادامه درباره تقسیم بخشهای داستان میگوید که هنرمندان کارگاه هرکدام بخشهایی را که دوست دارند انتخاب میکنند و به تصویر سازی آن میپردازند.
مربی این کارگاه آقای سعید رزاقی از گرافیستهای مطرح کشور به عنوان مربی این کارگاه درباره نحوه انتخاب این فعالان میگوید: جمع حاضر از میان 100 نفر از هنرمندان جوان انتخاب شدند. از این میان آنانی اتخاب شدند که به شهید بهشتی و مبانی فکری او و انقلاب اسلامی علاقه مند بودند و اردات داشتند. بازه سنی این جوانان بین 20 تا 30 است که حادثه هفتم تیر و شهادت شهید بهشتی را ندیدند ولی به خاطر علاقه و اهمیت آن حاضر شدند مهمترین روزهای پایانی زندگی این شهید بزرگ را به تصویر بکشند.
این معلم کاریکاتور و نقاشی درباره نحوه اثرگذاری بیشتر گرافیک و پینما میگوید که باید محتواهای غنی دینی، فرهنگی، تاریخی، سبک زندگی و... ما در یک بسته بندی جذاب و مطلوب برای نسل نوجوان ما عرضه شود. وی در ادامه پیرامون ظرفیت هنر پینما برای هنر انقلاب اسلامی یادآور شد که امروز تمام فیلمهای قهرمانی و صنعتی سینمای جهان دارای کمیک استریپ است. این مساله نشان دهنده اهمیت بسیار زیاد پینمایی است که باید در کشور بیشتر مورد توجه باشد. اما این به معنای عدم پیشینه ما در این زمینه نیست چراکه ما با هنرپرده خوانی خود قدمهای اول این هنر را در سالهای قبل حتی پیش از خلق کمیک استریپ برداشتیم. ضمنا برای آنکه هنر انقلاب از شعارزدگی دور بماند و جذابیت لازم را داشته باشد باید خلاقیت به خرج دهد و اگرنه دچار شعار زدگی میشود و جذابیتش را از دست میدهد. بنابراین پینما برای هنر انقلاب میتواند همراه با داشتن محتوای خوب، غنی و فرم و صورت مناسب و البته جوانان زیادی که در این زمنیه فعالیت میکنند یک ظرفیت بالا است به شرطی که در آن خلاقیت و بسته بندی مناسب صورت گیرد.
این مربی نقاشی و پینما در پایان سخنان خود اعتمادسازی برای جوانان مستعد و هوشیاری مدیران فرهگی را عوامل موفقیت در فرهنگ و هنر کشور خواند.
در طرف دیگر این کارگاه از دو نفر از بانوان طراح درباره میزان موفیقت پینما در رقابت با کمیک استریپهای غربی سوال شد. خانم الاسوند از اهواز در اینباره به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم گفت: اگر کاراکتر سازی و شخصیت پردازی پینما کاملا متکی بر الگوهای داخلی باشد تا مخاطبان داخلی در وهله اول بتوانند آن را راحت بپذیرند قدم اول این رقابت با موفقیت طی شده است. البته باید این پروسه با جذابیت در طراحی و چشمگیری خاص خود همراه باشد.
خانم دباغ از اهواز نیز در پاسخ به همین سوال گفت: امروز یک تعریف جدید و متفاوتتری از پینما شده است که به دنبال خود قلمها و ذهنهای خلاقتری را ایجاد کرده است. اگر پینماهای ما دارای حرف نو و پیام نو نسبت به کمیک استریپهای دنیا باشد، میتواند در میان آنان به موفقیت چشمگیری دست پیدا کند و بازار آن را به سمت خود تغییر دهد. البته یک نکته مهم دیگر اصلاح نگاه مدیران فرهنگی کشور نسبت به موضوع پینما است اگر این اصلاح صورت بگیرد قطعا رشد و موفقیت بهتری میتواند نصیب جوانان این کشور شود و اگر نه این حوزه با سرعت بسیار کمی ادامه خواهد داد و جوانان آن باید برای موفق شدن بجنگند و زحمات زیادی را متحمل شوند.
در پایان لازم بذکر است که رونمایی از پینمای «بوی بهشت» در هفتم تیرماه مصادف با سالروز شهادت شهید بهشتی و دیگر اعضای حزب جمهوری اسلامی ایران واقع در مجموعه فرهنگی سرچشمه (مقتل و یادمان شهدای هفتم تیر) برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/