همدان| خیران سلامت در ساخت مرکز جامع سرطان ورود کنند
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان گفت: میانگین مصرف نمک روزانه در کشور ما ۱۲ گرم است که با کاهش ۳ گرمی آن میتوان جلوی بروز ۳۰ تا ۵۰ درصد سکتههای مغزی را گرفت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، رشید حیدری مقدم ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار داشت: اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشار خون از 17 خرداد آغاز شده و تا 15 تیر ادامه دارد. در این طرح ، فشار خون تمامی افراد بالای 30، مادران باردار و بیماران مزمن کلیوی گرفته میشود.
وی با بیان اینکه تکلیفی که وزارتخانه برای ما مشخص کرده پوشش 50 درصدی جامعه هدف است، ابراز کرد: خوشبختانه در روز گذشته آمار استان همدان از 430 هزار نفر عبور کرد و از مرز پوشش 51 درصدی نیز عبور کردیم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان افزود: جمعیت استان همدان به غیر از شهرستان اسدآباد که خود دارای دانشگاهی مستقل است، یک میلیون و 612 هزار نفر است که 850 هزار نفر به عنوان جامعه هدف ما هستند. از این تعداد 320 هزار نفر روستایی و 530 هزار نفر شهری هستند. نگرانی اصلی ما بر روی جمعیت شهری است چراکه این طرح به خوبی در روستاها توسط بهورزان انجام گرفته است.
حیدری مقدم اظهار داشت: بر اساس آخرین آمار از نظر درصد پوشش، 73 درصد مردم فامنین، 67 درصد مردم رزن، 65 درصد مردم کبودراهنگ، 61 درصد مردم تویسرکان، 60.5 درصد مردم بهار، 56.3 مردم ملایر، 47 درصد مردم نهاوند و 41 درصد مردم همدان در این طرح شرکت کرده اند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه فرهنگ یک کار چکشی نیست و نیاز به کار دارد، گفت: برای افزایش سواد سلامت مردم و کاهش دغدغههای سلامت نیازمند کمک رسانهها هستیم. امروز شرایط جامعه به گونه ای است که مردم نیازمند نشاط و افزایش امیدبخشی هستند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان با تاکید بر اینکه بسیاری از بیماریهایی که در گذشته وجود داشته امروز به صفر رسیده است، تصریح کرد: نمونه آن بیماری فلج اطفال است که یک روزی دغدغه تمام مردم بود اما از 18 سال گذشته تا کنون هیچ مورد ابتلایی گزارش نشده که نشان از اهمیت و توجه به بهداشت و سلامت در جامعه است.
حیدری مقدم با بیان اینکه نگرانی امروز ما بیماریهای واگیر دار نیست بلکه بیماریهای غیر واگیر است، ابراز کرد: برای کاهش بیماریهای غیر واگیر نیازمند افزایش سواد سلامت مردم و اصلاح سبک زندگی هستیم.
وی ساخت مرکز جامع سرطان را از فتخارات استان همدان دانست و تصریح کرد: خانواده مرحوم فرشچیان کمک بزرگی به مردم همدان کردند و همه مردم مدیون این خانواده هستند اما وجود همه کمکهای آنها هنوز 380 میلیارد تومان برای تکمیل فضای فیزیکی این مرکز نیاز است که باید خیران سلامت ورود کنند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان از تحصیل 90 دانشجوی خارجی در این دانشگاه خبر داد و ابراز کرد: در آیندهای نزدیک دانشگاه ابن سینا همدان با افزایش پذیرش دانشجویان خارجی تبدیل به یک دانشگاه بین المللی میشود. این دانشگاه به سمت دانشگاههای نسل سوم حرکت میکند.
انتهای پیام/ ت