آغاز اجلاس آسهآن در تایلند و بی توجهی به مسلمانان میانمار
اجلاس دو روزه آسهآن با هدف رسیدگی به موضوعاتی مانند دریای چین جنوبی در تایلند برگزار شد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، رهبران جنوب شرق آسیا درحالی در نشست دو روزه بانگوک شرکت کردهاند که مشخص نیست این 10 کشور تا چه اندازه در حل موضوع دریای چین جنوبی و همچنین نسل کشی مسلمانان روهینگیان موفق خواهند شد.
دریای چین جنوبی یکی از پرترددترین آبراههای بین المللی است که تعدادی از کشورهای عضو آسه آن ازجمله چین ادعای مالکیت بر آن را دارند.
گروههای مدافع حقوق بشر همچنین از رهبران آسه آن درخواست کردهاند که درباره حمایت از طرحهای مربوط به بازگرداندن مسلمانان روهینگیا به کشورشان بازنگری کنند؛ زیرا فعالان معتقدند این پناهجویان درصورت بازگشت به کشور با تبعیض و یا تعقیب قانونی مواجه خواهند شد.
با اینحال به اعتقاد یکی از اساتید علوم سیاسی دانشگاه تاماسات تایلند "بسیار بعید به نظر میرسد که در این نشست از دولت میانمار به دلیل نحوه رفتار با مسلمانان روهینگیا انتقاد خاصی صورت گیرد زیرا این موضوع برای آسه آن بسیار حساس است."
کشور تایلند به عنوان میزبان این نشست 10 هزار نیروی امنیتی را در اطراف بانگوف مستقر کرده و قصد تجربه اتفاقات یک دهه پیش را ندارد. در آن زمان دهها معترض حامی رئیس جمهور برکنار شده وقت تایلند ( تاکسین شیناواترا) موفق شدند وارد سالن برگزاری جلسات آسه آن شوند.
اما در صبح امروز تنها جمعیت کمی از معترضان انتخابات در این کشور را نتیجه سیستم فاسد تایلند خواندند.
انتهای پیام/