دستور ۱۵ روزه استاندار برای اعلام قیمت‌ کالاهای پرمصرف در صنعت و معدن کردستان روی زمین مانده است

دستور 15 روزه استاندار برای اعلام قیمت‌ کالاهای پرمصرف در صنعت و معدن کردستان روی زمین مانده است

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان گفت: دستور ۱۵ روز قبل استاندار برای اعلام رنج قیمت‌ کالاهای پرمصرف در صنعت، معدن و تجارت کردستان روی زمین مانده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، حسین فیروزی پیش‌از ظهر امروز در جلسه کارگروه تنظیم بازار استان که در محل سالن شهدای گمنام استانداری کردستان برگزار شد، با اشاره به اینکه سقف مصرف برق در زمان پیک 373 مگاوات برای کردستان در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: اگر بیش از این میزان مصرف داشته باشیم در رده استان‌های پرمصرف قرار خواهیم گرفت.

وی افرود: ورود مجموعه تنظیم بازار به موضوع سوخت در استان کردستان ورود خوبی نبوده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان با بیان اینکه طی چند روز اخیر مصرف برق استان به 476 مگاوات رسیده است، هشدار داد: اگر این روند در استان‌های مختلف کشور ادامه پیدا کند، کشور با خاموشی‌های مکرر مواجه خواهد شد.

وی با اذعان به اینکه به اندازه کافی در کشور برق تولید می‌شود، تصریح کرد: بالا بودن نرخ تورم سوخت در استان با در نظر گرفتن دو فرضیه مصرف بالای سوخت در کردستان و یا بالا بودن نرخ شاخص‌های سوخت مورد بررسی قرار گیرد.

فیروزی با بیان اینکه قیمت میوه در استان کردستان بالاست، ابراز تأسف کرد: با وجود اینکه هماهنگی‌های لازم در این خصوص صورت گرفته، متأسفانه رسیدگی لازم در این زمینه اعمال نشده است.

وی با ذکر اینکه موضوع نظارت بر بازار مطالبه عموم مردم است، گفت: بر اساس این الزام اینکه بازار را رها کنیم از سوی مردم پذیرفته نیست.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان با درخواست اعمال نظارت هوشمندانه بر بازار، گفت: نظارت هوشمند یک نظارت مشارکتی بین دستگاه‌های دولتی و آحاد مردم و مصرف‌کنندگان است که در قالب آن باید امکان و عرصه نظارت بیشتر مردم بر بازار را فراهم کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه مردم باید نورم و چارچوب قیمت کالا را در اختیار داشته باشند تا بدانند کالایی که تهیه می‌کنند استاندارد است یا خیر، خاطرنشان کرد: در استان رنج قیمت‌ها برای کالاهای پرمصرف اعلام نمی‌شود که این امر یکی از ضعف‌های بزرگ و ایرادات مسئولان تنظیم بازار و دستوری است که 15 روز قبل استاندار به سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اعلام کرده و امیدواریم سریع جامه عمل پوشانده شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان با تأکید بر اینکه باید رنج قیمت کالاهای اساسی و پرمصرف به مردم اعلام شود تا مردم خود به‌عنوان ناظرین بازار وارد عرصه شوند، افزود: لازمه مشارکت مردم در تنظیم بازار و نظارت بر بازار بدان خاطر است که رنج قیمت در اختیار آنان باشد تا در خصوص اقلام اساسی و پرمصرف خانوارها با اطلاعات صحیح نسبت به برخورد با گرانفروشان اقدام کنند.

وی با اعلام اینکه کارگروه و کمیته‌ای تخصصی جهت نظارت بر وضعیت و اعلام قیمت کالاهای پرمصرف در استان تشکیل می‌شود، گفت: موضوع دیگری که باید در این خصوص انجام پذیرد، رصد مرتب و روتین بازار است تا نسبت به تأمین اقلامی که امکان کمبود آن در بازار وجود دارد، اقدام اساسی و به‌موقع را لحاظ کرد.

فیروزی با بیان اینکه نظارت بر بازار امروزه با تکیه بر تکنولوژی و داده‌های آماری صورت می‌پذیرد، ادامه داد: اعداد به ما متذکر می‌شوند که هوشمندانه‌تر نسبت به تنظیم بازار عمل کرده و بر صنوفی که قیمت کالایشان بیشتر از میانگین کشوری است برخورد جدی شود.

وی با اذعان به اینکه آمار گویای این نکته است که شاخص قیمت برق، سوخت و آب در استان بالاست، خطاب به اعضای کارگروه درخواست کرد: «رعایت الگوی مصرف» در خصوص حامل‌های انرژی از طریق رسانه‌ها به مردم اطلاع‌رسانی و بالا بودن قیمت این خدمات در کوتاه‌ترین زمان بررسی و پیگیری شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان با هشدار اینکه بر قیمت میوه در استان نظارتی صورت نمی‌پذیرد، گفت: کارگروهی در خصوص تأمین میوه و نظارت بر میوه شکل گرفته و قرار بر پیگیری قیمت میوه خارج از چارچوب کارگروه تنظیم بازار است تا از حاد شدن وضعیت این موضوع جلوگیری کرد چراکه قیمت میوه در کردستان گران‌تر از متوسط کشوری است و این وضعیت قابل قبول نیست

وی با اشاره به اینکه قیمت کیف و کفش، فعالیت‌های گردشگری و فرهنگی و مبلمان در استان کردستان گرانتر از متوسط کشوری است، ادامه داد: از اصناف انتظار می‌رود حقوق مصرف‌کننده و مردم را رعایت کنند و به سود کمتر و متعارف قانع شوند.

فیروزی هشدار داد: عدم کنترل این قیمت‌ها منجر به گسترش تبلیغات منفی نسبت به استان کردستان می‌شود.

وی با ذکر اینکه در هر نقطه از دنیا که پتانسیل گردشگری موجود است، هزینه‌های گردشگری را ارزان کرده‌اند، گفت: این اقدامی هوشمندانه است که در استان کردستان مورد غفلت واقع شده است.

فیروزی با بیان اینکه فعالیت‌های گردشگری و فرهنگی در استان 19 درصد بالاتر از متوسط کشوری است و این امر به نفع کردستان نیست، تصریح کرد: باید تلاش کرد تا مردم به این نتیجه برسند که قیمت گردشگری در کردستان کمتر از سایر نقاط کشور است و در عمل ثابت شود تا بتوان آن را به بهترین تبلیغ در این زمینه بدل ساخت.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان با درخواست اینکه بالا بودن قیمت خشکبار نیز در استان مورد بررسی قرار گیرد، ادامه داد: نظارت بر بازار یک نظارت فراگیر است که با همکاری خریداران لحاظ شود.

وی با تأکید بر اینکه قیمت‌ها در منظر دید خریدار باشد، گفت: این امر جزو حقوق برحق مردم است که نیازمند فرهنگ‌سازی و نظارت روتین بر بازار است.

فیروزی با بیان اینکه باید بازار کردستان یک بازار زنده باشد، ادامه داد: از تعطیل شدن بازار در ساعت‌های به‌خصوصی از روز، به‌دلیل محدود شدن دسترسی مردم به خدمات بازار ممانعت به‌عمل آورده شود.

وی با تأکید بر اینکه از کمیسیون تنظیم بازار انتظار نظارت هوشمندانه می‌رود، خاطرنشان کرد: وعده‌ها در حال به سر رسیدن است و انتظار می‌رود بازرسی و برخورد با متخلفان بازارهای میوه، کیف و کفش، شیرینی، خشکبار و مبلمان با جدیت بیشتری پیگیری شود چراکه این حوزه‌ها بدون نظارت پیش می‌رود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان با اشاره به اینکه ایجاد امکان نظارت مردم با تعیین قیمت و اطلاع‌رسانی قیمت میسر می‌شود، خاطرنشان کرد: شماره تلفن‌های 135 و 124 در اختیار شهروندان است تا بتوانند درخواست‌های خود را از طریق این شماره‌ها اعلام و پیگیری کنند.

فیروزی در پایان وضعیت تأمین کالا در کشور را مثبت ارزیابی کرد و یادآور شد: در مقوله نظارت بر بازار، کالاهای صنعتی و نیاز بازار به این اقلام مورد غفلت واقع نشود.

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon