ماجرای حمله گرگ به گوسفندان در یزد چه بود؟
مدیرکل محیط زیست یزد در واکنش به اخباری که مبنی بر حمله احتمالی گرگ به گوسفندان در یزد مطرح شده توضیحات کاملی ارائه کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، نیره ملاییپور پیش از ظهر امروز در گفتوگو با جمعی از خبرنگاران یزد با اشاره به مباحث مطرح شده در ارتباط با حمله گرگ ها به افراد اظهار داشت: در حوزه منطقه زردین شهرستان تفت سال گذشته شکایتی مطرح شد مبنی بر حمله گرگ به گوسفندان و به همین دلیل ما همکارانمان را به منطقه اعزام کردیم تا وضعیت را بررسی کنند.
وی تصریح کرد: در این راستا و برای بررسی دقیق جوانب امر، حتی دو هفته اکیپهایی از محیط بانانمان را در منطقه مستقر کردیم به صورتی که مردم اصلا نیازی نداشته باشند به فرمانداری یا محیط زیست تماس بگیرند و همانجا محیط بانی که بومی همان محل هست حضور داشته باشد و به محض اعلام گزارش از سوی مردم، به محل مراجعه کرده و موضوع را بررسی نماید.
مدیرکل محیط زیست استان یزد خاطرنشان کرد: زمانی که خشکسالی میشود و شرایط زیست گاهی تغییر میکند معمولا حیات وحش رفتارهای متفاوتی از خود نشان میدهد و تا جایی که امکان داشته باشد حیات وحش بر اساس غریزه طبیعی خود هیچ زمانی به حوزه مسکونی انسانها نزدیک نمیشود و معمولا ما انسانها هستیم که به محدوده زیستی حیات وحش میرویم و برای زندگی آنها ایجاد مشکل میکنیم.
پورملایی با بیان اینکه حمله به گوسفندان صورت گرفته بود ولی مشخصا نمیتوان گفت که گرگ بود چون زندهگیری صورت نگرفته بود گفت: در قفسهای زندهگیری معمولا «سگ گرگ» و یا سگهای ولگردی که در منطقه بودند گیر دیده شد.
وی ادامه داد: برخی توقع داشتند که ما به گرگها شلیک کنیم و آنها را از بین ببریم که چنین چیزی امکانپذیر نیست چون اولا گرگها حیوانات حفاظت شده هستند و نمیتوان آنها را کشت و ثانیا دوستداران محیط زیست قطعا جلوی این اقدام میایستند.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان یزد تصریح کرد: برخی هم میگفتند که گرگ را در این منطقه رها کردهاند در حالی که چنین چیزی نیست و اگر واقعا کسی میتواند این کار را بکند به ما هم نحوه آن را بگوید.
پورملایی افزود: گرگ حیوانی در حیات وحش است که معمولا شکار خود را دارد و در حیات وحش زندگی میکند و این که ما بگوییم گرگ مضر و فقط آهو خوب است هم یک اشتباه به حساب میآید چون در تمام مناطق وجود همه گونههای طبیعی آن منطقه برای حفظ طبیعت لازم است.
وی افزود: همکاران ما الان هم در منطقه هستند و هر گزارشی باشد رصد میکنند و قطعا هر اقدامی که لازم باشد انجام میدهند گفت: یکی از اقدامات گذاشتن قفس زندهگیری در منطقه بود که حداقل بتوانیم در صورتی که گرگ است یک مورد آن را مشاهده کنیم.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست یزد تصریح کرد: در این زمینه سازمان محیط زیست توصیههایی هم داشت که هم آغلهای خودشان را حصار کشی کنند تا در این شرایط از بروز آسیب به حیوانات خود جلوگیری کنند و هم دهیاریها در حوزه روستاها نسبت به جمعآوری به موقع پسماندها اقدام نمایند تا شرایط برای ورود حیوانات به این مناطق را فراهم نکنیم.
پورملایی تصریح کرد: یکی از دلایلی که سبب میشود برخی حیوانات به نزدیک مناطق مسکونی وارد شوند، همین پسماندهایی است که به موقع جمع یا به صورت استاندارد دفن نمیشوند و حیوانات را به سمت خود میکشند.
انتهای پیام/ش