ضرورت افزایش جمعیت

ضرورت افزایش جمعیت

یعقوب شیویاری گفت: تامین شغل، مسکن و امکانات رفاهی را ۳ عامل مهم در تشویق جوانان به فرزندآوری است دانست افزایش جمعیت بدون تامین زیرساخت های لازم در حوزه اقتصاد مطمئنا عملی نخواهد شد

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، عضو کمیسیون بهداشت مجلس تامین شغل، مسکن و امکانات رفاهی را 3 عامل مهم در تشویق جوانان به فرزندآوری است دانست و اظهار کرد: مجلس و دولتمردان و در کل پیکره نظام باید به این فکر کنند که آینده جامعه باید تضمین شود و صرف اینکه تاکید به افزایش جمعیت داشته باشیم بدون اینکه اقدامی صورت بگیرد درست نیست و ما را به هدف مورد نظر نمی رساند.

یعقوب شیویاری در رابطه با ضرورت توجه به مساله جمعیت گفت: قطعا افزایش جمعیت به نفع مصالح کشور است اما این افزایش باید با فراهم سازی زیرساخت ها از تمام جهات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی صورت بپذیرد. بالاخره آنقدر امکانات در این جامعه درست کردیم که با خون پاک شهیدان ریشه دار شده است و برای حفظ و نگهداری از این مملکت نیاز به نیرو خصوصا نیروی جوان داریم.

افزایش جمعیت به نفع مصالح کشور است

او در ادامه افزود: ساختارجمعیتی ما رو به سالمندی می رود لذا حتما باید افزایش جمعیت نسبی داشته باشیم تا بتوانیم از جامعه حفاظت کنیم. مطمئنا اگر از بُعد سیاسی هم نگاه کنیم هر جامعه ای که نیروی قوی و جمعیت زیادی داشته باشد مطمئنا می تواند از منابع و منافع خود دفاع کند.

نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: متاسفانه  از نظر اقتصادی وضعیت مناسبی نداریم خصوصا خانواده‌ها از این باب آزرده خاطر هستند که عدم اشتغال کافی برای جوانان به ویژه جوانان تحصیل کرده سبب شده تشکیل خانواده ندهند و در نتیجه افزایش جمعیت نداشته باشیم. حتی بعضی از خانواده‌ها به تک فرزندی اکتفا می کنند که متاسفانه آفتی برای جامعه است.

تک فرزندی آفتی برای جامعه است

شیویاری  به نقش مسوولین در رسیدن به این هدف اشاره کرد و گفت: به نظر من هم مجلس و دولتمردان و در کل پیکره نظام باید به این فکر کند که آینده جامعه باید تضمین شود و صرف اینکه تاکید به افزایش جمعیت داشته باشیم بدون اینکه اقدامی صورت بگیرد درست نیست و ما را به هدف مورد نظر نمی‌رساند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران در دهه 60 سیاست کنترل جمعیت را اتخاذ کرد و با استقرار خانه های بهداشت و ساختار بهداشتی که داشتیم کنترل جمعیت به اندازه کافی صورت گرفت و این سیاست اقتضای آن زمان بود؛ اما الان نیاز به افزایش جمعیت داریم لذا ضرورت دارد زیرساخت های آن فراهم شود و این زیرساخت ها از نظر اجتماعی افتصادی و فرهنگی باید وجود داشته باشد.

او ادامه داد: وقتی خانواده ای نمی تواند از نظر درآمدی خودش را تامین کند طبیعتا حاضر نیست یک یا دو فرزند به زندگی آنها اضافه شود. افزایش جمعیت بدون تامین زیرساخت های لازم در حوزه اقتصاد مطمئنا عملی نخواهد شد و تجربه 2 دهه‌ی اخیر نشان داد که خانواده ها از این موضوع دلگیر هستند که فرزندانشان شغل و منبع درآمدی نداشته و نمی توانند تشکیل خانواده دهند و صاحب فرزند شوند لذا این قضیه چند بعدی است و باید حاکمیت نظام به آن فکر کند.

افزایش جمعیت بدون تامین زیرساخت های لازم در حوزه اقتصاد مطمئنا عملی نخواهد شد

این نماینده مجلس تصریح کرد: هنوز طرح و لایحه ای برای این موضوع ارایه نشده است. چون کشور با مشکلات اقتصادی مواجه شده و در منطقه ای واقع شدیم که درگیر مسایل سیاسی و تحریم ها است، منابع درآمدی کافی برای پیشبرد سیاست افزایشی جمعیت وجود ندارد. در برنامه پنج ساله ششم اقدامات لازم برای ازدواج جوانان از نظر تامین شغل و مسکن مهیا نشد و اینها عللی است که باعث می شود ازدواج کم و به تبع زاد و ولد هم کمتر شود.

اقدامات لازم برای ازدواج جوانان از نظر تامین شغل و مسکن مهیا نشده است

شیویاری اظهار کرد: مسایل فرهنگی هم در این امر مهم است چراکه سه دهه به خانواده ها ابلاغ کردیم که کنترل جمعیت داشته باشند و خانواده ای که 6 یا 7 فرزند داشت و الان این فرزندان ازدواج کردند بیش از 1 یا 2 فرزند نمی‌خواهند لذا باید فرهنگ سازی صورت بگیرد. هر چقدر از نظر اقتصادی قوی باشیم اما از بعد فرهنگی رشد نکرده باشیم این مهم به دست نمی آید.

نماینده مردم میانه در مجلس در رابطه با اقدامات انجام گرفته برای افزایش جمعیت گفت: کمیسیون بهداشت و درمان اقدامات لازم را برای افزایش جمعیت انجام می‌دهد. مثلا توزیع وسایل پیشگیری از بارداری که در خانه‌های بهداشت به وفور یافت می شد را محدود کردیم. حتی در خصوص عقیم سازی زنان و مردان که به راحتی صورت می گرفت قوانینی اتخاذ شده است. قبلا برای کسانی که اقدام به این کار می کردند تشویقی می دادیم اما الان برعکس شده و حتی اجازه نمی دهیم متخصصان زنان و زایمان به آسانی این عمل را انجام دهند.

توزیع وسایل پیشگیری از بارداری در خانه های بهداشت محدود شده است

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: وزارت بهداشت و درمان بر اساس ساختار تشکیلات و وظایفی که تعیین شده است این کارها را انجام می دهد و کمیسیون بهداشت و درمان هم در این راستا اقداماتی انجام داده است. از سوی دیگر کمیسیون اقتصاد، برنامه و بودجه و کمیسیون عمران و وزارت کار برای اشتغال جوانان باید گام بردارند تا جوانان به فرزند آوری تشویق شوند. اولین عامل که باعث تن ندادن به ازدواج و فرزند آوری شده است شغل، عامل دوم مسکن و بعد از آن امکانات رفاهی است. سبک زندگی مردم تغییر کرده است و دولت هم در تامین این موارد ناتوان بوده پس باید نگاه جامعی به این قضیه داشته باشیم؛ اینکه سیاست افزایش جمعیتی را ابلاغ کنیم اما زیرساخت ها فراهم نباشد به سرانجام نخواهد رسید.

منبع :  شفقنا                           

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌‌ها

پربیننده‌ترین اخبار رسانه ها
اخبار روز رسانه ها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon