مرکزی| بدهی بانکی کشاورزان از پول فروش گندم آنها کسر نمی‌شود

مرکزی| بدهی بانکی کشاورزان از پول فروش گندم آنها کسر نمی‌شود

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی گفت:هیچ یک از شعب بانک کشاورزی حق برداشت از حساب کشاورزان را بدون هماهنگی و اطلاع‌رسانی به آنها را ندارد.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، حجت‌اله درودگر ظهر امروز در نشست با اصحاب رسانه با اشاره به فعالیت سال گذشته معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی اظهار داشت: یکی از برنامه‌هایی نخست و هرساله معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی، برگزاری جلسات شورای پیشگیری از وقوع جرم است که در سال 94 به‌ تصویب رسید.

وی افزود: هفته گذشته نخستین جلسه این شورا در مرکز کشور با ریاست رئیس قوه قضائیه برگزار شد، امیدواریم با برگزاری منظم و مداوم این شورا، به اهداف مدنظر دست پیدا کنیم.

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی تصریح کرد: سال گذشته 6 جلسه شورا با 49 مصوبه در مرکز استان و در شهرستان‌های استان نیز 47 جلسه با 248 مصوبه برگزار شد.

جلوگیری از فعالیت دلال‌های خرید گندم و خروج گندم استان از کشور

درودگر بیان کرد: یکی از تجربیات تلخ سال گذشته و ابتدای امسال در زمینه قاچاق گوشت و احشام بود که سبب افزایش قیمت گوشت شد.

وی عنوان کرد: باتوجه به اختلاف قیمت گندم در داخل و خارج از کشور، ابتدای سال زمزمه‌هایی در زمینه احتمال قاچاق گندم وجود داشت، دلالانی اقدام به خرید گندم کشاورزان با قیمت بالاتر از مصوب دولتی کرده‌ بودند.

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی ادامه داد: برهمین اساس یکی از برنامه‌های اصلی شورای پیشگیری از وقوع جرم استان، نظارت در زمینه جلوگیری از فعالیت دلال‌ها و خروج گندم استان از کشور بود که در این راستای سیاست‌های تشویقی بسیاری نیز برای کشاورزان درنظر گرفته شده است.

بدهی بانکی کشاورزان از پول فروش گندم آنها کسر نمی‌شود

درودگر افزود: شاید یکی از دلایلی که میل کشاورزان را برای فروش گندم به مراکز خرید تضمینی گندم کاهش می‌داد، بدهی بانکی برخی از آنها و کسر بدهی وام آنها در زمان پرداخت پول گندم در بانک بود، برهمین اساس در تاریخ 31 تیرماهِ سال گذشته رئیس شعب بانک کشاورزی طی نامه‌ای اعلام کرد که هیچ یک از شعب این بانک حق برداشت از حساب کشاورزان را بدون هماهنگی و اطلاع‌رسانی به آنها را ندارد.

مشارکت مردم در پیشگیری از وقوع جرم

وی با اشاره به لزوم مشارکت مردم درراستای پیشگیری از وقوع جرم گفت: در راستای پیشگیری از وقوع جرم اگر همراهی و همکاری مردم نباشد قطع یقین موفقیت چندانی را نمی‌توان به دست آورد، باید در این زمینه نقش‌آفرین باشند و در هرکجا که وقوع جرم و یا تخلفی را مشاهده کردند، خیلی راحت از کنار آن نگذرند و نسبت به آن حساسیت نشان دهند.

عضویت یک هزار و 520 نفر از استان در سامانه الکترونیکی سجام

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی تصریح کرد: یک هزار و 520 نفر از اقشار مختلف مردم استان در سامانه الکترونیکی سجام (سامانه جامع اطلاعات مردمی) عضو شدند، اعضای سامانه سجام استان مرکزی در هسته‌های 50 نفره در 2 هسته تخصصی در قالب گروه‌های پیشگیری از فساد مالی، تولید و توزیع مواد مخدر، جرائم اقتصادی، تخلفات کارگری، روحانیان اندیشه ورز و تخلفات انتخاباتی و گروه عادی ساماندهی شده‌اند.

درودگر بیان کرد: سال گذشته  17 نشست تخصصی با حضور 204 عضو سامانه سجام استان با 29 مصوبه و 4 کارگاه آموزشی برگزار شد و امسال نیز تا کنون 2 کارگاه تخصصی برای اعضای این سامانه برگزار شده است.

ثیت 80 گزارش مردمی در سامانه سجام

وی عنوان کرد: 80 گزارش مردمی در زمینه‌های مختلف در این سامانه ثبت شده است، طرح ملی الکترونیکی سجام پل ارتباطی بین مردم و دادگستری به منظور دریافت اخبار است که مردم می‌توانند در این خصوص نقش مهمی در تامین امنیت اجتماعی داشته باشند.

391 حلقه چاه غیر مجاز در استان مرکزی مسدود شد

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از برنامه‌های شورای پیشگیری از وقوع جرم استان در زمینه صیانت از منابع آب، جلوگیری از برداشت‌های بی‌رویه آب از چاه‌های مجاز و غیرمجاز و جلوگیری از آلوده شدن منابع آبی است.

درودگر ادامه داد: باتوجه به تصویب قانونی در سال 1389 مبنی بر دریافت پروانه بهره‌برداری برخی از چاه‌های غیرمجاز حفر شده قبل از سال 85، یک باره تعداد چاه‌های غیرمجاز افزایش پیدا کرد، سال گذشته 60 مورد ادوات غیرمجاز حفاری چاه توقیف، 4 هزار و 343 کنتور فهام بر درب چاه‌های کشاورزی استان نصب و 391 حلقه چاه غیر مجاز نیز در نقاط مختلف استان مسدود شده است.

وی افزود: در راستای جلوگیری از آلوده شدن منابع آبی استان نیز اقداماتی مثل پیگیری و اتخاذ تصمیماتی در راستای ساخت تصفیه‌خانه از سوی واحدهای تولیدی الکل‌سازی در یکی از شهرک‌های صنعتی اراک، ساخت تصفیه خانه کشتارگاه صنعتی این شهر و جلوگیری و ساماندهی رهاسازی پساب این کشتارگاه بوده است.

شناسایی و آشکارسازی نقاط حادثه‌خیز در استان

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی با اشاره به اقدامات انجام‌شده درراستای ایمن‌سازی و آشکارسازی نقاط حادثه‌خیز در استان گفت: سال گذشته یکی دیگر از اقدامات شورا درراستای کاهش تصادفات جاده‌ای در استان، آشکارسازی و ایمن‌سازی نقاط حادثه خیز در استان بود.

درودگر تصریح کرد: برهمین اساس 43 مکاتبه در این راستا انجام و 32 نقطه حادثه‌خیز شناسایی و نسبت به آشکارسازی با نصب تابلوهای مختلف در این نقاط اقدام شده است.

71 دوربین ثبت تخلف در جاده‌های استان نصب شده است

وی بیان کرد: از دیگر اقدامات انجام‌شده نصب دوربین‌های پلاک‌خوان و ثبت تخلف در جاده‌های استان است، مجموع دوربین‌های ثبت تخلف استان 26 مورد بود که با اضافه کردن 45 دوربین دیگر به آنها، تعداد آنها به 71 دوربین رسید.

آزادراه ساوه_ همدان پرحادثه‌ترین محور استان

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی عنوان کرد: در آزادراه ساوه_همدان با 32 فقره تصادف خطرناک، آزادراه ساوه_ تهران 27 فقره، محور اراک_ توره 18 فقره، جاده قدیم ساوه_همدان 12 فقره، توره_ بروجرد 12 فقره، خمین_ اراک 9 فقره، ساوه_ سلفچکان 7 فقره، جاده ازنا 9 فقره و محورهای فرعی و روستایی نیز 104 فقره تصادف خطرناک اتفاق افتاده است.

درودگر ادامه داد: استان مرکزی به سبب قرار داشتن در محورهای مواصلاتی شرق به غرب و شمال به جنوب در آمار تصادفات وضعیت خوبی نداشته و رتبه 2 کشور را در زمینه تصادفات دارد.

راه‌اندازی مراکز مشاوره خانواده پیش از طلاق در استان مرکزی

وی افزود: یکی دیگر از اقدامات سال گذشته شورای پیشگیری از وقوع جرم استان، اجرای شیوه‌نامه راه‌اندازی مراکز مشاوره خانواده با هدف کاهش طلاق است، افرادی که دادخواست طلاق از سوی زوج، زوجه، توافقی و تمکین دارند برای دریافت خدمات مشاوره‌ای و ایجاد صلح و سازش به این مراکز فرستاده می‌شوند.

 سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی تصریح کرد: هم‌اکنون 3 مرکز در اراک، 2 مرکز در ساوه، یک مرکز در دلیجان، 2 مرکز در خمین، 2 مرکز در محلات و یک مرکز نیز در شازند فعالیت می‌کنند.

درودگر بیان کرد: در سال 96 یک هزار و 248 پرونده و در سال 97 با کاهش 6.4 درصدی  یک هزار و 168 پرونده تمکین به این مراکز ارسال شده است، همچنین در سال 96 نیز 444 پرونده طلاق به درخواست زوج به این مراکز ارسال شده که در سال 97 با کاهش 31.52 درصدی به 304 پرونده رسیده است.

وی عنوان کرد: در سال 96 یک هزار و 316 فقره پرونده طلاق به درخواست زوجه به این مراکز ارسال شده که در سال 97 با کاهش 9.95 درصدی به  یک هزار و 185 پرونده رسیده است، در سال 96 تعداد پرونده‌های ارسال شده به این مراکز در زمینه طلاق توافقی 2 هزار و 400 پرونده بوده که با  کاهش 19.6 درصدی به یک هزار و 928 فقره رسیده است.

سازش 472 پرونده طلاق در مراکز مشاوره‌ای پیش از طلاق در استان مرکزی

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی خاطرنشان کرد: از مجموع پرونده‌های ارسال‌شده به این مراکز  472 مورد معادل 15 درصد منجر به سازش، 2 هزار و 659 فقره معادل 82 درصدعدم سازش و 29 فقره معادل 3 درصد عدم همکاری لازم را داشته‌اند.

عدم آشنایی مهارت زناشویی مهم‌ترین عامل طلاق در استان

درودگر با اشاره به عوامل موثر در زمینه طلاق گفت: با توجه به بررسی‌های انجام‌شده در این مراکز یک درصد از عوامل طلاق در استان در زمینه بیماری‌های جسمی، 2 درصد اختلال شخصیتی و بیماری روانی، 2 درصد مشکلات جنسی، 3 درصد مشکلات اقتصادی، 3 درصد ترک منزل، 6 درصد دخالت اطرافیان، 6 درصد عدم تمکین، 9 درصد طلاق عاطفی، 12 درصد خیانت زوجین، 10 درصد عدم مهارت سازگاری، 18 درصد اعتیاد و 20 درصد عدم آشنایی مهارت زناشویی بوده است.

وی افزود: یکی از اقدامات معاونت درراستای کاهش آمار طلاق، برگزاری کارگاه آموزش افزایش مهارت‌های ایرانی و اسلامی موسوم به کارگاه مهر است، سال گذشته 65 کارگاه تخصصی در این زمینه در استان برگزار شد که 940 نفر( 510 زن و 430 مرد) در این کارگاه‌ها شرکت کردند و 13 درصد از این میزان به صلح و سازش رضایت دادند.

اجرای الگوی داوری در راستای کاهش آمار طلاق در استان 

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی تصریح کرد: اجرای الگوی داوری با استفاده از ظرفیت اساتید دانشگاه و ریش‌سفیدان نیز از دیگر اقدامات شورای پیشگیری از وقوع جرم استان درراستای کاهش طلاق بود که 8 کارگاه آموزشی برای 149 نفر برگزار شد و از مجموع پرونده‌های ارجاعی به این افراد 82 مورد منتهی به صلح و سازش شده است.

درودگر بیان کرد: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان درراستای کاهش آثار طلاق به‌ویژه برای کودکان طلاق، مراکزی را تحت عنوان مراکز ملاقات مهر خانواده (ملاقات والدین با بچه‌های طلاق) با بهره‌گیری از کارشناسان روانشناسی راه‌اندازی کرده که 2 مرکز در اراک، یک مرکز در ساوه و یک مرکز هم در خمین قرار دارد.

وی عنوان کرد: سال گذشته تعداد پرونده‌های ارجاع شده به این مراکز 228 مورد بوده که 2 هزار و 653 ملاقات والدین با فرزندان انجام شده و باتوجه به ارائه خدمات مددکاری و مشاوره‌ای در این مراکز 15 زوج به زندگی مشترک خود بازگشتند.

برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای مربیان مهد کودک

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی خاطرنشان کرد: از دیگر برنامه‌های سال گذشته معاونت اجتماعی و شورای پیشگیری از وقوع جرم استان برگزاری 19 کارگاه آموزشی برای 400 نفر از مربیان مهدهای کودک، پیگیری و اجرای عمل پیشگیری از خشونت، اجرای 11 عنوان برنامه فرهنگی و 452 کارگاه آموزشی، 53 همایش و سخنرانی برای 52 هزار و 904 نفر و راه اندازی اطلس جامعه جرم استان است.

استان مرکزی رتبه 8 کشوری را در شمار اتهامات دارد

وی تصریح کرد: استان مرکزی سال 94 رتبه نخست شمار اتهامات کشور را به خود اختصاص داد اما با برگزاری کارگاه‌های آموزشی و کلاس‌های کاربردی با استفاده از اساتید برجسته کشور و استان این رتبه در سال 97 به 8 رسید که موفقیت چشمگیری در کنترل و کاهش میزان اتهامات محسوب می‌شود.

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی بیان کرد: برگزاری کارگاه های سبک زندگی اسلامی ویژه متقاضیان طلاق، اجرای برنامه جامعه کنترل و کاهش خشونت، توسعه کمی و کیفی مراکز ملاقات فرزندان طلاق، برگزاری کارگاه‌های اصلاح و باز اجتماعی کردن زندانیان، هماهنگی و مشارکت در نهادینه سازی آموزش‌های پیش از ازدواج از مهم‌ترین برنامه‌های امسال معاونت است.

درودگر ادامه داد: برگزاری کارگاه‌های سبک زندگی اسلامی و ایرانی ویژه سربازان، برگزاری کارگاه‌های پیشگیری رشد مدار ضمن خدمت فرهنگیان برای معلمان و کادر اجرایی مدارس، اجرای الگوی مصلحین و حکمیتی قرآنی با استفاده از منتخبین، گروه‌های مرجع سران ایل، طایفه و قبیله، مشارکت در اجرای طرح صیانت از منابع آب استان و هدایت، راهبری و سازماندهی دیده‌بانان استانی پیشگیری از وقوع جرم و اجرای طرح کاهش و پیشگیری از تصادفات از دیگر برنامه‌های امسال معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم است.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon