۷۰ درصد جرایم در استان اردبیل ریشه در اعتیاد دارند

70 درصد جرایم در استان اردبیل ریشه در اعتیاد دارند

معاون دادستان عمومی و انقلاب اردبیل گفت: متاسفانه عوارض اعتیاد سبب ایجاد بحران‌هایی از جمله طلاق، فقر، تصادف و بسیاری از آسیب‌ها و مشکلات اجتماعی می‌شود و بیش از ۷۰ درصد جرایم در اردبیل ریشه در اعتیاد دارند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، همایش اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر با شعار "سلامت همگام عدالت و عدالت همگام سلامت" با حضور مسئولان مرتبط در این حوزه و معاونان پرورشی و فرهنگی و کارشناسان مشاوره و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی مناطق و نواحی استان در اردبیل برگزار شد و راهکارهای کاهش اعتیاد و اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر در استان مورد بررسی قرار گرفت.

تبدیل اعتیاد به یک معضل اجتماعی

معاون دادستان عمومی و انقلاب اردبیل در این همایش  با بیان اینکه اعتیاد یکی از چالش‌های مهم در جهان است، اظهار داشت: در کشور ما نیز از بین 20 چالشی که احصا شده، اعتیاد به یک معضل اجتماعی تبدیل شده است.

محبوب باقریان بیان کرد: مقام معظم رهبری نیز به ریشه‌کنی این معضل تاکید فراوان دارد به طوری که هر سه ماه یک بار جلسه‌ای با حضور ایشان در این خصوص برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه متاسفانه عوارض اعتیاد سبب ایجاد بحران‌هایی از جمله طلاق، فقر، تصادف و بسیاری از آسیب‌ها و مشکلات اجتماعی می‌شود، گفت: بیش از 70 درصد جرایم در اردبیل ریشه در اعتیاد دارند.

معاون دادستان عمومی و انقلاب اردبیل با اشاره به طرح‌هایی از جمله همیاران پلیس که در مدارس اجرا شده و زمینه‌ساز کاهش تصادفات و مرگ و میر ناشی از آن شده است، تصریح کرد: آموزش و پرورش به همراه خانواده‌ها نقش محوری را می‌تواند در کاهش آسیب‌های مواد مخدر ایفا کند.

باقریان با بیان اینکه معضلات اجتماعی از دلایل مختلفی تاثیر می‌پذیرد، افزود: تعامل و همکاری نهادهای ذیربط در کاهش این معضلات در اجتماع می‌تواند کارساز باشد.

وی با تاکید بر آموزش مهارت‌های اجتماعی در مدارس تصریح کرد: باید این مهم مورد توجه قرار گرفته و نهادهای و دستگاه‌های مرتبط در این حوزه همکاری لازم و مشارکت جدی در این زمینه داشته باشند.

قرص‌های شیمیایی عطاری‌ها گریبانگیر جوانان شده است

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اردبیل نیز در این همایش از مدرسه به عنوان کوچک‌ترین واحد اجتماعی بعد از خانواده یاد کرد و گفت: آموزش دانش و مهارت‌های زندگی به دانش‌آموزان بدون شک مهارت‌های خودکنترلی و خودمراقبتی در آنان را تقویت خواهد کرد.

بهنام بهشتی با تاکید بر آموزش عناوینی همچون مهارت‌های اجتماعی، نشان دادن تاثیر مخرب دوستان ناباب، تقویت ارزش‌‌های دینی و این گونه مسائل در مدارس بیان کرد: آماده همکاری و مشارکت در این زمینه هستیم.

وی با بیان اینکه تغییر الگوی مصرف مواد مخدر سن معتادان را کاهش داده است، اظهار داشت: امروزه قرص های شیمیایی که در هر عطاری پیدا می شود و نیز در شبکه‌‌های ماهواره‌ای نیز تبلیغ می‌شود، گریبانگیر جوانان ما شده است.

وی با اشاره به سخنان امام خمینی(ره) که فرمودند «مسئولان پس از جنگ مواد مخدر را باید در اولویت قرار دهند  و در این خصوص بستر سازی علمی و فرهنگی در کشور انجام شود»، تصریح کرد: در کشور ما 4 هزار شهید و 12 هزار جانباز جان خود را در راه مبارزه با مواد مخدر نثار کرده‌اند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اردبیل با بیان اینکه سه عامل اعتیاد، خشونت و خیانت باعث فروپاشی خانواده می‌شود، گفت: معضل اعتیاد زنگ خطری است برای خانواده‌ها که پیشگیری از آن یک ضرورت است.

برنامه‌های آگاهسازی از آسیب‌های اجتماعی در مدارس توسعه می‌یابد

مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل نیز در این همایش اظهار کرد: با برگزاری برنامه‌های تخصصی آموزش و توانمندسازی، آگاهسازی عمومی را با استفاده از ظرفیت‌های درون و برون سازمانی در تمامی مدارس استان توسعه بدهیم.

احمد ناصری با بیان اینکه در سطح کلان کشور، آسیب‌های اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است، گفت: آموزش و پرورش استان با اجرای برنامه‌هایی همچون همکاری‌های خانه و مدرسه، نماد، آموزش خانواده و غیره سعی در کاهش این آسیب‌ها را دارد.

احمد ناصری با اشاره به اینکه بر اساس گزارشات حاصله، آسیب‌های اجتماعی کاهش چشمگیری داشته است، افزود: برگزاری دوره های آموزشی و همایش‌های تخصصی با حضور افراد صاحب نظر می ‌تواند علاوه بر تبیین اهمیت موضوع، کاهش آسیب‌‌های اجتماعی را به دنبال داشته باشد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل با اشاره به همکاری و همیاری دیگر سازمان‌های مربوطه همچون دادگستری و نیروی انتظامیبیان کرد: با همکاری این سازمان‌ها بدون شک فضای امنی برای خانواده‌ها و دانش‌آموزان در جامعه و مدرسه ایجاد خواهد شد و نیز نظام تعلیم و تربیت به راحتی نقش خود را برای رسیدن به اهداف مورد نظر ایفا خواهد کرد.

ناصری تصریح کرد: سعی خواهیم کرد که علاوه بر برنامه‌های تخصصی آموزش و توانمندسازی، آگاهسازی عمومی را با استفاده از ظرفیت‌های درون و برون سازمانی در تمامی مدارس استان توسعه بدهیم.

اجرای 450 نمایشگاه سیار پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در مدارس اردبیل

معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان اردبیل نیز در این همایش با تشریح اقدامات آموزش و پرورش در راستای مبارزه با مواد مخدر از اجرای برنامه های پیشگیری رشدمدار با پوشش 110 هزار نفر از دانش‌آموزان استان خبر داد و گفت: کلاس‌های آموزشی برای بیش از 30 هزار نفر از والدین و هشت هزار نفر از فرهنگیان برگزار شده است.

سیدغلامحسن خلیلی موسوی با بیان اینکه 20 هزار بسته فرهنگی و آموزشی در زمینه پیشگیری از  آسیب‌های اجتماعی توزیع شده است، تصریح کرد: 450 نمایشگاه سیار پیشگیری در طول سال تحصیلی 98-97 برپا شده است.

وی با قدردانی از همراهی و همکاری شرکای اجتماعی آموزش و پرورش در اجرای به ثمر رسیدن برنامه‌ها، از آمادگی آموزش و پرورش برای ارتقا و توسعه همکاری‌ها با شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان و نیز برنامه‌های پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خبر داد.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon