معاون میراث فرهنگی: بیش از ۲ هزار پروژه مرمتی در کشور اجرا می‌شود

معاون میراث فرهنگی: بیش از 2 هزار پروژه مرمتی در کشور اجرا می‌شود

معاون میراث فرهنگی کشور با اشاره به اجرای بیش از ۲ هزار پروژه مرمتی در کشور گفت: آمار دقیقی در حال احصا است و بررسی کلی نشان می‌دهد تعداد پروژه‌ها حتی بیشتر از ۳ هزار مورد است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، محمد حسن طالبیان صبح امروز در نشست سراسری معاونین میراث فرهنگی ادارات کل استان‌ها در اردبیل اظهار داشت: یکی از مشکلات ما در استان‌ها ارائه دقیق آمار پروژه‌های مرمتی است و متاسفانه آمار برخی پروژه‌ها را به سازمان انعکاس نداده‌اند.

وی افزود: در برخی مواقع به دلیل مشارکت و یا اجرای عملیات مرمت توسط یک نهاد دیگر، اداره کل اطلاعی از جزئیات آن دارد و متاسفانه این موضوع موجب شده تا میزان اشتغال پروژه‌های مرمتی نامشخص باشد.

معاون میراث فرهنگی کشور تصریح کرد: یکی از برنامه های سازمان این است که در سال جاری هیچ پروژه مرمتی بدون حکم مرمت آغاز نشود و تمامی عملیات مرمت با نظر و اطلاع ادارات استانی انجام شو چرا که مرمت امری علمی، هنری و همراه با خلاقیت است.

طالبیان همچنین به ضرورت استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و خود مردم در پروژه‌های صیانت و حفاظت از آثار تاریخی تاکید کرد و گفت: هرچقدر حفاظت‌ها مردمی‌تر باشد، موفق‌تر عمل کرده‌ایم و باید در امر حفاظت و احیا از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنیم.

وی با تاکید به اینکه در بهره گیری از ظرفیت بخش خصوصی موضوعی به نام واگذاری نداریم، افزود: نگاه ما در پروژه‌های مرمت باید تغییر یافته و ظرفیت و توان مردمی به کار گرفته شود.

معاون میراث فرهنگی کشور همچنین به ضرورت کار کارشناسی در پروژه‌های مرمت و دفاع در کمیسیون ماده 5 تاکید و اظهار کرد: در صورتی که اداره موافق پروژه‌ای نیست، کافی است مدیریت عنوان «مخالفت می‌شود» را قید کند.

طالبیان با بیان اینکه در بین تمامی پروژه‌ها، پروژه‌های اضطراری و نیمه تمام در اولویت هستند، گفت: همچنین استعلام‌ها نباید دو پهلو نوشته شود و اظهار نظر دوپهلو و ندانم کاری‌ها مشکلاتی را برای خود ما به وجود می آورد.

وی به ضرورت همکاری پایگاه‌های ملی و جهانی با معاونت‌های میراث فرهنگی تاکید کرد و افزود: همچنین لازم است از نظرات و مشورتی کارشناسان به شکل مطلوب بهره گرفت.

در این جلسه مدیر کل حفظ احیا بناها، بافت ها و محوطه های تاریخی معاونت میراث فرهنگی کشور نیز به ضرورت راه‌اندازی نظام فنی و مهندسی مرمت تاکید کرد.

هادی احمدی گفت: به مانند نظام فنی ساختمان لازم است این مجموعه شکل بگیرد تا تمامی عملیات مرمت به صورت تخصصی، فنی و با رعایت ضوابط پیش برود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر سامانه پرونده الکترونیک مدیریت، حفاظت و احیا آثار تاریخی کشور تعریف شده است، اظهار کرد: تمامی اطلاعات آثار ثبت شده در این سامانه درج می‌شود و توانسته بسیاری از عملیات را مکانیزه سازد.

وی افزود: در این سامانه اعتبار اختصاصی برای مرمت و احیای هر اثر تاریخی به صورت شفاف ارائه می‌شود و همچنین تمامی روند مرمت با عوامل آن قید می‌شود تا به صورت مشخص بتوان اطلاعات جامعی از هر اثر در اختیار داشت.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon