دادستان کل کشور: قوه قضائیه باید صددرصد انقلابی باشد/ ۵۰ دادسرای اضافه داریم
دادستان کل کشور با تاکید بر اینکه قوه قضائیه باید صددرصد انقلابی باشد، گفت: با توجه به آمارها ۵۰ دادسرای اضافه در سراسر کشور داریم که دادگاههای بخش میتوانند به جای این دادسراها نیازهای مردم را برطرف کنند.
به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری تسنیم؛ حجتالاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری امروز در همایش سراسری قوه قضائیه اظهار کرد: در دیداری که سال گذشته مسئولان عالی قضایی با رهبر معظم انقلاب داشتند معظمله در جمعبندی فرمایشات خود فرمودند قوه قضائیه باید صددرصد انقلابی باشد و انقلابی عمل کند البته انقلابیگری برخلاف نظر و تبلیغ برخی تندروی نیست بلکه انقلابیگری عادلانه، خردمندانه، دقیق، دلسوزانه، منصفانه، قاطعانه و بدون رودربایستی عمل کردن است.
دادستان کل کشور افزود: رئیس قوه قضائیه بلاواسطه و سایر مسئولان و مدیران قضایی با یک واسطه منصوب رهبری هستند و وقتی رهبر معظم انقلاب یک امری را تعیین کرده و میگویند قوه قضائیه باید صددرصد انقلابی باشد و انقلابی عمل کند این مسئله باید به عنوان خطمشی دستگاه قضا تعیین شود و اگر خلاف آن عمل شود تخطی و تخلف است و نزد خدا مسئول هستیم.
منتظری در ادامه با اشاره به نظارت بر دادسراها افزود: دادسرا، نخستین مرکز و محلی است که مردم در مراجعات خود به دستگاه قضایی به آن مراجعه میکنند و در حقیقت دادسرا پیشانی قوه قضائیه است.
وی با بیان اینکه برای اصلاح وضعیت دادسراها به لحاظ ساختاری و محتوایی باید تلاش بیشتری کنیم، گفت: این تلاش مستلزم یک نظارت جامع و کامل است و از زمانی که مسئولت دادستانی کل را برعهده گرفتم در ادامه کارهایی دادستان کل سابق که امروز رئیس دستگاه قضاست، نظارت را در دستور کار قرار دادم.
دادستان کل کشور با اشاره به شیوههای نظارت تصریح کرد: در نواحی مختلف دادستانی تهران صندوقهایی را برای دریافت شکایات مردمی نصب کردیم که شکایات ریخته شده به این صندوقها به صورت هفتگی جمعآوری و بررسی میشود و قصد داریم این اقدام در سایر استانها نیز انجام دهیم.
منتظر از دیگر نظارتهای دادستانی را که آثار بسیار خوبی داشته است، نظارت الکترونیکی خواند و متذکر شد: یکی از آثار مثبت نظارت الکترونیکی این است که اولا در وقت صرفهجویی میشود و ثانیا به صورت آنلاین امکان نظارت وجود دارد و اگر نواقص نظارت الکترونیکی را برطرف کنیم در آینده بیشترین نظارت از این مسیر خواهد بود.
وی ادامه داد: یکی از آثار مثبت نظارت الکترونیکی بر عملکرد دادسراها این بوده است که براساس بررسیهای صورت گرفته در سراسر کشور با توجه به آمار، 50 دادسرا نیاز داریم و دادگاههای بخش میتوانند نیاز مردم را در این حوزهها برطرف کنند که نامه آن را به رئیس قوه قضائیه ارائه کردم تا در کمیسیون مربوطه بررسی شود.
دادستان کل کشور، دانش و ابتکار، میزان انگیزه برای احقاق حقوق، رعایت نظم در انجام امور، میزان نظارت و مدیریت بر مجموعه تحتنظر، سرعت در انجام امور، دقت در انجام امور، خوشرفتاری با مراجعین، میزان تلاش و پشتکار در انجام امور و تقید به ارزشهای اسلامی و انقلابی را شاخصهای دادستانی کل در بررسی عملکرد قضات دادسراها اعلام کرد.
منتظری در پایان از دادستانهای سراسر کشور خواست بحث نظارت بر دادسراهای حوزه قضایی خود را جدیتر بگیرند.
انتهای پیام/