‌مطالبه ۱۰۰ میلیارد تومانی شرکت توزیع برق همدان از مشترکان‌

‌مطالبه 100 میلیارد تومانی شرکت توزیع برق همدان از مشترکان‌

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان همدان با اشاره به اینکه از امروز تا ۱۵ مردادماه، روزهای تعیین کننده‌ای برای صنعت برق است، گفت: میزان مطالبه شرکت برق استان از مشترکین ۱۰۰ میلیارد تومان است که ۴۴ میلیارد تومان از این میزان مربوط به ادارات دولتی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، محمد مهدی شهیدی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اعلام هفته صرفه‌جویی از سوی وزارت نیرو اظهار داشت: این هفته و برنامه‌های آن به جهت اهمیت موضوع آب و برق و صرفه‌جویی در مصرف در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه سال گذشته از روز پنجم تیرماه خاموشی گسترده‌ای در سطح کشور اعمال شد، افزود: بخشی از علت افزایش میزان خاموشی‌ها در سال 97 نسبت به سال‌های قبل افزایش درجه حرارت بود که سال گذشته شاهد افزایش 2 درجه‌ای حرارت نسبت به میانگین سال‌های قبل بودیم.

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان همدان با تأکید بر اینکه افزایش 2 درجه‌ای حرارت سبب افزایش 8 درصدی مصرف انرژی در کشور شد، گفت: به نوعی سال‌های گذشته افزایش مصرف انرژی 5 درصد برآورد می‌شد اما در سال 97 این میزان به 8 درصد رسید.

شهیدی با اشاره به اینکه سال گذشته در استان همدان بیش از یک ماه از تابستان شاهد افزایش دما به بالای 40 درجه بودیم، بیان کرد: این افزایش دما یکی از دلایل مهم افزایش مصرف انرژی به خصوص در استان‌های دارای آب و هوای معتدل نظیر همدان بود.

وی با بیان اینکه افزایش دمای بالای 40 درجه به این معناست که هر درجه بیش از 40 درجه باعث افزایش مصرف یک‌هزار و 300 مگاوات برق می‌شود، عنوان کرد: در سال گذشته علاوه بر افزایش 2 درجه‌ای حرارت، کاهش تولید نیروگاه‌های برق آبی از دیگر مشکلات موجود بود.

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان همدان با تأکید بر اینکه سال گذشته 5 هزار مگاوات نیروگاه‌های جنوب کشور از مدار خارج شدند، تصریح کرد: خروج این 5 هزار مگاوات نیروگاه از چرخه تولید انرژی از دیگر عوامل تشدید خاموشی‌ها در سال گذشته بود. 

شهیدی با اشاره به اینکه 2 پیک مصرف در طول روز و شب داریم، ابراز کرد: پیک روز در کشور از ساعت 12 تا 16 و در استان همدان از ساعت 20 تا 24 اتفاق می‌افتد اما بنا به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، درخواست وزارت نیرو این است که همدان هم پیک روز و هم شب همکاری داشته باشد.

وی در مورد برنامه‌های در نظر گرفته شده برای مدیریت خاموشی و جلوگیری از خاموشی با اشاره به اینکه برای مدیریت مصرف سعی کردیم در بخش مصارف خانگی که عمدتاً استفاده از کولرهای گازی مرسوم شده را به شکلی مدیریت کنیم، تأکید کرد: در ساعات پیک روز از انرژی منطقی و معمولی استفاده کنیم و برای میزان سرمایش مطلوب و جلوگیری از مصرف بی‌رویه انرژی درجه حرارت 24 برای کولرهای گازی در نظر گرفته شود.

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان همدان با بیان اینکه میزان مصرف انرژی کولرهای گازی چهار برابر کولرهای آبی است و این یکی از مسائل و مشکلاتی است که در کشور به وجود آمده، اعلام کرد: از 58 هزار مگاوات برق مصرفی در سال گذشته 22 هزار مگاوات مربوط به بخش وسایل سرمایشی در کشور بود که این میزان مصرف رقم قابل ملاحظه‌ای است.

شهیدی با تأکید بر اینکه پیک بار مصرف در سال گذشته در کشور 58 هزار مگاوات بود که برای امسال میزان پیک بار 62 هزار مگاوات پیش‌بینی شده است، اظهار داشت: پیک بار در سال گذشته برای استان همدان 730 مگاوات پیش‌بینی شده بود که میزان مصرف 697 مگاوات و پایین‌تر از میزان پیش‌بینی شده بود.

وی با اشاره به اینکه امسال مصرف 740 مگاوات انرژی برای استان همدان در پیک بار شب پیش‌بینی شده است، افزود: امیدواریم بدون اعمال خاموشی پیک بار سال 98 را سپری کنیم.

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان همدان با بیان اینکه مصرف انرژی در بخش کشاورزی بسیار حائز اهمیت است، گفت: با توجه به اینکه 40 درصد از انرژی مصرفی در ساعات پیک بار مربوط به بخش کشاورزی است، در راستای مدیریت مصرف سال‌های گذشته تفاهم‌نامه هایی با کشاورزان منعقد شده است.

شهیدی با تأکید بر اینکه اگر بیشتر انرژیمان را صرف مدیریت مصرف در بخش کشاورزی کنیم آثار آن را در کاهش پیک می‌بینیم، تصریح کرد: تفاهم‌نامه منعقد شده با کشاورزان با این عنوان است که اگر در 4 ساعت پیک بار، انرژی مصرف نشود کل انرژی آن دوره با بخشودگی مواجه می‌شود و این تشویقی برای مدیریت مصرف است.

وی با اشاره به اینکه برای مدیریت مصرف در بخش صنعت نیز تفاهم‌نامه هایی منعقد شده است، ابراز کرد: مصرف انرژی در بخش صنعت 10 درصد است که این میزان مصرف قابل توجه نیست اما بر اساس برنامه‌های انجام شده امیدوارم در  این بخش نیز مطابق سال‌های گذشته اقداماتی انجام شود.

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان همدان با بیان اینکه 280 مگاوات انرژی در بخش کشاورزی مصرف می‌شود که مدیریت مصرف 80 مگاوات انرژی در این بخش پیش‌بینی شده است، عنوان کرد: امیدواریم در ساعات پیک بار در مصرف انرژی صرفه‌جویی شود.

شهیدی در مورد تولید نیروگاه‌های تجدیدپذیر و CHP بیان کرد: در استان همدان 6 نیروگاه 7 مگاواتی فعال است که در مجموع 42 مگاوات نیرو در استان تولید و وارد مدار می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه وجود این نیروگاه‌ها در ساعات پیک مصرف از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، عنوان کرد: زمانی که انرژی تولید شده در این نیروگاه‌ها وارد مدار می‌شود آثارش در کاهش انرژی و تلفات قابل ملاحظه است. 

مدیرعامل شرکت توزیع برق با اشاره به اینکه در بخش نیروگاه‌های CHP نیز استان همدان در سال گذشته 11 مگاوات تولید توسط این نیروگاه‌ها داشت، تأکید کرد: امسال نیز یک ماه است 6 مگاوات انرژی تولید شده در این نیروگاه به صورت آزمایشی وارد مدار می‌شود که در مجموع 17 مگاوات ظرفیت تولید نیرو در نیروگاه‌های CHP در استان وجود دارد. 

شهیدی با بیان اینکه از دیگر شاخص‌های مهم در حوزه انرژی، کاهش تلفات انرژی در استان است، اظهار داشت: در پایان سال 96 میزان تلفات انرژی در استان 10.58 درصد بود که با اقدامات انجام شده تلفات انرژی در پایان سال 97 به 10.13 درصد رسید.

وی با تأکید بر اینکه در سال گذشته میزان تلفات انرژی در استان همدان 0.5 درصد کاهش یافت، ابراز کرد: میانگین کشوری تلفات انرژی 11 درصد است که استان همدان جز استان‌هایی است که میانگین تلفات انرژی در آن کمتر از میانگین کشوری است.

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان همدان در مورد وصول مطالبات با اشاره به اینکه در سال 96 میزان وصول مطالبات 96 درصد بود که با اقدامات انجام شده در پایان سال 97 به 99 درصد افزایش یافت، بیان کرد: میزان مطالبه شرکت برق از دستگاه‌های دولتی تا پایان خرداد ماه امسال 44 میلیارد تومان است. 

شهیدی با بیان اینکه در مجموع میزان مطالبه شرکت برق از مشترکین 100 میلیارد تومان است که نیاز است اقدامات عاجلی در جهت وصول مطالبات انجام شود، تأکید کرد: منتهی مشکل ما بیشتر در بخش ادارات و سازمان‌های دولتی است که متأسفانه آنطور که باید پرداختی داشته باشند، ندارند. 

وی با تأکید بر اینکه اعتبارات جاری شرکت توزیع برق عموما از محل وصول مطالبات تأمین می‌شود، عنوان کرد: هر چه مطالبات مورد وصول در بخش جاری بیشتر باشد سبب ارتقای خدمات شرکت توزیع در نگهداری شبکه مخصوصا روشنایی معابد می‌شود. 

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان همدان با اشاره به اینکه در بخش عوارض اعتباری برای روستاها در نظر گرفته شده است، افزود: از سال 92 تاکنون از محل عوارض 30 میلیارد تومان جهت اصلاح شبکه برق روستایی هزینه شده است که در سال 97 بیش‌ترین میزان یعنی 8 میلیارد تومان هزینه شد. 

شهیدی با بیان اینکه از دیگر شاخص‌های مهم در حوزه شرکت توزیع برق، پایداری شبکه توزیع و خاموشی هاست، مطرح کرد: میزان خاموشی به دقیقه برای هر مشترک است که در سال گذشته 1.77 دقیقه به ازای هر مشترک میزان خاموشی در روز بود که با اقدامات انجام شده این عدد در پایان سال 97 به 1.56 رسید. 

وی با اشاره به اینکه در حوزه اعتبار تملک سرمایه‌ای که به اعتبارات داخلی شرکت برق مربوط می‌شود 70 میلیارد تومان اعتبار جذب کردیم، بیان کرد: تعداد مشترکین شرکت توزیع برق استان 740 هزار مشترک است. 

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان همدان با بیان اینکه قرارداد شرکت توزیع با نیروگاه‌های خورشیدی 8 ساعت تولید انرژی در روز است و در ساعات پیک این نیروگاه‌ها در پایداری انرژی بسیار موثر هستند، ابراز کرد: در سال 96 برای راه‌اندازی هر یک از این نیروگاه‌های 7 مگاواتی حدود 7 میلیون یورو هزینه شد.

شهیدی با تأکید بر اینکه اگر شرکت توزیع برق همدان 118 مگاوات مدیریت مصرف نداشته باشد خاموشی در استان اعمال می‌شود، اظهار داشت: سیاست شرکت توانیر امسال بر این مبناست شرکت‌هایی که نتوانند مدیریت مصرف کنند خاموشی در آن استان‌ها اعمال می‌شود. 

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان همدان ابراز کرد: موضوع حذف قبوض برای حذف مصرف کاغذ جز دستور کار وزارت نیرو است. 

شهیدی با اشاره به اینکه در دو ماهه امسال نسبت به سال گذشته سرقت کابل و سیم برق سه برابر شده است، تأکید کرد: جایگزینی سیم مسی با آلومینیومی در حال انجام است که از سرقت نیز جلوگیری می‌کند.

وی با بیان اینکه در هفته گذشته میزان مصرف انرژی زیر 640 مگاوات بود، اظهار داشت: از امروز تا 15 مردادماه، این 45 روز برای صنعت برق روزهای تعیین‌کننده است که اگر مصرف انرژی در این روزها خوب مدیریت شود ممکن است اصلا خاموشی اتفاق نیفتد. 

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon