کاهش ۵۰ درصدی زمان پاسخ‌دهی معاینات پزشکی قانونی/راه‌اندازی بزرگترین آزمایشگاه ژنتیک منطقه در ایران

کاهش 50 درصدی زمان پاسخ‌دهی معاینات پزشکی قانونی/راه‌اندازی بزرگترین آزمایشگاه ژنتیک منطقه در ایران

رئیس سازمان پزشکی قانونی گفت: متوسط زمان پاسخ‌دهی در حوزه معاینات از ۲ ساعت در سال‌های گذشته به حدود یک ساعت، در حوزه کمیسیون‌ها از حدود ۵ ماه به کمتر از یک ماه و در حوزه تشریح از حدود ۶ ماه به نزدیک دو ماه رسیده است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مسجدی آرانی در تشریح عملکرد حوزه پزشکی و آزمایشگاهی در سال گذشته به راه اندازی سه آزمایشگاه سم شناسی و یک آزمایشگاه آسیب شناسی، تکمیل تجهیزات آزمایشگاهی 11 مرکز، تهیه و تامین تجهیزات واحد‌های معاینات بالینی 14 مرکز پزشکی قانونی، راه اندازی 9 مرکز تشریح در شهرستان‌های فاقد تالار تشریح و تکمیل تجهیزات مورد نیاز واحد‌های تشریح 12 مرکز و تکمیل تجهیزات گروه‌های بررسی صحنه جرم سه مرکز در سطح کشور اشاره کرد.

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور با تاکید بر سرعت بخشی در ارائه نظرات کارشناسی افزود: با تلاش همکاران سازمان میزان متوسط زمان پاسخ‌دهی در حوزه‌های مختلف تخصصی طی سال‌های قبل کاهش یافته به طوری که متوسط زمان پاسخدهی در حوزه معاینات از 2 ساعت در سال‌های گذشته به حدود یک ساعت، در حوزه کمیسیون‌ها از حدود 5 ماه به کمتر از یک ماه و در حوزه تشریح از حدود 6 ماه به نزدیک دو ماه رسیده است.

مسجدی توجه به افزایش کیفیت گواهی‌های صادره را از جمله اهداف اساسی سازمان در کنار سرعت بخشی به ارائه خدمات برشمرد و برگزاری 185 دوره آموزشی تخصصی در حوزه‌های مختلف فعالیت‌های سازمان در سال 1397 و نیز تدوین، بازنگری و اصلاح 23 دستورالعمل مربوط به حوزه‌های مختلف معاینات، کمیسیون ها، آزمایشگاه و تشریح را در این راستا ذکر کرد.

وی با تاکید بر اینکه با جذب و تربیت نیرو‌های متخصص در این حوزه و راه‌اندازی 10 مرکز ژنتیک در سطح کشور، بزرگ‌ترین و به نوعی منحصر به فردترین شبکه آزمایشگاه‌های ژنتیک در منطقه شکل گرفت، تصریح کرد: این شبکه گسترده در برهه‌های مختلف زمانی در مدیریت حوادث دسته جمعی و اتفاقات ناگواری که برای هموطنان عزیزمان در داخل یا خارج از کشور حادث شده است کارایی خود را به اثبات رسانده و در تمامی موارد فصل الخطاب تعیین و تشخیص هویت قربانیان بوده است.

وی اضافه کرد: با نشست‌های مشترک بین نمایندگان سازمان پزشکی قانونی کشور، سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و دادستانی کل کشور این امر محقق شد و 89 عنوان مجرمانه به عنوان دامنه شمول بانک ژنتیک تعیین و مورد تصویب هیئت مدیره بانک ژنتیک قرار گرفت.

مسجدی با اشاره به اینکه اخذ نمونه از مجرمین در حل پرونده‌های جنایی حل نشده و جلوگیری از گمنامی مجرمین و پیشگیری از وقوع جرم می‌تواند نقش کلیدی داشته باشد، از اخذ بیش از 52 هزار نمونه بیولوژیک با همکاری سازمان زندان‌ها در سراسر کشور و تهیه بیش از ده هزار پروفایل ژنتیکی مجرمین در سال 97 خبرداد.

این مقام قضایی تاکید کرد: نرم افزار داخلی بانک ژنتیک با اتکا به دانش نیرو‌های متخصص داخلی تولید شده است که به زودی و با طی مراحل پایانی و گذراندن تست‌های مربوط مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت. با تولید این سامانه، کشورمان در زمره معدود کشور‌های دارنده نرم افزار مستقل بومی بانک جامع ژنتیک قانونی قرار خواهد گرفت.

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور در ادامه به تشریح عملکرد حوزه آموزش و پژوهش سازمان پزشکی قانونی کشور پرداخت و گفت: در یکسال گذشته 69 دوره آموزشی ویژه قضات دادگستری با عناوین مختلف از جمله تازه‌های پزشکی قانونی، آشنایی با فرآیند‌های پزشکی قانونی، بررسی صحنه جرم جهت قضات، ژنتیک قانونی، آشنایی با مواد مخدر، روانگردان‌ها و عوارض جسمی آن ها، تروماتولوژی قانونی، مرگ‌شناسی، اصول و معیار‌های تعیین سن، تحمل کیفرو ابعاد قضایی آن، رسیدگی به دعاوی و تغییر جنسیت، تاثیر پزشکی قانونی در دادرسی‌ها و... برگزار شده است.

اجرای 73 دوره آموزه‌های قانونی جهت آموزش جامعه پزشکی با عناوین مرگ و میر‌های مرتبط با بارداری، قوانین و حقوق حرفه‌ای پزشکی، آشنایی با قوانین و مقررات و پیشگیری از قصور پزشکی، سقط درمانی و اندیکاسیون‌های قانونی، مسئولیت کادر درمان در قصور پزشکی، تعیین علت فوت و صدور جواز دفن، کارگاه معاینات زنان جهت متخصصین زنان و زایمان، اخلاق حرفه‌ای و قصور پزشکی و ملاحظات پزشکی قانونی، مبانی قصور و حقوق حرفه‌ای و...، همچنین ارائه آموزش به دستیاران تختصصی در رشته‌های مختلف از جمله پزشکی قانونی، روانپزشکی، طب کار و... و نیز ارائه آموزش به دانشجویان رشته‌های مختلف پزشکی، حقوق، مامایی و.. از دیگر اقدامات مورد اشاره رییس سازمان پزشکی قانونی در حوزه آموزشی سازمان در سال 1397 بود.

به گزارش میزان،‌ مسجدی توجه ویژه به رشد علمی سازمان را امری ضروری خواند و با اشاره به برنامه‌های سازمان جهت ارتقای علمی در حوزه‌های مختلف تخصصی، از قوای مجریه و مقننه خواست تا با توجه به ضعف بنیادین سازمان در حوزه‌های مختلف مانند ابنیه و بودجه، بیش از گذشته به رفع نیاز‌های این سازمان توجه نمایند.

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور ضمن اشاره به آسیب دیدگی جسمی و روانی مراجعین این سازمان، تکریم مراجعین و تسریع در ارائه خدمات کیفی را از دیگر برنامه‌های مهم این سازمان برشمرد و با اشاره به آغاز کار طراحی و برنامه نویسی نرم افزار تخصصی سازمان، ابراز امیدواری کرد که در آینده‌ای نه چندان دور شاهد راه اندازی این نرم افزار و بهره مندی بخش‌های مختلف سازمان و خصوصاً مراجعین آن از امکانات این نرم افزار باشند.

مسجدی مکانیزه شدن کار و تسریع در ارائه خدمات، کاهش زمان پاسخدهی، بهره گیری از بستر‌های آماده شده جهت ارتباط الکترونیک با کلانتری‌ها و مراجع قضایی و به تبع آن کاهش هزینه و زمان و نیز پیشگیری از جعل اسناد و ... را از جمله مزایای راه اندازی این نرم افزار برشمرد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon