خراسان رضوی| گناباد در شرایط تنش آبی؛ پروژه مخزن آب ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است

خراسان رضوی| گناباد در شرایط تنش آبی؛ پروژه مخزن آب 60 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است

شهرستان گناباد در کنار ۲۹ شهرستان دیگر در خراسان رضوی در شرایط تنش آبی قرار دارد و باید در فصل تابستان الگوی مصرف در این شهرستان رعایت شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد، با گرم شدن هوا بحث میزان مصرف و صرفه‌جویی نیز مهم می‌شود، در سال‌های گذشته شاهد قطعی برق و آب بوده‌ایم؛ از همین رو هفته اول تیرماه را به نام هفته صرفه‌جویی نامیده‌اند.

هزینه‌ای که دولت‌ها جهت برقراری و تولید برق و آب پرداخت می‌کنند بسیار سنگین است و در مقابل از مشترکین هزینه کمتری دریافت می‌شود ولی باید این انرژی‌ها درست مصرف شود تا نسل‌های آینده با مشکل روبه‌رو نشوند.

کمترین نرخ خاموشی در استان

محمد بهشتی رئیس اداره برق شهرستان گناباد در همین زمینه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در گناباد اظهار داشت: در کشور ما 15 درصد برق  توسط نیروگاه‌های برق آبی تولید می‌شود که با بارندگی‌های خوب امسال این میزان به 20 درصد رسیده و 80 درصد برق تولیدی ما از انرژی‌های دیگر مانند هسته‌ای و فسیلی تامین می‌شود.

وی ادامه داد: در طول سال هفت هزار و 760 ساعت مصرف برق داریم که با این وجود کمبود تولید برق نداریم و باید نحوه صحیح استفاده و صرفه‌جویی را اعمال کنیم که در همین راستا برنامه‌هایی در حوزه فرهنگ‌سازی در مدارس و مساجد دوره‌های آموزشی برگزار شده است.

رئیس اداره برق گناباد تصریح کرد: تعرفه‌بندی و تشویق یکی دیگر از روش‌های کنترل مصرف است که برای این موضوع با مشترکین سنگین شهرستان تفاهم نامه‌هایی را امضا کرده‌ایم که در زمان پیک، مصرف کمتری داشته باشند و از سویی ما برای آنها مشوق‌هایی را اعمال کنیم که در همین راستا با 17 کارخانه و 20 اداره تفاهم‌نامه امضا کرده‌ایم.

بهشتی عنوان کرد: با اقداماتی که در راستای تامین برق پایدار داشته‌ایم؛ امروز در شهرستان گناباد 8 مولد تولید داریم و از سویی نیروگاه‌های کوچک خورشیدی نیز در حال راه‌اندازی هستند که جدای از خرید برای تاسیس این نیروگاه‌ها، روند اداری ندارد و به راحتی قابل احداث هستند و از سویی برق فروخته شده به مشترک یک کیلو وات 75 تومان است، در صورتی که همین میزان از نیروگاه‌های خورشیدی 800 تومان خریداری می‌شود که در شهرستان گناباد 40 قرارداد احداث نیروگاه خورشیدی داریم که از این تعداد 17 مورد وارد مدار شده‌اند.

وی افزود: تبدیل کردن شبکه سیمی شهرستان به کابلی یکی دیگر از برنامه‌های این اداره است که از 1790کیلومتر شبکه شهرستان امسال 10 کیلومتر آن کابلی می‌شود که این کار در آینده از خاموشی‌ها جلوگیری می‌کند و در حال حاضر نیز رتبه اول استان در زمینه کمترین نرخ خاموشی را در اختیار داریم.

رئیس اداره برق شهرستان گناباد بیان کرد: در راستای کاهش میزان مصرف برق در طرحی کولرهای آبی به صورت رایگان در سطح شهرستان سرویس شد که این برنامه همچنان در دستور کار برای سال‌های آینده قرار دارد.

بهشتی گفت: ادارات و بخش خصوصی در گناباد بیش از 6 میلیارد تومان به اداره برق بدهکار هستند که در حال رایزنی جهت دریافت مطالبات با روش‌هایی مانند تهاتر هستیم که با این روش توانسته‌ایم مشکل برق کشتارگاه جدید گناباد را نیز برطرف کنیم.

گناباد در شرایط تنش آبی قرار دارد

هادی حیدری‌نیا رئیس اداره آب و فاضلاب شهری گناباد نیز درباره میزان مصرف آب و صرفه‌جویی در این حوزه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در گناباد اظهار داشت: تامین آب در گناباد بسیار خاص است زیرا خط انتقال آب گناباد به طول 120 کیلومتر بعد از خط انتقال آب مشهد بزرگترین خط انتقال آب استان است و بارندگی‌های امسال شرایط را بهتر کرده اما در شرایط تنش آبی به همراه 29 شهرستان دیگر قرار داریم.

وی ادامه داد: در شهرستان گناباد 24 هزار مشترک داریم و 17 روستای شهرستان نیز از آب شهری استفاده می‌کنند و در حال حاضر این خط انتقال طولانی ما را دچار زیان انباشته بیشتری نسبت به شهرهای همجوار کرده است.

رئیس اداره آب و فاضلاب شهری گناباد درباره پایداری آب در شهرستان نیز اظهار داشت: اقداماتی مانند احداث مخزن آب، اصلاح خط انتقال به طول 13 کیلومتر و توسعه جایگاه‌های برداشت آب را داشته‌ایم.

حیدرنیا عنوان کرد: پروژه مخزن آب گناباد 60 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و در 6 ماه آینده در مدار قرار خواهد گرفت که برای این پروژه تاکنون سه میلیارد و 200 میلیون تومان هزینه شده است.

وی با اشاره به احداث 15 جایگاه برداشت آب در سطح شهر گناباد بیان کرد: صرفه‌جویی از اهمیت زیادی برخوردار است که در همین راستا اقدام به نصب شیرهای کاهنده در مساجد و مدارس شهرستان کرده‌ایم و با سازمان‌های مردم‌نهاد نیز جهت اجرای برنامه‌هایی در راستای صرفه‌جویی اقدام به عقد تفاهم‌نامه شده است.

10 روستای گناباد با تانکر آبرسانی می‌شود

علیرضا فخار طبسی رئیس اداره آب و فاضلاب روستایی گناباد نیز درباره صرفه‌جویی و درست مصرف کردن آب در روستاها به خبرنگار تسنیم در گناباد گفت: بیش از 70 درصد مشترکین روستایی الگوی مصرف آب را رعایت می‌کنند و 30 درصد دیگر که الگو را رعایت نمی‌کنند میزان مصرف آنها برابر با تامین آب چند روستا در گناباد است.

وی ادامه داد: یکی از مشکلاتی که ما در حوزه آب روستایی داریم فرسودگی لوله‌کشی برخی منازل است که سبب ترکیدگی و عدم رسیدگی از سوی صاحب ملک می‌شود و در نتیجه میزان آب مصرفی بالا می‌رود.

رئیس اداره آب و فاضلاب روستایی گناباد خاطرنشان کرد: حدود چند ماهی می‌شود که تانکر آبرسانی اداره گناباد را تحویل استان داده‌ایم و در حال حاضر تانکری برای آبرسانی نداریم و باید از بخش خصوصی استفاده کنیم که مورد استقبال قرار نگرفته است.

فخار طبسی بیان کرد: در حال حاضر فقط 40 میلیون تومان به پیمانکار آبرسانی به روستای ریاب بدهکار هستیم اما خوشبختانه بارندگی‌های امسال سبب شده تعداد روستاهایی که با تانکر آبرسانی می‌کردیم کاهش یابد و در حدود 10 روستا را با تانکر آبرسانی می‌کنیم.

رئیس اداره آب و فاضلاب روستایی گناباد افزود: در یک سال اخیر برای تامین آب پایدار روستاها 3 میلیارد تومان در شهرستان هزینه شده است.

گزارش از یاسر سالاری گناباد

انتهای پیام/ح

دهه کرامت
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon