شناسایی بیش از ۲.۸میلیون معتاد در کشور؛ ایجاد ۷هزار مرکز درمان سرپایی
معاون پیشگیری و درمان سازمان بهزیستی کشور گفت: بیش از ۲میلیون و ۸۰۰هزار معتاد در کشور داریم که ۵۰درصد آنها اعتیاد به تریاک دارند و بقیه به دیگر مواد آلوده هستند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، فرید براتیسده عصر امروز در همایش اجتماعی شدن مبارزه با موادمخدر اظهار داشت: بیش از 2 میلیون و 800 هزار معتاد در کشور داریم که 50 درصد آنها اعتیاد به تریاک دارند و بقیه به دیگر مواد آلوده هستند.
وی با ابراز اینکه "بیشترین نگرانی ما در بخش مشتقات حشیش است"، تصریح کرد: نگرانی اصلی از مشتقات حشیش مادهای بهنام گل است که مصرفش بهعلت قیمت پایینتر و شایعات مانند اعتیادآور نبودن، افزایش پیدا کرده است.
براتی با بیان اینکه کارزار مبارزه با گل در کشور آغاز شده و در گلستان هم کارگاه آشنایی با خطرات این ماده مخدر برگزار شده، خاطرنشان کرد: از سنین نوجوانی مصرف گل در جامعه وجود دارد اما این باور نادرست که اعتیادآور نیست و شادیآور است، در مدارس و دانشگاهها مصرفش را بالا برده است.
معاون پیشگیری و درمان بهزیستی کشور درباره راههای مقابله با مصرف این مواد، افزود: عوامل مختلفی در اینکه فرزندان بهسمت اعتیاد نروند نقش دارد که ارتباط درست خانوادهها، دسترسی کمتر به مواد در سطح جامعه و افزایش اعتقادات و باورهای دینی مصرف را کاهش میدهد.
براتی اظهار داشت: درمان اعتیاد از همه نوع در کشور وجود دارد که از جمله آن ایجاد 7 هزار مرکز سرپایی است که یکهزار و 400 مرکز مجوز از بهزیستی دارند، ایجاد یکهزار و 200 کمپ ترک اعتیاد و وجود 140 مرکز کاهش ابتلا از دیگر اقدامات است.
وی افزود: در 17 استان کشور هم موبایلوند و مراکز توانمندسازی معتادان متجاهر را ایجاد کردهایم که مددکاران بهکمک معتادان میروند.
وی درباره افزایش مصرف متادون هم گفت: فردی که مصرف موادمخدر دارد برای ترک باید یک مدت از این ماده استفاده کند اما اگر تحت نظر پزشک دوره دیده باشد مشکلی نیست، زمانی که از غیر از مراکز قانونی وارد میشود، مضرات دارد.
براتی درباره تحریمها هم تأکید کرد: تحریمها در بخش دارویی ظالمانه است و اروپاییان با وجود اینکه ما بهعنوان سد ورود موادمخدر به کشورهای آنها هستیم ما را در بخش دارویی کمک نمیکنند که این امر بهخصوص در بخش درمانی رفتاری مناسب نیست.
انتهای پیام/ح*