کرمان| سیلابها ۴۰ هزار میلیارد تومان به کشور خسارت زد
معاون وزیر راه و شهرسازی از احتمال چهار برابری وقوع سیلاب در سالهای آینده خبر داد و گفت: ۱۵هزار میلیارد تومان از خسارت ۴۰ هزار میلیاردی سیلابها در حوزه راه و شهرسازی است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، محمد شکرچیزاده صبح امروز در همایش درسهایی از سیلهای اخیر کشور با اشاره به اینکه به اهداف برگزاری این همایش اظهار داشت: به دنبال آمادگی بیشتر دستگاههای مربوط در این حوزه چون مدیریت بحران، استانداری، راه و شهرسازی و آب منطقهای در بحرانهایی این چنینی هستیم.
وی با بیان اینکه وقوع زلزلههای شدید و مهمی در کشورباعث شد تا مهندسی کشور به این حوزه جلب شود افزود: چون با سیلابهای فراگیر در کشور مواجه نبودیم و این اتفاق نیفتاده بود توجه جدی به این حوزه نشده است و متخصصان اعلام کردند که تغییر اقلیم باعث میشود احتمال وقوع سیلاب در سالهای آینده چهار برابر شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه باید از این تجربیات سیلهای اخیر در کشور استفاده کنیم که اگر در آینده با اتفاقات مشابه مواجه شدیم حجم خسارات ما به این اندازه نباشد گفت: در کره زمین با پدیدهای به اسم تغیر اقلیم روبهرو هستیم و بهعلت خشکسالیهای طولانی آمادگی برای مقابله با فاجعهای چون ، نظیر سیلابهای اخیر را نداشتیم.
وی با بیان اینکه باید بر تغییر مقداری از مفروضات مهندسی در طراحی پلها برای بازگشت سیلاب و رعایت اصول اولیه توجه بیشتری داشته باشیم افزود: مسیلها و رعایت حریم کمی و کیفی رودخانهها در ساخت وسازها و رعایت کنترل کیفی، کمی در اجرای طرحها و استفاده از فناوریهای نو و نگهداری سازهها در محیط سیلابی ضرورت دارد.
رئیس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی با بیان این که بسیاری از سازهها مقاومت کافی برای سیل و زلزله را ندارند اما به علت محدویت منابع مالی باید سازههای موجود رامقاومسازی کنیم عنوان کرد: اگر دستورالعملهای موجود را رعایت میکردیم، خسارتهای سیل در شیراز به میزان یکسوم کمتر میشد.
وی با اشاره به خسارات گسترده سیلابها در کشور گفت: از خسارت 40 هزار میلیارد تومانی سیلابهای کشور، 15 هزار میلیارد تومان فقط در حوزه راه و شهرسازی است.
سیدمصطفی آیتاللهیموسوی سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه بارندگیهای ابتدای امسال بسیاری از نقاط استان را درگیر کرد اظهار داشت: با مدیریت دو هفته پیش از بارندگی، پیشبینیهای لازم در این حوزه در نقاط مختلف استان انجام شد.
وی با بیان اینکه در سیل خوزستان 140 دستگاه از ماشینآلات استان کرمان درگیر شده بودند افزود: استان کرمان به طور همزمان هم خود درگیر سیل بود و هم معین شهرستان حمیدیه و در حال کمک به مرد سیلزده این شهرستان بود.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان اشاره به اینکه خوشبختانه با مدیریت سیل در استان خسارات را به حداقل رساندیم بیان کرد: سیلابهای ابتدای سال جاری کمترین خسارت را در استان کرمان داشتیم.
وی با بیان اینکه مسیر راور- دیهوک که در سیلابهای ابتدای امسال مسدود شده بود به صورت موقت بازگشایی شده است گفت: در حال حاضر عملیات بازسازی در این محور در حال انجام است.
آیتاللهیموسوی با اشاره به اینکه در ساخت و سازهای پس از سیل باید نهایت دقت انجام شود و وظیفه ما نظارت بر این ساخت و سازهاست تصریح کرد: استان کرمان با 183 هزار کیلومتر مربع وسعت پهناورترین استان کشور است و به واسطه پهناوری خود با انواع حوادث و بلایای طبیعی چون سیل، زلزله، طوفان، آتشسوزی و اخیرا هجوم ملخهای صحرایی درگیر است.
انتهای پیام/ ت
انتهای پیام/