بوشهر| سامانه جامع امور گمرکی در گمرک منطقه ویژه پارس جنوبی راهاندازی شد
مدیر امور گمرکی سازمان منطقه ویژه پارس گفت: گمرک پارس جنوبی نخستین گمرک در مناطق ویژه و آزاد کشور است که در آن سیستم جامع امور گمرکی راه اندازی شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از عسلویه، سید مهدی مهدوی صبح امروز در نشست بررسی روند فعالیتها در گمرک پارس جنوبی با تاکید بر ارائه خدمات مطلوب به جامعه هدف اظهار داشت: گمرک منطقه ویژه پارس جنوبی با استقرار امکانات لازم در ابعاد گوناگون خدمات مورد نیاز را به جامعه هدف ارائه میکند.
وی، با تاکید بر تخفیف در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و تجاری به تولید کنندگان و صادرکنندگان کالا و تسریع در خدمات بازرگانی برای صادرات محصولات تصریح کرد: منطقه پارس جنوبی به سبب اهداف قانون مناطق ویژه و اقتصادی کشور باید اقدام به تولید و صادرات محصولات غیر نفتی کند و به سبب نیاز تولید در منطقه به واردات ماشین آلات و تجهیزات بپردازد.
مدیر امور گمرکی سازمان منطقه ویژه پارس از استقرار سامان جامع گمرکی در این منطقه ویژه خبر داد و گفت: گمرک پارس جنوبی نخستین گمرک در مناطق ویژه و آزاد کشور است که در آن سیستم جامع امور گمرکی راه اندازی شده است.
مهدوی با تشریح نقش مهم سامانه جامع گمرکی در تسریع ارائه خدمات به جامعه هدف خاطر نشان کرد: فعالیت سامانه جامع گمرکی در منطقه ویژه پارس به تمامی دستگاههای مرتبط با حوزه صادرات و واردات مانند بانکها، امور مالیاتی، اظهار کننده، محیط زیست و تولید کنندگان تست که این دستگاهها به سامانه جامع گمرکی متصل هستند.
وی با بیان اینکه در سامانه جامع گمرکی هیچ گونه فرآیند کاغذی وجود ندارد افزود: تسریع در فرآیند کار از ویژگی مهم سامانه جامع گمرکی محسوب میشود که در کنار افزایش سرعت که رضایت ذینفعان به خصوص اظهار کنندگان در پی دارد، میتوان به چابک سازی فرآیند انجام صادرات و واردات به سبب جلوگیری از کاغذ بازی و حذف حداکثری عامل انسانی برای به حداقل رساندن احتمال بروز خطا برشمرد.
مهدوی امکان گزارش گیری سریع و آنی را از دیگر مزیتهای سامانه جامع گمرکی بر شمرد و گفت: سرعت انجام کار که به واسطه این سیستم صورت میپذیرد برای جلوگیری از اتلاف زمان در پایتخت انرژی ایران حیاتی است به نحوی که کالاها و تجهیزات مورد نیاز در کمترین زمان ممکن به دست تولید کنندگان پارس جنوبی میرسد.
مدیر گمرک منطقه ویژه پارس با بیان اینکه ارزیابان کالاها در سامانه جامع گمرکی به صورت تصادفی انتخاب میشوند تصریح کرد: رویت کالا و ثبت اسناد مربوط به آن در این سیستم ظرفیت جلوگیری از تخلفات احتمالی در آن را بسیار ارتقاء داده است.
وی با اشاره به قانون تجارت کشور افزود: هر کدام از صادر کنندگان میتوانند 10 درصد از عایدی صادرات خود را برای واردات هزینه کنند و 90 درصد ما بقی باید به صورت ارز به سیستم بانک مرکزی تزریق شود و همچنین متصل بودن سیستم جامع گمرکی به استعلام بانکها شفافیت فرآیند را افزایش داده است.
انتهای پیام/ ت