۱۰ میلیارد تومان برای اکتشاف معدنی در خراسان جنوبی سرمایهگذاری میشود
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: بیشتر اکتشافات معادن مهم ایران در مناطق محروم قرار دارند که با این اکتشافات توزیع ثروت در همه مناطق کم برخوردار میسر میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، علیرضا شهیدی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس این سازمان که به خراسانجنوبی سفر کرده، پیش از ظهر امروز از معدن طلای شادان و معدن مس قلعه زری واقع در منطقه کویری خوسف ومعدن طلای هیرد در نهبندان بازدید کرد.
عابدی معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خراسانجنوبی، داوود شهرکی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، مجید بیکی فرماندار نهبندان، محمد شفیعی فرماندار خوسف، علی ناصری فرماندار بیرجند و دیگر مسئولان استانی خراسان جنوبی و همچنین چند تن از معاونان و مدیرانارشد سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، رئیس این سازمان را در این بازدیدها همراهی کردند.
طلای شادان،بزرگترین معادن طلای شرق کشور/ ذخیره قطعی 30 میلیون تن کانسنگ طلا ثروت هنگفت برای کشور
معدن طلای شادان واقع در منطقه کویری خوسف یکی از بزرگترین معادن طلای شرق کشورکه در سال 1382 ثبت و گواهینامه کشف آن در سال 1359 صادر شده و برآوردهای اولیه از ذخیره قطعی 30 میلیون تن کانسنگ طلا حکایت دارد که سرمایهگذاری برای استخراج آن ثروت هنگفتی را نصیب کشور میکند.
با توجه به چشمگیر بودن ذخایر معدن شادان خوسف تاکنون سرمایهگذار 180 میلیارد ریال در این پروژه سرمایهگذاری کرده است و برای نخستین بار بخش خصوصی برای فرآوری طلا در خراسان جنوبی به میدان آمده است.
هم اکنون معدن طلای شادان در مرحله استخراج است و ساخت کارخانه فرآوری طلا گام مهمی برای سرمایهگذاران تولید شمش طلا در این منطقه است وکشف ظرفیتهای شادان هنوز ادامه دارد.
در منطقه شادان معادن دیگری مانند ماهیرآباد و خونیک وجود دارد و باید برای تامین زیرساختهای لازم و بهرهبرداری از این معادن و کارخانه فرآوری اقدامات موثر انجام شود.
بر اساس آمار، سالانه 2 میلیون و 660 هزار تن کانسنگ طلا با عیار 55 صدم پیپیام از این معدن استخراج میشود و اشتغال 500 نفری برای جوانان بومی منطقه هدف نهایی استخراج و فرآوری در معدن طلای شادان است.
معدن طلای هیرد در نهبندان/ آینده ای درخشان برای اقتصاد و مردم این منطقه
معدن طلای هیرد با سرمایهگذاری 20 میلیارد تومانی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران وارد مرحله بهرهبرداری شده که امید است با ساخت کارخانه فراوری طلا از سال آینده شاهد رونق این معدن باشیم. واین در حالی است که با استخراج طلا در معدن هیرد، آینده درخشانی برای اقتصاد و مردم این منطقه رقم خواهد خورد.
بر اساس آمار موجود از ذخیره قطعی حدود 5 میلیون تن کانسنگ طلا در این معدن وجود دارد و از هر تن کانسنگ طلا در این معدن، یک گرم طلا استخراج خواهد شد که با راهاندازی کارخانه فرآوری و احداث واحد تولید شمس طلا سالانه 200کیلوگرم طلا با عیار 99٫99درصد تولید خواهد شد.
معدن مس قلعهزری، گنجینهای ناشناخته در دل کویر لوت
معدن مس قلعه زری در فاصله 180کیلومتری جنوب بیرجند و حاشیه شمالی کویر لوت قرار دارد معدنی که در دل کویر آثار مس و کورههای ذوب از صدها سال پیش را در خود جای داده است.
محدوده کانسار، منطقهای کویری و بیابانی درحاشیه کویر بزرگ لوت است که دارای آب و هوای گرم و خشک مناطق کویری با تابستانهای گرم و خشک و زمستان های معتدل است.
کانسار مس رگهای قلعه زری از ذخایر قابل توجه مس در ایران است که به علت عیار بالای مس از اهمیت خاصی برخوردار است و اهالی روستای قلعهزری که اغلب از روستاهای اطراف کانسار به این منطقه کوچ کردهاند از کارکنان معدن هستند.
33 درصد از معدن قلعهزری در مالکیت شرکت ملی مس و 67 درصد در اختیار بخش خصوصی شرکت معادن لوت است.
10میلیارد تومان اعتبار برای اکتشاف معدنی در خراسان جنوبی سرمایه گذاری میشود
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور در حاشیه بازدید از معادن یادشده خراسان جنوبی جمع خبرنگاران اظهار داشت:امسال 10 میلیارد تومان اعتبار برای اکتشاف معدنی، مطالعات آبهای کارست و ژئوتوریسم در خراسان جنوبی هزینه میشود.
وی یکی دیگر از اهداف این سازمان را شناخت مخاطرات زمینشناسی عنوان کرد و افزود: شناسایی این مخاطران طبیعی میتواند کمک بزرگی برای سایر بخشهای کشور باشد و تاکنون 34 مورد از حدود 43 خطر طبیعی جهان در ایران ثبت شده است
وی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی ظرفیت بالایی برای توسعه اکتشاف ذخایر معدنی و فلزی دارد، گفت: بیشتر اکتشافات معادن مهم ایران در مناطق محروم قرار دارند که با این اکتشافات توزیع ثروت در همه مناطق کم برخوردار میسر میشود.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: دستیابی به منابع آب کارست توسط سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور در حال انجام است
شهیدی خاطر نشان کرد: دستیابی به منابع آب کارست توسط سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در دست انجام است و در این خصوص مطالعاتی در استانهای مختلف کشور از جمله خراسان جنوبی در دست اقدام است.
وی با بیان اینکه طبق مطالعات قابل ملاحظهای که انجام شده این منابع به ذخیره آب زیرسنگهای سخت و در حفرههای سنگهای آهکی گفته میشود، تصریح کرد: کارست پدیدهای است که در سنگهای آهکی اتفاق میافتد و حفرهای در آنها ایجاد میکند که آب در آنها جمع میشود.
وی با اشاره به اینکه مطالعات تکمیلی آبهای کارست در منطقه بشرویه و طبس خراسان جنوبی در دست انجام است، خاطرنشان کرد: البته در شهر زابلچاه دستیابی به آب های کارست حفر شده ولی هنوز در زمینه موفقیت این طرح نمیتوانیم اظهارنظر کنیم.
شهیدی با تأکید بر اینکه دو شاخه زمینشناختی و اکتشافات سبب تولید و صیانت از تولید معادن کشور میشود با اشاره به نقشههای زمینشناسی کار شده در استان خراسانجنوبی، تصریح کرد: تاکنون 19 نقشه 25 هزار که هر نقشه حدود 155 کیلومتر است در این استان کار شده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ورئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور با اعلام اینکه در بحث نقشههای زمین شناسی این آمادگی وجود دارد تا تعدادی را به بخش خصوصی واگذار کنیم، افزود: واگذاری این مهم از طریق سامانه انجام میشود.
شهیدی از انجام دو پروژه ژئوفیزیک هوایی که منجر به شناسایی 117 آنومالی شده خبر داد و یادآور شد: هدف از اجرای این طرح اکتشاف ذخایر پنهان است، چرا که کشور ایران در این زمینه عقب و بهدنبال کاهش این فاصله هستیم.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور با بیان اینکه یکی از اهداف این سازمان شناسایی و اکتشاف ذخایر پنهان معدنی در دل زمین است، افزود: با توجه به ظرفیتهای مناسب مواد معدنی، عملیات ژئوفیزیک هوایی برای اکتشاف ذخایر پنهان به عنوان یک لایه خدماتی ارزان و سریع در دست اجراست.
وی بیان کرد: سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در چند سال اخیر استفاده از روشهای نوین ژئوفیزیک هوایی را در دستور کار قرار داده و مناطق امیدبخش معدنی بسیار در کشور شناسایی کرده است.
انتهای پیام/ش