تنشهای ایران و آمریکا مهمترین مسیر دریایی جهان را تهدید میکند
نشریه اقتصادی اکونومیست طی گزارشی نوشت: تنش های ایران و آمریکا مهمترین مسیر دریانوردی جهان را تهدید می کند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از اکونومیست، تنگه هرمز یک باریکه آبی است که خلیج فارس را به سایر اقیانوسهای دنیا متصل میکند و مدتهاست به عنوان مهمترین گلوگاه عرضه حیاتی نفت شناخته شده است. این تنگه با دارا بودن حدود یک سوم نفت دریایی دنیا و یک پنجم کل صادرات نفت دنیا،تولیدکنندگان نفت و گاز خاورمیانه را به مشتریان سراسر دنیا از جمله اروپا ، آسیا و آمریکا ارتباط می دهد. طبق اداره اطلاعات انرژی آمریکا ، در 2016 این گذرگاه آبی روزانه 19 میلیون بشکه نفت خام و سایر محصولات نفتی را عبور داده است. اگر این تنگه بسته شود، عرضه جهانی نفت سقوط میکند و قیمت بالا می رود.
خطر چنین رویدادی افزایش می یابد و قیمت نفت در حال بالا رفتن است. در ماه می سال گذشته ترامپ از قرارداد برجام با ایران بیرون رفت و این کشور را تحریم کرد. حسن روحانی ، رئیس جمهور ایران پاسخ این کار را با تهدید به متوقف کردن جریان نفت داد. اگر ایران نتواند نفت صادر کند ، دیگران هم نمیتوانند. تنشها در روزهای اخیر بالا گرفته است. در 13 ژوئن به دو نفتکش در دریای عمان حمله شد و در 20 ژوئن یک پهپاد جاسوسی آمریکا بر فراز تنگه هرمز توسط سپاه پاسداران ایران مورد هدف قرار گرفت. پس از این توییت که ایران اشتباه خیلی بزرگی کرده است، ترامپ دستور حمله نظامی به ایران را داد ولی بعد نظرش تغییر کرد.
یک تفسیر از حملات اخیر به کشتیها- اگر طبق ادعای آمریکا توسط ایران انجام شده باشد- این است که هدف آنها نشان دادن آمادگی ایران برای اجرای تهدید بستن تنگه هرمز است. این کشور میتواند سعی کند تنگه هرمز را با قایق های تندرو ، موشکهای ضدکشتی و مینها ببندد ولی این کار ریسک جنگ با آمریکا و متحدان منطقهای را بالا میبرد. تحلیلگران نظامی می گویند ناوگان پنجم آمریکا که مقر آن در بحرین است، قادر خواهد بود طی چند هفته این تنگه را باز کند. در همین حین ، حداقل بخشی از نفت عربستان و امارات از طریق خط لوله منتقل خواهد شد.
انتهای پیام/74