بیرجند| ژئوپارکها ابتکار نوین در گردشگری طبیعت محور است
مدیرگروه میراث زمینشناختی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: ژئوپارکها ابتکار نوین در گردشگری طبیعت محور و زیر نظر یونسکو است که پایه گذاری شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، نازنین بدری شامگاه یکشنبه در نشست شورای معادن خراسان جنوبی اظهار داشت: یکی از فعالیتهای سازمان زمین شناسی در دو دهه اخیر ژئوپارک و ژئو توریسم است.
وی گفت: ژئو پارک قلمروهای مورد هدف و مهم ترین مقصد زمین گردشگری است و گردشگری آگاهانه و مسئولانه در طبیعت با هدف تماشا و شناخت پدیدهها و فرآیندهای زمین شناختی و آموختن نحوه شکل گیری و سیر تکامل آنها است.
مدیر گروه میراث زمینشناختی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور افزود: این نوع گردشگری تفاوت مهمی با سایر گونههای گردشگری دارد که یکی از دلایل آن پایدار و آگاهانه بودن است و ژئوپارکها ابتکار نوین در گردشگری طبیعت محور و زیر نظر یونسکو است که پایه گذاری شده است.
بدری با بیان اینکه ژئوپارک یک رویکرد پایین به بالا است تصریح کرد: 138 ژئوپارک در جهان وجود دارد که ایران نیز دارای ژئوپارک قشم در جهان است و ژئوپارکها میتوانند رهیافتی نوین در آمایش سرزمین باشند.
وی با بیان اینکه انتشار نخستین اطلس ملی ژئوتوریسم جهان در ایران از سال 88 داشتیم ادامه داد: با توجه شرایط کنونی زندگی و جامعه صنعتی گرایش افراد به سمت نوعی از گردشگری طبیعت محور زیاد شده است.
مدیر گروه میراث زمینشناختی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور خاطرنشان کرد: هدف ژئوتوریسم از گردشگری طبیعت محور نیز شناسایی پدیدهها است و هدف اصلی از ژئوپارکها هم توانمند کردن مردم محلی از نظر اقتصادی و احیای فرهنگ و سنت است.
مدیر کل ژئومتیکس سازمان زمینشناسی کشور نیز در شورای معادن استان بیان کرد: حدود 110 هزار کیلومتر خطی داده در سطح استان تولید شده که مجموع آن 170 آنومالی است.
علی اسماعیلی افزود: به دادههای ژئوفیزیک هوایی باید به عنوان سرمایه ملی نگاه کنیم و باید از این دادهها به بهترین شکل استفاده شود تا منجر به نتیجه شود.
وی با بیان اینکه برای تولید این دادهها حدود 100 میلیارد تومان در زمان حدود سه سال نیاز است گفت: این دادهها به عنوان سرمایه و در اختیار بخشهای مختلف قرار میگیرد.
انتهای پیام/ ت