فارس| ماجرای شلوغی بیمارستان شهرستان خنج؛ خدمات درمانی به شهرهای اطراف نیز ارائه می‌شود


فارس| ماجرای شلوغی بیمارستان شهرستان خنج؛ خدمات درمانی به شهرهای اطراف نیز ارائه می‌شود

شلوغی بیمارستان، کمبود پزشک متخصص و نبود مطب در شهرستان خنج بخشی از مشکلات بهداشتی و درماتی مردم این شهرستان است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، کمبود پزشک متخصص یکی از مطالبات مردم استان فارس در شهرستان‌ها و شهرهای کوچک است. خبرگزاری تسنیم در چندین نوبت سال 97 این موضوع را در شهرستان‌هایی مانند بوانات مطرح کرد و در توزیع پزشکان متخصص بخشی از نیاز این شهرستان‌ها برطرف شد اما در برخی از شهرستان‌ها همچنان با این مشکل درگیر هستند. 

کمبود پزشک متخصص در خنج 

شهرستان خنج که در جنوب استان واقع شده است، اهالی این شهرستان از کمبود پزشک متخصص و شلوغی بیش از اندازه درمانگاه این شهر رنج می‌برند. به گفته یکی از اهالی شهرستان در تماس با این خبرگزاری می‌گوید: پزشکان در این شهرستان مطب ندارند در نتیجه نوبت دهی در بیمارستان سخت شده است. 

براساس گفته‌های وی دکتر زنان، سونوگرافی، اطفال و داخلی در شهرستان بسیار ضروری است و در این زمینه کمبود پزشک متخصص دیدهشود. از بیمارستان خنج زیرنظر دانشکده علوم پزشکی لارستان است، بنابراین این موضوع را از رئیس این بیمارستان جویا شدیم. 

محمدحسین کریمی، رئیس دانشکده علوم پزشکی لارستان در گفت‌وگو با تسنیم از وجود اغلب تخصص‌ها در بیمارستان شهرستان خنج سخن می‌گوید که شامل جراحی، اطفال، زنان، بیهوشی، رادیولوژی، گوش و حلق و بینی و چشم می‌شود. 

خنج به اندازه کافی متخصص دارد 

به گفته وی توزیع متخصص‌ها براساس جمعیت و تعداد تخت بیمارستان است که شهرستان خنج براین اساس به اندازه کافی متخصص دارد اما با توجه به اینکه بیمارستان این شهرستان بیمارانی از شهر بیرم، قیروکارزین و علامرودشت لامرد را نیز پوشش می‌دهد هم شلوغی و هم کمبود احساس می‌شود. 

کریمی با اشاره به اینکه توزیع متخصص معمولا در آبان ماه از سوی وزارت بهداشت انجام می‌شود، از در اولویت قرار گرفتن این شهرستان هنگام توزیع تخصص‌ها سخن گفت. 

رئیس دانشکده علوم پزشکی لارستان درباره نبود مطب پزشکان در این شهرستان نیز چنین توضیح می‌دهد که برپا کردن مطب براساس تقاضای پزشکان صورت می‌گیرد و اگر پزشکی به لحاظ قانونی شرایط برپایی مطب را داشته باشد و خود نیز متقاضی باشد، منعی برای دایر کردن مطب وجود ندارد اما با توجه به محرومیت منطقه و شرایط بیمارستان کمتر پزشکی متقاضی دایر کردن مطب می‌شود. 

حضور بیمارانی از شهرهای اطراف دلیل شلوغی بیمارستان

به گفته وی براساس قانون پزشک متخصص باید صبح تا ظهر در اختیار بیمارستان باشند اما چون بیمارستان خنج از دیگر مناطق نیز بیمار می‌پذیرد، گاه پزشک مجبور می‌شود زمان بیشتری را در بیمارستان بگذراند. 

کریمی همچنین به نوبت‌دهی تلفنی اشاره و آن را راهکاری برای کاهش انبوه جمعیت و شلوغی درمانگاه ذکر می‌کند که به دلیل پاره‌ای از مشکلات در خنج تعطیل شده اما با فراهم شدن شرایط دوباره میسر می‌شود. 

ظرفیت اسمی بیمارستان خنج 47 تخت است اما ظرفیت فعال آن در حال حاضر 107 تخت است که به گفته رئیس دانشکده لارستان با ضریب 58 تا 84 درصد مشغول ارائه خدمات به بیماران است. 

وی همچنین از اضافه شدن متخصص گوش و حلق و بینی برای جراحی لوزه و هماهنگی با متخصص گوارش برای ارائه خدمات در روزهای اخیر سخن می‌گوید که به کادر درمانی این بیمارستان اضافه می‌شود و متخصص پوست و توانبخشی نیز در آینده اضافه می‌شوند. 

توزیع عادلانه امکانات بهداشتی و درمانی در همه نقاط استان یکی از دلایلی است که سبب می‌شود بیماران رنج سفر را بر خود تحمیل نکنند و علاوه بر آن تمامی امکانات یک شهرستان در اختیار اهالی همان شهر قرار گیرد. 

خبرگزاری تسنیم بنا دارد در سلسله‌ گزارش‌هایی به بیان مشکلات و توانمندی‌های شهرستان‌ها و روستاهای استان فارس بپردازد. ‌مردم مناطق مختلف استان می‌توانند مشکلات و توانمندی‌های شهرستان و روستای خود را از ساعت 8 الی 16  از طریق واتساپ یا پیامک با شماره 09176756618 با دفتر خبرگزاری تسنیم استان فارس در جریان بگذارند.

گزارش از حلیمه زارع 

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon