"ایران" برترین کشور اسلامی در زمینه تولیدات علمی در حوزه پزشکی

"ایران" برترین کشور اسلامی در زمینه تولیدات علمی در حوزه پزشکی

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: ایران در حوزه تولیدات علمی پزشکی در رتبه ۱۵ام قرار دارد همچنین در سال ۲۰۱۸، برای نخستین بار، ایران به عنوان برترین کشور اسلامی در زمینه تولیدات علمی در حوزه پزشکی معرفی شد.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ دکتر باقر لاریجانی در مراسم آغاز استقرار پرونده الکترونیک سلامت و دیدار ریاست جمهوری با مدیران ارشد نظام سلامت که با حضور رییس جمهور در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، ضمن ارائه گزارشی از حوزه آموزش پزشکی اظهار کرد: چنانچه مسیر گسترش دانشگاه‌ها در کشور را بنگریم، می‌بیینم که امروز نسبت به چند دهه گذشته، تعداد دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به 4 برابر افزایش پیدا کرده و در آموزش پزشکی، دو هزار رشته تخصصی آموزش داده می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر در 120 رشته تخصصی و فوق تخصصی، دانشجو پذیرش می‌کنیم و سالانه 3500 متخصص و فوق تخصص، فارغ التحصیل می‌شوند که سرمایه قابل توجهی در حوزه آموزش پزشکی محسوب می‌شوند.

لاریجانی با بیان اینکه در حال حاضر، حدود 260 هزار دانشجو در حوزه پزشکی در رشته‌ها و سطوح مختلف با حدود 20 هزار عضو هیات علمی آموزش می‌بینند، گفت: در حال حاضر در حوزه پزشکی، 48 آزمون پزشکی برگزار می‌شود که 73 درصد آزمون ها کاملا الکترونیکی و 27 درصد آنها به صورت کاغذی برگزار می‌شود که با رفتن به سمت الکترونیکی کردن آزمونها، صرفه جویی قابل توجهی مشاهده می‌شود.

وی در مورد مقالات پزشکی خاطرنشان کرد: ایران علیرغم تمامی مشکلات، در حوزه تولیدات علمی پزشکی، در رتبه 15ام قرار دارد؛ همچنین، در سال 2018، برای اولین بار، ایران به عنوان برترین کشور اسلامی در زمینه تولیدات علمی در حوزه پزشکی معرفی شد. 

لاریجانی افزود: چنانچه توجه کنیم، با اختصاص 10 درصد اعتبارات پژوهشی و 12 درصد اعضای هیات علمی، 30 درصد تولیدات علمی کشور به حوزه پزشکی تعلق دارد.

وی با بیان اینکه در 5 سال گذشته حدود 1000 پروانه اختراع در حوزه پزشکی ثبت شده است، خاطرنشان کرد: زمانی که مصوبه آمایش سرزمین را به شورای انقلاب فرهنگی آوردیم، یکی از بهترین مصوبات در زمینه آموزش عالی کشور محسوب می‌شد و امروز، تنها حوزه‌ای که آمایش سرزمین را اجرا می‌کند، حوزه پزشکی است که برای کل کشور نیز تاثیرگذار خواهد بود.

دانشگاه‌ها باید بستری باشند تا ماموریتهای ملی را دنبال کنند

معاون آموزشی وزارت بهداشت اظهار کرد: در حال حاضر، 85 ماموریت به دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور محول کرده‌ایم؛ دانشگاه‌ها باید بستری باشند تا ماموریتهای ملی را دنبال کنند.

وی با بیان اینکه حوزه استعدادهای درخشان، یکی از حوزه‌های بزرگ و فعال در کشور است، تصریح کرد: در حال حاضر، دانشگاه‌‌ها با نگاهی آینده نگر، در حال بررسی چگونگی راه‌اندازی و استقرار دانشگاه‌های نسل جدید در کشور هستند.

لاریجانی گفت: یکی از برنامه‌های حوزه آموزش پزشکی این است که تا سال 1404، هر کدام از اعضای هیات علمی، یک شرکت دانشبنیان دشته باشند.

نایب رییس کمیته ملی کنترل و پیشگیری بیماریهای غیرواگیر در بخش دیگری از سخنان خود درمورد سند ملی کنترل و پیشگیری بیماریهای غیر واگیر، خاطرنشان کرد: امروزه، این سند در کشور در حال اجرا است و در حوزه کنترل و پیشگیری بیماریهای غیرواگیر به صورت فعال عمل می‌کنیم و در این زمینه، در مقایسه با کشورهای جهان، جایگاه شناخته شده‌ای داشته و جزو رتبه‌های بالا در حوزه کنترل بیماری غیرواگیر محسوب می‌شویم؛ فشار خون یکی از ریسک فاکتورهای ابتلا به بیماریهای غیرواگیر محسوب می‌شود و بسیج ملی کنترل فشار خون نیز در مسیر حرکت به سوی کنترل و پیشگیری بیماریهای غیرواگیر راه‌اندازی شده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon