نگاهی به تاریخچه تیراندازی با کمان ایران در ادوار گذشته یونیورسیاد/ سهم ایران از ۴ حضور یک مدال بود
ملیپوشان تیراندازی با کمان ایران در چهار دوره حضور در رقابتهای یونیورسیاد فقط موفق به کسب یک مدال شدهاند و امیدوارند در بازیهای ۲۰۱۹ به میزبانی ناپل بتوانند یکبار دیگر همچون دوره گذشته به روی سکو بروند.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، تیراندازی با کمان در سال 1996 در مسابقات یونیورسیاد به رسمیت شناخته شد. این رشته به صورت اختیاری در شش دوره بازیها حضور داشت که چهار حضور آن مستمر و مربوط به دورههای اخیر بوده است. Fisu برای اولین بار در ناپل، تیراندازی با کمان را در لیست ورزشهای اجباری یونیورسیاد قرار داد که این نشاندهنده رشد بزرگ این ورزش است.
در سیامین دوره یونیورسیاد در ناپل ایتالیا، تیراندازی با کمان در کنار تکواندو، والیبال و تیراندازی یکی از رشتههایی خواهد بود که ایران در آن نماینده خواهد داشت.
نگاهی به عملکرد تیراندازی با کمان ایران در ادوار گذشته مسابقات یونیورسیاد خالی از لطف نیست:
بلگراد 2009/ اولین حضور تیراندازی با کمان بدون مدال
تیراندازی با کمان ایران در بیستوپنجمین دوره یونیورسیاد در بلگراد و در سال 2009 حضور داشت. در تیروکمان و در رشته کامپوند انفرادی حمزه نکویی یکی از دو کماندار ایران عملکرد خوبی داشت و تا جمع هشت نفر برتر مسابقات رسید، اما در این مرحله به قهرمان رقابتها باخت و به نیمه نهایی نرسید و پنجم شد.
شنزن 2011 / کامپوند در یک قدمی مدال
تیراندازی با کمان ایران در یونیورسیاد شنزن نیز در ریکرو و کامپوند نماینده داشت. مهتاب پارسامهر، ویدا حلیمیان و بهناز نیکروش در کامپوند بانوان به میدان رفتند که عنوان پنجمی حلیمیان در بخش انفرادی بهترین نتیجه بانوان بود. در بخش تیمی کامپوند نیز تیم کشورمان با شکست در مرحله دوم حذف شد.
تیم ریکرو بانوان نیز در این مسابقات با ترکیب ساره اسدی، فاطمه فراشی و زهرا شمس در نخستین مسابقه برابر اوکراین شکست خورد. در بخش انفرادی نیز بانوان در کسب مدال ناکام ماندند. اکرم شعبانی هدایت این تیم را بر عهده داشت.
در بخش کامپوند مردان حمزه نکویی، محمدعلی کریمی و علی کبیریان برای ایران به میدان رفتند، اما به مدال نرسیدند. مجید احمدی سرمربی این تیم بود.
میلاد وزیری، حمزه صفایی و عماد خلج گنجه نیز با هدایت مجید میررحیمی در یونیورسیاد شنزن حضور داشتند که عنوان پنجمی وزیری بهترین نتیجه کمانداران در این بخش بود. تیم ریکرو مردان نیز ششم شد.
در بخش میکس ریکرو هم میلاد وزیری و ساره اسدی در مرحله یک هشتم حذف شدند و تیم میکس کامپوند محمد علی کریمی و ویدا حلیمیان در حالی که در یک قدمی مدال قرار داشت، چهارم شد.
گوانگجو 2015 / همچنان در انتظار مدال
حضور بعدی تیراندازی با کمان ایران در یونیورسیاد به بازیهای 2015 در گوانگجوی کره جنوبی برمیگردد. در این دوره ایران در رشته کامپوند شش ورزشکار را اعزام کرد. در این دوره از مسابقات تیم میکس ایران باز هم راهی دیدار ردهبندی شد، اما موفق به کسب مدال نشد تا تیراندازی با کمان همچنان در حسرت مدال یونیورسیاد باشد. سحر اسدی، پریسا براتچی، نفیسه رئیسی، آراز نوگل، آیدین غفوری و آرش عباسی کمانداران ایران در این مسابقات بودند که در سه بخش انفرادی، تیمی و میکس حضور داشتند. محمدعلی کریمی هدایت این تیم را بر عهده داشت.
چینتایپه 2017/ طلسم شکسته شد
تیم تیروکمان کشورمان با ترکیب شش ورزشکار در ماده کامپوند در یونیورسیاد تایوان حاضر شد. سیدمحمد صابر حسینی هدایت کمانداران در این مسابقات را بر عهده داشت. در یونیورسیاد 2017 تیم کامپوند مردان به یک نشان نقره دست یافت. این مدال، نخستین مدال تیراندازی با کمان در ادوار یونیورسیاد بود. تیم مردان کشورمان با برتری برابر آلمان و ترکیه راهی نیمه نهایی شد و با شکست تیم کره جنوبی فینالیست شد. کمانداران کشورمان با شکست برابر روسیه به مدال نقره دست یافتند.
نتایج کمانداران در دوره گذشته یونیورسیاد به شرح زیر است:
افسانه شفیعی - جایگاه هفدهم
فرشته قربانی - جایگاه نهم
شیوا بختیاری - جایگاه سیوسوم
میلاد رشیدی - جایگاه هفدهم
امید طاهری - جایگاه هفدهم
یاسر عمویی - جایگاه نهم
تیم بانوان - جایگاه پنجم
تیم مردان - مدال نقره
تیم میکس - جایگاه هفتم
ناپل ایتالیا 2019/ تلاش کمانداران برای خوشرنگ کردن مدال چین تایپه
در سیامین دوره یونیورسیاد در ناپل ایتالیا رقابتها به صورت فردی و تیمی (مردان، زنان و میکس) و در رشته ریکرو و کامپوند برگزار میشود، اما ایران مانند دو دوره گذشته تنها در ماده کامپوند حضور خواهد داشت.
محمدصالح پالیزبان، کیارش فرزان، سوگند حداد و بهاره رضایی ترکیب نهایی تیم کامپوند در این مسابقات هستند. مجید احمدی نیز هدایت این تیم را بر عهده خواهد داشت.
انتهای پیام/