سرمایه‌گذاری ۲۰۰۰ میلیارد تومانی در گردشگری گلستان‌ /‌ گرگان ‌جزو ۲۰ مقصد گردشگری شد

سرمایه‌گذاری 2000 میلیارد تومانی در گردشگری گلستان‌ /‌ گرگان ‌جزو 20 مقصد گردشگری شد

سرمایه‌گذاری ۲ هزار میلیارد تومانی در بخش گردشگری، افتتاح ۱۲۰ واحد بوم‌گردی و نبود پایانه تخصصی صادرات صنایع دستی از مهم‌ترین موضوعاتی بود که مدیرکل میراث فرهنگی گلستان در بازدید از دفتر تسنیم به آنها اشاره کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، ابراهیم کریمی در بازدید از دفتر این خبرگزاری به سئوالات خبرنگاران این رسانه پاسخ داد و درباره وضعیت صنایع دستی و ایجاد بازارچه‌های مختلف، طرح‌های گردشگری، افزایش تعداد واحدهای بوم‌گردی و غیره سخن گفت.

وی با اشاره به نقش رسانه در معرفی جاذبه‌های گردشگری استان اظهارداشت: رویکرد ما در میراث فرهنگی استفاده از کمک رسانه‌ها برای تحقق اهداف سازمانی است. به طور قطع رسانه می‌تواند عملکردهای بخش‌های مختلف را مضاعف کند.

کریمی خاطرنشان کرد: نقد منصفانه رسانه‌ها سبب پویایی مدیران و دستگاه‌ها خواهدشد و در این سال‌ها نیز تلاش کرده‌ام از اینگونه نقدها برای بهبود مجموعه بهره ببرم و هرگاه نقدی غیرمنصفانه نیز مطرح شد، سعی کردم درباره آن توضیح دهم.

وی در بخش دیگر سخنانش با بیان اینکه گلستان با تلاش همه مجموعه‌ها و البته رسانه‌ها تبدیل به مقصد گردشگری شده است، گفت: امروز خوشحال هستیم که مرکز آمار ایران، استان گلستان و شهر گرگان را جزو 20 مقصد گردشگری در کشور معرفی کرده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان افزود: هرچند شرایط موجود برای ما ایده‌آل نیست و باید تلاش می‌کنیم تا زیرساخت‌های بیشتری را در مکان‌های گردشگری فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه حدود 800 میلیارد تومان پروژه در بخش گردشگری استان در حال احداث است، اظهار داشت: علاوه براین برای یک‌هزار و 200 میلیارد تومان از پروژه‌ها نیز موافقت اصولی و پروانه ساخت صادر شده است.

کریمی گفت: با ساخت و تکمیل این پروژه‌ها دیگر مشکلی در بخش زیرساخت‌های اقامتی نخواهیم داشت.

وی درادامه با بیان اینکه گردشگرانی که به گلستان سفر می‌کنند دسترسی مناسبی به دریا ندارند، افزود: یکی از خلاهای اصلی در استان درباره جذب گردشگر وضعیت دسترسی به دریا و سرمایه‌گذاری بر روی سواحل است. این امکان در استان‌های گیلان و مازندران برای مسافران و گردشگران فراهم شده اما در گلستان ما حتی یک جای مناسب شنا نداریم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گفت: واگذاری اراضی ساحلی در سال‌های قبل منجر به سرمایه‌گذاری نشد و هنوز هم موانع و مشکلات زیادی در این بخش وجود دارد. نمونه آن جزیره آشوراده که بر سر اجرای طرح طبیعت گردی آن همچنان موانعی وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: تا زمانی که این مشکلات برطرف نشود نمی‌توان انتظار داشت گلستان مانند دیگر استان‌های شمالی بتواند در جذب مسافر و گردشگر عمل کند. هرچند با کارهایی که از سوی بخش‌ خصوصی و دولت انجام شد، شرایط نسبت به قبل بهبود یافته است.

کریمی درباره توقف احداث سایت پشتیبان جزیره آشوراده در ساحل بندرترکمن از سوی محیط زیست، بیان داشت: در این طرح قرار بود راه دسترسی از بندرترکمن به دریا ایجاد شود اما به علت اینکه محیط زیست بهشهر اعلام کرد می‌تواند آسیب برای میانکاله داشته باشد، طرح متوقف شد. این در حالی است که احداث این سایت و جاده هیچ آسیبی برای منطقه نخواهد داشت. چگونه احداث یک جاده از بندرترکمن به دریا آسیب‌زا است اما بندرامیرآباد و اقداماتی که در ساحل بقیه شهرهای مازندران انجام شده به این منطقه آسیب وارد نمی‌کند؟

افتتاح 120 واحد بوم‌گردی تا پایان امسال

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان به افزایش تعداد واحدهای بوم‌گردی اشاره کرد و گفت: در دو سال اخیر 120 واحد بوم‌گردی در استان ایجاد شو تا پایان سال نیز 120 واحد دیگر به بهره‌برداری می‌رسد.

وی اظهارداشت: ایجاد واحدهای بوم‌گردی سبب اشتغال روستاییان و مهاجرت معکوس آنان شده است. روستاهایی که درآمد و اقتصاد آنها محدود و فقط از راه کشاورزی بود امروز توانستند با جذب گردشگر، تهیه و تولید صنایع دستی، غذاهای محلی و فروش آنها به گردشگران درآمد بالایی کسب کنند.

کریمی ادامه داد: ایجاد متجمع‌ها و واحدهای اقامتی در شهرستان‌های مختلف متناسب با ظرفیتی که برای جذب گردشگر دارند در حال انجام است و تا پنج سال آینده مشکلی برای حضور و اقامت گردشگران در استان نخواهیم داشت.

وی با اشاره به علاقه‌مندی سرمایه‌گذاران برای حضور در این استان گفت: گلستان نسبت به دیگر استان‌های مقصد گردشگری، بکر و دست نخورده‌تر باقی مانده است برای همین بسیاری از سرمایه‌گذاران علاقه‌مند به اجرای کار دراین استان هستند. در بخش گردشگری و اجرای پروژه‌ها نیازی به سرمایه خارجی نداریم ضمن اینکه کمبود اعتبار تسهیلاتی هم وجود ندارد و سرمایه‌گذاران می‌توانند از فرصت استفاده کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بیان داشت: حدود 10 هتل چهار و پنج ستاره در استان در دست ساخت قرار دارد که تا پایان امسال حداقل چهار هتل به بهره‌برداری می‌رسد.

کریمی در بخش دیگر سخنانش به ثبت پنج اثر فرهنگی استان در فهرست آثار ملی اشاره کرد و گفت: تا سال 94 تعداد آثار ثبت ملی شده در استان 624 اثر بود. تلاش کردیم در کنار ثبت آثار تاریخی، میراث ملموس و ناملموس طبیعی را هم برای برندسازی ثبت ملی کنیم تا هنرمندان و مردم از آثار آن برخوردار شوند.

وی با بیان اینکه تاکنون حدود 900 اثر تاریخی، طبیعی و فرهنگی استان به ثبت ملی رسیده است، افزود: در این باره رقابتی بین شهرستان‌ها ایجاد شده است و هرکدام به دنبال شناسایی، معرفی و ثبت ملی آثار موجود در منطقه خود هستند.

صادرات 3 میلیون دلاری صنایع دستی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان به دغدغه‌های هنرمندان صنایع دستی نیز اشاره کرد و گفت: فروش محصول مهم‌ترین حلقه مفقوده در حوزه صنایع دستی استان بود که در سال‌های اخیر تلاش کردیم تا با ایجاد بازارچه‌های موقت و دائمی و هم چنین برپایی نمایشگاه‌ها، این خلا را تاحدودی برطرف کنیم.

وی با اشاره به ساخت 6 بازارچه دائمی صنایع دستی در استان بیان داشت: کار ساخت این بازارچه در شهرستان‌های کردکوی، آق‌قلا، مینودشت و مراوه‌تپه آغاز شده است. در علی‌آبادکتول نیز ساخت بازارچه دائمی صنایع دستی در مرحله‌های پایانی قرار دارد و در گالیکش نیز ساخت این بازارچه به زودی آغاز می‌شود.

کریمی ادامه داد: هیچ محدودیتی برای راه‌اندازی این بازارچه‌ها نداریم و هر شهرستانی که زمین مناسب در اختیار داشته باشد می‌تواند برای ساخت آن اقدام کند. از سوی دیگر تاکنون 11 مرکز تخصصی صنایع دستی نیز در استان ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه سال گذشته حدود سه میلیون دلار صنایع دستی از استان صادر شده است، گفت: البته صادرات ما خیلی بیشتر از این عدد است؛ به علت نداشتن پایانه تخصصی صادرات صنایع دستی، بسیاری از بازرگانان تولیدات استان را به قیمتی اندک خریداری و با سود بیشتر از گمرکات سایر استان‌ها صادر می‌کنند.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon