برطرف کردن مشکل افت فشار آب اصفهان نیازمند تکمیل سامانه دوم آب‌رسانی است

برطرف کردن مشکل افت فشار آب اصفهان نیازمند تکمیل سامانه دوم آب‌رسانی است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان گفت: در سفر اخیر وزیر نیرو به اصفهان بر تکمیل سامانه دوم آب‌رسانی استان اصفهان تأکید شد و امیدواریم با تأمین بودجه این سامانه تکمیل شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، هاشم امینی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته صرفه‌جویی در مصرف آب اظهار داشت: مجموعه شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان تمام تلاش خود را علی‌رغم کاستی‌ها به شهروندان اصفهانی به صورت مطلوب انجام داده است.

وی تصریح کرد: شرکت آب و فاضلاب یک شرکت خدماتی است و مناقصات مختلفی را در طول هفته اجرا می‌کند و امیدواریم اصحاب رسانه نهایت تعامل و همکاری را با این شرکت انجام دهند، یکم تا هفتم تیرماه هفته صرفه‌جویی، سازگاری با کم‌آبی و مدیریت در مصرف آب نام‌گذاری شده است. 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان خاطرنشان کرد: واژه سازگاری با کم آبی به خوبی در اصفهان گسترش‌ یافته است و مردم اصفهان همکاری بسیار خوبی در مصرف آب داشته‌اند این در حالی است که در سال 97 در بخش خانگی 6.8 درصد مدیریت مصرف داشتیم و در بخش غیر خانگی 7.1 کاهش مصرف و در مجموع این عدد به 6.9 کاهش مصرف نسبت به سال 96 می‌رسد.

وی ادامه داد: با وجود بارش‌های بسیار خوب در سال گذشته در برخی از نقاط شهر در حوزه آب شرب دچار مشکل هستیم و دلیل آن عدم اتمام سامانه آب‌رسانی مرحله دوم در اصفهان است، این سامانه باید در سال 86 به پایان می‌رسید اما به دلایل اداری، مجوزها و کمبود بودجه به اتمام نرسیده است.

امینی بیان کرد: در حال حاضر شرکت آب منطقه‌ای در حال تکمیل این طرح است و تمام تلاش مدیران استان نیز در راستای تکمیل این طرح است که در تابستان‌های سخت مشکل کم‌آبی نداشته‌ باشیم، امیدواریم با افتتاح این طرح مشکل آب 14 شهرستان استان برطرف شود.

وی گفت: در حوزه آب شرب باید تمام تلاش خود را انجام دهیم تا مصرف بهینه آب در مردم نهادینه شود، فرهنگ‌سازی مصرف آب یک موضوع در همه فصول سال است تا به یک زندگی پایدار دست پیدا کنیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان ادامه داد: این شرکت در سازگاری با کم آبی حائز رتبه برتر در صنعت آب و فاضلاب در بحث آب شرب است و این رتبه با فعالیت‌های انجام‌گرفته در بحث شهری و روستایی انجام‌گرفته است.

امینی بیان کرد: در سال گذشته اقدامات فرهنگ‌سازی در 3 بخش فنی، فرهنگی و قانونی انجام‌گرفته است که این اقدامات باعث کاهش 6.9 درصدی مصرف آب و 23 میلیون مترمکعب آب نیز ذخیره شد.

وی اظهار داشت: در سال گذشته تمام شهرهای اصفهان در حوزه آب بخش‌بندی شده است و در شهر اصفهان 23 بخش ایجاد شده است تا شرایط سخت را پشت سر بگذاریم، سامانه هوشمند «تلمتری» نیز ایجاد شده است تا آب به صورت کاملاً دقیق و میلی‌متری تقسیم شود، در 450 نقطه از شهر سامانه‌هایی برای صرفه‌جویی در مصرف آب ایجاد شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان ادامه داد: در برخی از موارد مجبوریم از چاه‌های مختلف در نقاط شهر برای جبران کمبود آب شرب استفاده کنیم که این مقدار چیزی حدود 1000 لیتر در ثانیه است و خط قرمز ما در حوزه آب‌های زیرزمینی کیفیت آب است.

امینی به آب بدون درآمد یا پرت اشاره و خاطرنشان کرد: با اقدامات مؤثر شرکت آب و فاضلاب میزان آب بدون درآمد به حداقل خود در کشور رسیده است که این عدد حدود 16.1 درصد است و شهر یزد نیز پس از اصفهان در این زمینه در رتبه بعدی قرار دارد، این اقدامات به این دلیل بوده است که نشت‌یابی‌های متعددی در سطح آب اصفهان داشتیم که در همین راستا حدود 85 کیلومتر بازسازی آب در دستور کار خود داشته‌ایم.

وی با بیان این‌که عملیات نشت‌یابی را ملزم به اقدامات مؤثر کردیم گفت: نزدیک به 246 کیلومتر و 1337 انشعاب آب شناسایی شده است که 217 از انشعابات نشتی بوده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان در ادامه به بازچرخانی آب و آب خاکستری اشاره کرد و گفت: آب خاکستری آبی است که در ظرف‌شویی‌ها و روشویی‌ها از بین می‌رود،  امیدواریم با انجام اقدامات موثر آبی که در این حوزه از بین می‌رود در سرویس‌های بهداشتی و فلاش‌ تانک استفاده شود.

امینی با بیان این‌که تغییرات بسیار خوبی در حوزه مصرف انجام‌ گرفته است، خاطرنشان کرد: در سال 87 در حوزه صرفه‌جویی در مبنای الگوی مصرف صفر تا 20 مترمکعب، 66 درصد مردم در محدوده این طرح قرار گرفتند اما در سال 97 نزدیک به 90 درصد مردم اصفهان در الگوی مصرف 0 تا 20 مترمکعب قرار گرفته‌اند که رکورد بسیار خوبی در مصرف آب است.

وی گفت: در حال حاضر پروژه آب‌رسانی به شهر‌های  باغ‌بهادران، گلشهر و روستاهای دیگر استان را در دستور کار داریم، در همین راستا آبرسانی به شهر دهاقان نیز در دستور کار قرار دارد همچنین آبرسانی به شهر تودشک نیز در آینده نه چندان دور به بهره‌برداری خواهد رسید ضمن این‌که تکمیل تصفیه خانه شهرهای چادگان و اژیه نیز در دستور کار قرار دارد.

مدیرعامل شرکت شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان بیان کرد: 295 کیلومتر بازسازی و 331 کیلومتر لوله‌گذاری فاضلاب در سطح استان انجام شده و تجهیز 12 هزار مخزن آب نیز در دستور کار داریم ضمن این‌ که 18240 انشعاب آب واگذار شده است و 21600 فقره انشعاب فاضلاب در سطح استان انجام‌ گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه روستایی در کل استان 1286 روستا داریم که 953 روستا تحت پوشش آب شرب سالم قرار دارند که یکی از اقدامات جدی وزارت نیرو ایجاد مجتمع‌های آبرسانی روستایی است که 41 مجتمع  آب روستایی در اصفهان ایجاد شده است که 14 مجتمع را به بهر‌ه‌بردای رسانده و 217 مجتمع نیز در حال احداث است.

امینی به اعتبارات آب و فاضلاب روستایی اشاره و تصریح کرد: 130 میلیارد تومان از صندوق توسعه و 85 میلیارد تومان از اعتبارات دولتی در این راستا تخصیص یافته است که 500 میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.

وی به آبرسانی سیار در روستاهای سطح استان اشاره و بیان کرد: در سال 97 نزدیک به  179 روستا تحت پوشش این طرح قرار گرفته که این عدد در سال 98 به 125 روستا تقلیل پیدا کرده است.

مدیرعامل شرکت شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان درباره پروژه بازسازی شبکه فاضلاب شهر اصفهان گفت: این کار به سختی در حال انجام است و بسیاری از مردم در این راستا دچار مشکل شده‌اند که با استفاده از فاینانس چین در حال انجام است، این پروژه 736 میلیارد تومان اعتبار لازم دارد که در قالب تکنولوژی نوین و روش‌های سنتی در حال اجرا است.

وی به حذف قبض‌های کاغذی اشاره کرد و گفت: شروع اولیه این کار در 3 محله اصفهان انجام شده است، سالیانه 8 میلیون قبض کاغذی در استان اصفهان توزیع می‌‎شود که در صورت حذف آن کمک شایان توجهی به محیط زیست می‌شود، همچنین درگاه USSD  نیز برای پرداخت هزینه آب بسیار موثر است که شهروندان با شماره‌ای قبض خود را پرداخت می‌کنند و درگاه 1522 نیز به صورت شبانه‌روزی آماده دریافت مشکلات مردم در نقاط مختلف شهری است.

امینی اظهار داشت: یکی از پیشرفته‌ترین شبکه‌های فاضلاب در شهر چادگان در حال انجام است که نزدیک به 60 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و در آن از سیستم پیشرفته UF استفاده شده است.

وی گفت: بر اساس ارزیابی منطقه‌ای افق سامانه نخست آبرسانی در سال 86 به انجام رسیده و از این سال به بعد باید سامانه جدیدی راه‌اندازی شود که هنوز راه‌اندازی نشده است، در طول این 12 سال مردم کمک قابل توجهی به صرفه‌جویی در مصرف آب داشته‌اند.

مدیرعامل شرکت شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با بیان این‌که بازسازی شبکه فاضلاب باید در آینده انجام گیرد، تاکید کرد: امیدواریم مناقصه 50 میلیون یورویی در آینده نزدیک برای بازسازی شبکه فاصلاب صورت گیرد.

امینی گفت: در سفر اخیر وزیر نیرو به اصفهان بر تکمیل سامانه دوم آبرسانی استان اصفهان تاکید شد و امیدواریم با تامین بودجه به‌زودی تکمیل شود، این سامانه شامل 3 خط انتقال و یک تصفیه‌خانه است که شرکت آب منطقه‌ای در حال تکمیل تصفیه‌خانه این طرح است.

وی ادامه داد: شرکت آب و فاضلاب آب رودخانه را در یک فرآیندی به آب شرب تبدیل می‌کند و تکمیل سامانه آبرسانی اصفهان نیازمند همکاری شرکت آب منطقه‌ای و تکمیل تصفیه‌خانه آب است، هر ساله 2 ماه در سال در تامین آب شرب دچار مشکل هستیم که با تکمیل سامانه دوم آبرسانی این مشکل برطرف می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان تصریح کرد: استاندار اصفهان 2 سازمان آب و برق اصفهان را مکلف کرده است که اگر مصرف برق و آب اداره‌ای پس از ساعات کاری کم نشد آن‌گاه آب و برق آن اداره قطع شود.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon