جرایم فضای مجازی در زنجان افزایش یافت
رئیس پلیس فتای استان زنجان از افزایش جرایم فضای مجازی خبر داد و گفت: علت این امر افزایش حضور کاربران جدید در این فضاست.
سرهنگ محمدعلی آدینهلو در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در زنجان اظهار داشت: مرکز فوریتهای سایبری که در سایت پلیس فتا وجود دارد که شهروندان در طول شبانه روز میتوانند در قسمت ارتباطات مردمی با کارشناسان پلیس فتا تماس گرفته یا چت کنند تا جواب سوال خود را گرفته یا موردی را گزارش دهند.
وی در خصوص سایت پلیس فتا عنوان کرد: محتواهای بسیار متنوع، جذاب و بروزی در سایت پلیس فتا برای همه افرادی که به دنبال سوال خود هستند بارگذاری شده است. همچنین در حوزههای مختلف اعم از خانوادهها، کودکان و افراد مختلف در این فضا مطالب آموزشی باز نشر داده میشوند.
رئیس پلیس استان زنجان با بیان اینکه یکی از رسالتهای پلیس فتا پیشگیری از جرایم فضای مجازی است، افزود: این رسالت با روشهای مختلفی صورت میگیرد یکی از این روشها استفاده از بستر این فضاهای مذکور است و دومین رویکرد به صورت حضوری است.
آدینهلو در ارتباط با نشر محتوای آموزشی در فضای مجازی عنوان کرد: این مهم با استفاده از تولید محتوا و با کمک اینفوگرافی و انیمیشن انجام میشود و محتوای آموزشی در فضای مجازی بازنشر و انتشار داده میشود.
وی با اشاره به اینکه اقداماتی نیز به صورت گسترده در این فضای مجازی اجرا میشود، افزود: این کار با همکاری صدا و سیما، جراید و خبرگزاریها به صورت مستمر و ویژه انجام میشود و آموزشهای لازم داده میشود.
رئیس پلیس فتای استان زنجان از برگزاری کلاسهای آموزشی در سطح مدارس استان زنجان خبر داد و گفت: این کلاسها به صورت ویژه در حال برگزاری است و جهت آموزش اولیا، مربیان و به ویژه دانش آموزان مقطع دبیرستان و راهنمایی هدفگذاری شدهاند.
سرهنگ آدینهلو در خصوص روند برگزاری کلاسهای آموزشی عنوان کرد: کارگاهها پس از آنالیزی که صورت میگیرد، در سطح مدارس استان زنجان دایر میشوند که به طور معمول در طول هفته 3 تا 4 جلسه با همکاری آموزش و پرورش استان زنجان برگزار میشوند.
مجرمان فضای سایبری
وی با اشاره به اینکه اکثریت قریب به اتفاق مجرمین فضای سایبری جوانان هستند و رنج سنی آنها بین 20 تا 29 سال است، افزود: بیشتر قربانیان حوزه سایبری جوانان و نوجوانان هستند به این دلیل در این زمینه و حوزه آموزشهای لازم صورت میگیرد.
رئیس پلیس استان زنجان توصیههایی در خصوص پیشگیری از جرایم فضای مجازی به خانوادهها کرد و گفت: باید خانوادهها فرزندان خود رصد و کنترل کنند و هر گونه تغییر رفتار فرزندان خود را به موقع احساس کنند چرا که گاهی فرزندان 3 تا 4 ساعت در فضای مجازی حضور دارند یا پول باد آوردهای از طریق فضای مجازی کسب میکنند و این در حالی است که خانوادهها خیلی به فضای مجازی اشرافیت ندارند اما بچهها خیلی مطلع هستند.
آدینهلو با بیان اینکه کاربران باید مراقب اطلاعات خصوصی خانوادههای خود باشند، گفت: افراد باید از درج تصاویر شخصی در فضای مجازی و پروفایل خود خودداری کنند چرا که پروفایل و شبکههای اجتماعی که سرور آن در داخل ایران نیست جزو فضاهای خصوصی نیستند و افراد باید بدانند که از اطلاعات شخصی فرد و عکس وی علیه فرد سوء استفاده میشود و نیز امکان باجگیریهای اینترنتی در این فضاها وجود دارد.
افزایش جرایم فضای مجازی
وی از افزایش جرایم فضای مجازی خبر داد و گفت: علت این امر از یک طرف افزایش حضور کاربران جدید در این فضا است چرا که روز به روز ظریب نفوذ اینترنتی افزایش می یابد و از طرف دیگر گسترش خدمات بانکداری الکترونیکی یا خدماتی است که در حوزه اینترنت به مردم ارایه می شود.
رئیس پلیس زنجان با بیان اینکه استفاده از سیستم بانکداری الکترونیکی یا بحث خرید اینترنتی مزایای خوبی دارد، افزود: به علت اینکه همانند فضای حقیقی به افراد در فضاهای مجازی اعتماد میشود که این امر منجر به این میشود که مجرمین هم توسط چنین خطاهایی از ناحیه کاربران سو استفادههای خود را اعمال کرده و کلاهبرداری میکنند.
سرهنگ آدینهلو تصریح کرد: سهلانگاری و اعتماد کاربران به فضای مجازی منجر به مالباختگی و یا قربانی آن فضا میشود.
آسیبهای فضای مجازی
وی با اشاره به اینکه آسیبهای فضای مجازی بسیار فراوان هستند، افزود: این آسیبها مواردی همانند ترک تحصیل، افت تحصیلی، بلوغ زودرس جنسی، افسردگی، مشکلات شدید جنسی، کم بینایی، مشکلات ستون فقرات، مشکلات روحی و روانی, پرخاشگری و درگیر شدن با موضوعاتی همچون شرط بندی و قماربازی را به همراه خواهد داشت.
رئیس پلیس زنجان گفت: بیشتر جرایمی که در حوزه فضاهای سایبری رخ میدهد جرایم مالی هستند که علت آن نیز عدم توجه کاربران به هشدارهای پلیس است لذا به راحتی اطلاعات بانکی خود را در اختیار افراد قرار میدهند.
انتهای پیام/ش