۵ استان در طرح نوسازی و توسعه شبکه فرسوده استان بوشهر همکاری کردند
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر از همکاری و مشارکت ۵ استان در طرحهای نوسازی و توسعه شبکه آبرسانی بوشهر خبر داد و گفت: ۵ استان بیش از ۴۲ کیلومتر شبکه فرسوده آبرسانی استان بوشهر توسعه و اصلاح کردند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، آب به عنوان ماده و عنصر حیاتی در زندگی انسانها، گیاهان، جانوران و دیگر بخشها و حوزهها نقش مهم و تعیین کنندهای دارد.
ایران در یک منطقه خشک و نیمه خشک کره زمین قرار دارد و بر اساس آمارها سالانه کمتر از یک سوم میانگین جهانی در ایران بارش باران محقق میشود.
استان بوشهر در این میان که دارای اقلیم گرم و کم بارش است برداشتهای بی رویه و خشکسالیهای گذشته صدماتی به منابع زیرزمینی وارد کرده که در این راستا کارگروههای تخصصی برای عبور از این بحران ایجاد شده است.
90 درصد منابع آب آشامیدنی استان بوشهر در دیگر استانها قرار دارد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با بیان اینکه 90 درصد منابع آب آشامیدنی این استان در دیگر استانها قرار دارد اظهار داشت: برای ایجاد منابع آب آشامیدنی پایدار در استان بوشهر تدابیر ویژهای در استفاده از از آبهای غیرمتعارف و خلیج فارس اندیشیده شد.
عبدالحمید حمزهپور با اشاره به اجرای پروژههای آب شیرینکن در راستای حل مشکلات آبرسانی استان بوشهر خاطر نشان کرد: پروژههای شیرینسازی آب دریا با همکاری بخش خصوصی اجراء میشود که پس از تکمیل و وارد مدار شدن آب تولیدی به صورت تضمینی خریداری میشود و در اختیار مشترکان قرار میگیرد.
مجوز شیرینسازی آب دریا به ظرفیت 100 هزار متر مکعب صادر شد
وی با بیان اینکه تاکنون مجوز شیرینسازی آب دریا به ظرفیت 100 هزار متر مکعب پروژه آب شیرینکن در استان بوشهر از سوی وزارت نیرو صادر شده است افزود: اکنون دو پروژه آب شیرینکن در کنگان و بوشهر هر کدام به ظرفیت 10 هزار متر مکعبی ساخته و وارد مدار تولید شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با تاکید بر اجرایی شدن دیگر پروژههای آب شیرینکن خاطر نشان کرد: اکنون به ظرفیت 60 هزار متر مکعب آب شیرینکن در شهرهای استان بوشهر عملیات اجرایی آن آغاز شده که بر اساس برنامه زمانبندی در شهرها افتتاح میشود.
حمزهپور با تاکید بر اصلاح شبکههای فرسوده بیان کرد: این مهم در اولویت برنامههای شرکت آب و فاضلاب قرار گرفته چراکه اصلاح شبکه فرسوده نقش تعیین کنندهای در توزیبع عادلانه و بهینه آب و جلوگیری از هدر رفت آب دارد.
وی از همکاری 5 استان در اصلاح شبکه آبرسانی استان بوشهر در سه شهر این استان خبر داد و افزود: شرکتهای آب و فاضلاب مشهد، تهران، اصفهان، تبریز، شیراز برای نوسازی شبکه آبرسانی بوشهر، برازجان و جم به عنوان معین استان بوشهر در عرصه اصلاح و توسعه شبکه آبرسانی تعیین شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با بیان اینکه این استانها با درآمد داخلی شرکتهای ابفا در نوسازی شبکه آبرسانی استان بوشهر مشارکت میکنند تصریح کرد: در اجرای این طرح مشارکتی 5 استان یاد شده بیش از 42 کیلومتر شبکه فرسوده آبرسانی استان بوشهر رادر قالب پروژههای آبرسانی توسعه و اصلاح کردند.
برای عبور از بحران کمآبی نیازمند مشارکت همگانی مردم و صرفهجویی در مصرف آب است
حمزهپور با تاکید بر همکاری و هماهنگی مشترکان اب با برنامههای صرفهجویی آب در استان افزود: هر چند گرمای شدید هوا سبب افزایش مصرف آب در استان بوشهر شده ولی در این زمینه برای عبور از بحران کمآبی نیازمند مشارکت همگانی مردم و صرفهجویی در مصرف آب است.
مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر هم با گرامیداشت هفته صرفهجویی آب از 1 تا 7 تیرماه افزود: مدیریت مصرف آب، انرژی و خانواده با راهبرد فراهم کردن زمینه مشارکت خانوادهها در مدیریت مصرف و افزایش نقش زنان در اصلاح الگوی مصرف آب عنوان روز نخست هفته صرفه جویی آب تعیین شده است.
سهراب بیانی روز یکشنبه دوم تیرماه را با عنوان "مدیریت مصرف آب و انرژی، افکار عمومی و رسانه" دانست و تصریح کرد: این نامگذاری با راهبرد استفاده گستردهتر از ظرفیت وسایل ارتباط جمعی و شبکههای اجتماعی بهمنظور افزایش آگاهی عمومی و بالابردن سطح دانش مصرفکنندگان آب نسبت به وضعیت منابع اعلام شده است.
وی،ضرورت بسیج همگانی برای بهرهگیری از فنآوری و تجهیزات کاهنده و بهینهساز مصرف آب را از دیگر اهداف هفته صرفهجویی آب دانست و با اشاره به نام گذاری"مدیریت مصرف آب و انرژی، صنعت، معدن، سازمانهای عمومی و موسسات خصوصی" درسومین روز از هفته صرفهجویی آب افزود: روز سهشنبه چهارم تیرماه نیز با عنوان "مدیریت مصرف آب و انرژی، غذا، منابع طبیعی و حفظ محیط زیست" با راهبرد تشریح نقش آب و انرژی در امنیت غذایی و تشریح نقش منابع طبیعی در توسعه اقتصادی جوامع و ضرورت حفظ محیط زیست برای بقا و تداوم تمدن بشری نامگذاری شده است.
مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر ، پنجم تیرماه را با عنوان "مدیریت مصرف آب و انرژی، خدمات شهری و روستایی و جلب مشارکتهای مردمی و خیران" دانست و گفت: در این روز تشویق و ترغیب دستگاههای خدماترسانی به کاهش مصارف آب و انرژی، تشویق و ترغیب مردم و خیران برای سرمایهگذاری به منظور توسعه و بهبود زیرساختهای تولید صورت میگیرد.
بیاتی، روز پنجشنبه ششم تیرماه را با عنوان "مدیریت مصرف آب و انرژی، اقتصاد و حقوق شهروندی دانست و خاطر نشان کرد: روز جمعه هفتم تیرماه بهعنوان آخرین روز هفته صرفهجویی در مصرف آب و برق، روز "مدیریت مصرف آب و انرژی و آموزههای دینی" نامگذاری شده است که اهمیت صحیح مصرف کردن و پرهیز از اسراف از منظر تعالیم دینی و معرفی شیوههای صحیح مصرف با اتکا به تعالیم دینی تبیین میشود.
وی با تاکید بر مصرف بهینه آب تصریح کرد:برای عبور از بحران کمآبی نقش مردم تاثیرگذار است چراکه با رعایت الگوی صحیح مصرف آب و پرهیز از اسراف در مصرف این ماده حیات بخش، میتوان از بحران گذر کرد.
مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر توسعه تاسیسات نمکزدایی را از دیگر برنامهها در راستای تامین آب آشامیدنی دانست و گفت: در این زمینه به ظرفیت 100 هزار متر مکعب آب شیرینکن در استان بوشهر طراحی شده است.
احیاء چاههای محلی، حفر، تجهیز و کفشکنی چاهها را از برنامههای آبفای بوشهر است
بیاتی، احیاء چاههای محلی، حفر، تجهیز و کفشکنی چاهها را از دیگر برنامهها دانست و افزود: در راستای احیای منابع محلی شش حلقه چاه وارد مدار شده که آب آن به مخزن ذخیره برازجان منتقل میشود.
وی، اجاره 5 حلقه چاه کشاورزی در برازجان، وحدتیه، تنگ ارم و شبانکاره را از دیگر برنامهها دانست و خاطر نشان کرد: این 5 حلقه چاه روزانه 1800 متر مکعب آب وارد شبکه ابرسانی دشتستان میکند.
مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با اشاره به اجرای طرح آب شیرین کن گفت: 8500 متر مکعبی آب پخش و سعدآباد، 6500 متر مکعبی دالکی و وحدتیه، 35 هزار متر مکعبی بوشهر، 17 هزار مترمکعبی برازجان، 5 هزار متر مکعبی عسلویه و تنگستان از جمله طرحهای آب شیرینکن در شهرهای استان در دست اجراء است.
با توجه به کمبود منابع آب و تنش آبی استان بوشهر، موثرترین راه مدیریت مصرف و صرفه جویی آب توسط همه مردم است.
انتهای پیام/ ت