قزوین| ۲.۵ میلیون ایرانی گرفتار دام اعتیاد هستند

قزوین| 2.5 میلیون ایرانی گرفتار دام اعتیاد هستند

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی گفت: بیش از ۲.۵ میلیون ایرانی در دام سیاه اعتیاد گرفتار و منتظر اقدامات درمانی ما برای رهایی از این بند هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، داود محمدی ظهر امروز در همایش مبارزه با مواد مخدر استان قزوین که با حضور مسئولین و سازمان های فعال در مبارزه با اعتیاد در استانداری قزوین برگزار شد، اظهار داشت: اگر از چشم اعداد و ارقام به مسئله اعتیاد نگاه نیم امروز نزدیک به 10 میلیون نفر از جمعیت کشور به صورت مستقیم با اعتیاد گریبانگیر هستند این افراد خانواده هایی هستند که فرزندان، پدرو یا مادر آنها دچار اعتیاد است.

وی گفت: تلاش برای رهایی از دام اعتیاد، کاهش آسیب های اجتماعی آن و درمان اعتیاد در کشور در واقع تلاش برای سلامت و نجات 10 میلیون ایرانی است.

رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این مسئله که نجات یک معتاد نجات یک خانواده است بیان کرد: بسیاری از معتادین با گرفتاریهای خانوادگی هم مواجه هستند و به عبارتی دود اعتیاد در چشم خانواده های این افراد هم رفته است پس وقتی داریم از جمعیت معتادین کشور صحبت میکنیم باید توجه داشته باشیم که خانواده ها ی معتادین قربانیان اصلی هستند.

محمدی بیان کرد: آزمون و خطاهای زیادی در کشور در سالیان گذشته در مسئله مبارزه با اعتیاد صورت گرفته است اما امروز آن طور که باید نتیجه نگرفته ایم.

وی گفت: در مقطعی تلاش شده تا با سخت گیری ها و اعمال قوانین جدی در خصوص کاهش اعتیاد گام برداشته شو و مجازات اعدام در خصوص فروشندگان و توزیع کنندگان با جدیت انجام شد در بازه ای از زمان نیز شاهد اثرگذاری خوبی داشت اما پس از آن دیدیم که سبب رفتارهای خاص در توزیع و فروش گردید و عملا نتوانست تعداد معتادین را کاهش دهد.

نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: به نظر ما برخورد قضائی باید آخرین مرحله از یک زنجیره درمان برای معتادین در کشور باشد.

محمدی تصریح کرد: تنها راهی که در این آزمون و خطاها به تاثیر شگفت انگیز آن ایمان آوردیم برنامه های پیشگیری و اجرای برنامه های فرهنگی در کشور بود که توانست دیدگاه نسبت به اعتیاد را تغییر و مردم را در خصوص عوارض و تبعات آن آگاه کند.

وی بیان کرد: مبارزه با دردسترس بودن و توزیع ارزان مواد مخدر در کشوردر سال های گذشته به خوبی انجام شده است اما همسایگی کشور ما با بزرگترین تولید کننده مواد مخدر در دنیا سبب شده است تا این مبارزه همیشگی بازهم نتواند جلوی توزیع و فروش مواد مخدر را به صورت کامل بگیرد.

رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: برنامه های فرهنگی اثر گذار دراین خصوص توانست مردم را نسبت به مواد مخدر هشیار کند واز ظرفیت خانوادهها برای کنترل و جلوگیری از اعتیاد افراد جدید استفاده کند.

محمدی گفت: از سوی دیگر تلاش شد تا جامعه نسبت به اعتیاد دارای واکنش باشد و بازدارندگی محیط اجتماعی و فیزیکی شهر برای مبارزه با این معضل بیشتر از سابق به چشم میخورد.

وی همچنین در خصوص پایین آمدن سن اعتیاد در کشور هشدار داد و افزود: آموزش و پرورش مهم ترین نهاد حاکمیتی و تربیتی در گروه های سنی کودک و نوجوان است که انتظار ما اجرای برنامه های فرهنگی و آگاهی بخشی مناسب در خصوص اعتیاد به این گروه سنی است.

رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی گفت: اجرای برنامه های آموزشی، آگاهی بخشی به مخاطبین در این گروه های سنی و پایش و نظارت مستقیم میتواند بر کاهش اعتیاد در گروه های سنی پایین و عدم علاقمندی و جذابی اعتیاد برای این افراد تاثیر گذار باشد.

محمدی اظهار داشت: شاید زمانی که تریاک به عنوان یکی از اصلی ترین ماده مخدر در کشور مطرح بود میشد به اعتیاد به چشم یک مسئله فردی و خانوادگی نگاه کرد اما امروز با تغییر ضاعقه مصرف و استفاده از مواد صنعتی اعتیاد یک مسئله اجتماعی است که تبعات آن دامنگیر همه اعضای جامعه می شود.

وی عنوان کرد: بسیاری از آسیب های اجتماعی در جامعه امروز نشات گرفته از اعتیاد است و اعتیاد به مواد صنعتی این تبعات را چندین و چند برابر کرده است.

نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد:  اگرچه رهایی از اعتیاد از دشوارترین درمان های موجود است اما غیر ممکن است و بر اساس تحقیقات تمایل برای رهایی از این مشکل در کنار استفاده از روش های درمانی موجود سبب نتایج خوبی در این خصوص شده است.

محمدی همچنین گفت: مردم و سازمان های مردم نهاد باید در این خصوص یاری گر مجموعه ما باشند.

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران