گمانهزنیها برای ایجاد سایت موزه در محوطه باستانی کهنهگوراب گیلان آغاز شد
مدیرکل میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری گیلان گفت: گمانهزنی در محوطه باستانی کهنهگوراب(لگموج) از توابع شهرستان املش در شرق استان گیلان به منظور ایجاد سایت موزه آغاز شد.
شهرود امیرانتخابی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رشت از گمانهزنیها برای ایجاد سایت موزه در محوطه باستانی کهنهگوراب(لگموج) شهرستان املش خبر داد و اظهار داشت: طبق مطالعات اولیه انجام شده قدمت محوطه یاد شده مربوط به قرن 8 تا 11 هجری تقریباً معاصر با فرمانروایی حاکمان آل کیا در منطقه است.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری گیلان با بیان اینکه پراکنش قطعات سفال و کاشی موجود در محوطه کهنه گوراب(لگموج) از قدمت بالای این منطقه حکایت دارد گفت: این محوطه بین روستای کهنه گوراب، شکرپس و لگموج از توابع دهستان املش شمالی و بخش مرکزی شهرستان املش واقع شده است.
امیرانتخابی با تأکید بر اینکه بخشی از محوطه کهنهگوراب(لگموج) دارای کاربری کشاورزی به صورت کشت برنج و باغ چای و بخشی مسکونی است تصریح کرد: در حال حاضر قسمتهای بسیار زیادی از این محوطه باستانی به علل مختلفی نظیر انجام کاوشهای غیرمجاز و یا احداث جاده دسترسی تخریب شده است.
وی با اشاره به وجود سایتی با ارزش در منطقه شرق گیلان گفت: پراکنش فراوان سفال سقف، کاشی، سفال منقوش، پی سنگی و آجری بناهای تخریبشده، گذر شاهراه عباسی از کنار این محوطه همگی از وجود سایتی با ارزش بسیار زیاد متعلق به دوران اسلامی در منطقه شرق گیلان (بیهپیش) خبر میدهد.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری گیلان با تأکید بر اینکه ظاهراً کهنه گوراب به عنوان یکی از روستاهای اقماری شهر تمیجان مطرح بوده است خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین دلایلی که میتوان برای این مدعا بیان کرد این است که فاصله محوطه از شهر تمیجان و پل تاریخی آن تقریبا 3 کیلومتر است.
امیرانتخابی با تأکید بر اینکه گمانهزنیهای فعلی در مورد محوطه باستانی کهنه گوراب(لگموج) از تاریخ 20 خرداد تا 18 تیر امسال اعتبار دارد افزود: انتظار داریم در فصلهای آتی و با همکاری سازمانهای ذیربط در انجام کاوشهای دقیق باستانشناسی، ابعاد ناشناخته این محوطه غنی اسلامی آشکار شود.
انتهای پیام/ ع