شاخص‌ترین جاذبه گردشگری کهگیلویه و بویراحمد طرح جامع ندارد

شاخص‌ترین جاذبه گردشگری کهگیلویه و بویراحمد طرح جامع ندارد

آبشار یاسوج به عنوان شاخص‌ترین و پربازدیدترین جاذبه گردشگری کهگیلویه و بویراحمد به علت نداشتن طرح جامع با مشکلات فراوانی از جمله ساخت و سازهای غیرمجاز و سلیقه‌ای روبرو است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، آبشار یاسوج یکی از شاخص‌ترین جاذبه‌های گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد است که از گذشته‌های دور مکانی برای تفریح و آسایش مسافران و گردشگرانی بوده که از گرمای جنوب به خنکای باغات این مکان گردشگری پناه می‌آورده‌اند.

این جاذبه گردشگری در سال‌های اخیر با مشکلات زیادی از جمله ساخت و سازهای غیرمجاز و تعرض به حریم آبراهه روبرو شده که ترافیک سنگین در مسیر این آبشار در مواقع پیک سفر این مشکلات را بیش از پیش نمایان می‌کند.

از سویی در حالی که در زمان شهردار سابق یاسوج جلساتی در رابطه با مشکلات این مکان گردشگری برگزار شد و یکی از مهم‌ترین مصوبات این جلسات عدم اسکان شبانه در این مکان بود اما به نظر می‌رسد مدیریت جدید شهرداری اعتقادی به این مصوبه ندارد.

مشکلات این مکان گردشگری پیش از ظهر امروز برای چندمین بار در نشست کارگروه گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد مطرح شد که نبود طرح جامع به عنوان مهم‌ترین علل این مشکلات قلمداد و شهرداری یاسوج به عنوان متولی این مکان گردشگری موظف به اجرای طرح جامع در این مکان شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد در این نشست اظهار داشت: آبشار یاسوج به عنوان یکی از شاخص‌ترین جاذبه‌های گردشگری شهرستان بویراحمد و استان کهگیلویه و بویراحمد مطرح بوده و نماد شهر یاسوج محسوب می‌شود اما به علت نداشتن طرح جامع با مشکلات زیادی روبرو است.

محمود باقری با بیان اینکه نبود طرح جامع سبب شده که ساخت و سازها در این مکان سلیقه‌ای و بدون برنامه باشد، افزود: مشکل دیگری که در این مکان گردشگری وجود دارد عدم مدیریت واحد و جاده برگشت است.

شهردار یاسوج نیز با بیان اینکه بیش از 12 سال از طرح جامع آبشار یاسوج می‌گذرد، گفت: راه‌ و شهرسازی باید هر چه سریع‌تر طرح بازنگری  را برای اجرا به شهرداری ابلاغ کند.

نستهن مقدم افزود: سیل‌های ابتدای امسال سبب شد که رسیدگی به این مکان گردشگری مورد توجه قرار گیرد که در این راستا برداشت‌ها را انجام دادیم و دستگاه‌های مالک در این مکان را نسبت به رعایت حریم آبراهه آبشار ملزم کردیم.

وی عنوان کرد: در سال‌های گذشته باغات آبشار را خشک کردند و مالکان به سمت کاربری‌های دیگر رفتند به طوری که این مکان از حالت باغ خارج شده و به سفره‌خانه، قهوه خانه و ساخت و سازهایی از این قبیل تبدیل شده است.

شهردار یاسوج با بیان اینکه در گذشته در قبال آبشار یاسوج کوتاهی شده است، ابراز کرد: رفع تصرفات و ممانعت از ساخت و ساز در این مکان گردشگری در حال عملیاتی شدن است.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری کهگیلویه و بویراحمد هم در این باره با بیان اینکه حتی یک ساخت و ساز مجاز در آبشار یاسوج نداریم، گفت: باید با مسببین ساخت و سازهای غیرمجاز در این مکان برخورد شود.

حسین کاظمی با بیان اینکه همین الان هم در آبشار یاسوج ساخت و ساز می‌شود، افزود: باید تمام ساخت و سازهای غیرمجاز به کمیسیون ماده 100 بیاید اما متأسفانه این کار صورت نمی‌گیرد.

وی با انتقاد از اجرا نشدن آراءکمیسیون ماده 100، عنوان کرد: در این کمیسیون 500 تا 600 رای تخریب صادر کردیم اما هیچکدام اجرایی نشد.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه عوامل اجرایی شهرداری پای کار نمی‌آیند، ابراز کرد: سیاسی‌کاری‌ها از مهم‌ترین علل اجرایی نشدن آراء کمیسیون ماده 100 است.

فرماندار شهرستان بویراحمد هم در این باره گفت: آبشار یاسوج بهترین جاذبه گردشگری استان است و اگر جلوی ساخت و سازهای غیرمجاز در این مکان گرفته نشود در آینده به لکه ننگی بر چهره شهر یاسوج تبدیل می‌شود.

شاهرخ کناری با بیان اینکه این مکان گردشگری پر شده است از قهوه‌خانه‌هایی که فقط قلیان دارند، افزود: ساخت و سازهای انجام شده در این مکان مجوز ندارند و به همین علت حوزه بهداشت نمی‌تواند به درستی نظارت کند.

وی شرایط کنونی آبشار یاسوج را نامطلوب عنوان و بیان کرد: در زمان شهردار سابق چندین مصوبه داشتیم که اسکان شبانه در آبشار یاسوج ممنوع است، بنابراین تبعات اسکان شبانه در این مکان به شهرداری یاسوج برمی‌گردد.

فرماندار شهرستان بویراحمد گفت: در مواقع پیک سفر گردشگران در همه نقاط شهر یاسوج چادر می‌زنند این در حالی است که نیروی انتظامی ما ظرفیت محدودی دارد و نمی‌تواند امنیت همه این مکان‌ها را تأمین کند بنابراین اسکان شبانه باید تنها در پارک اسکان باشد تا نیروی انتظامی بتوند امنیت مسافران را تامین کند.

کناری شرایط آبشار یاسوج را بغرنج دانست و عنوان کرد: ورود گردشگران هیچ درآمدی هم برای شهر یاسوج ندارد و فقط دردسرش برای این شهر است زیرا مسافران مایحتاج خود را هم از شهرهای خودشان خریداری کرده و بعد به اینجا سفر می‌کنند.

در ادامه مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد در پاسخ به انتقادات مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مبنی بر نبود طرح جامع گردشگری در استان، گفت: مشاورین طرح جامع گردشگری استان مشخص شده‌اند و مطالعات اولیه این طرح شروع شده است.

باقری افزود: برخی از مشکلاتی که در کارگروه گردشگری استان مطرح می‌شود ناخواسته‌هایی است که از گذشته به ارث رسیده و در صورت عدم توجه به این موارد، این مشکلات به دمل چرکینی تبدیل می‌شوند. 

وی عنوان کرد: کشور ما سهم کمی از گردشگران خارجی دارد و بنابراین ما باید بتوانیم گردشگری داخلی را حفظ کنیم و زیرساخت‌های لازم را برای آن ایجاد کنیم که در این رابطه نیز دولت بیشترین هزینه‌ها را در استان کهگیلویه و بویراحمد انجام داده است.

معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این باره گفت: مدیریت واحد آبشار یاسوج به عهده شهرداری است و همه دستگاه‌های اجرایی که در این مکان اقامتگاه دارند باید تحت نظر شهرداری فعالیت کنند.

عزیز فیلی با بیان اینکه هیچ دستگاهی حق ندارد بدون هماهنگی با شهرداری کاری انجام دهد، افزود: طرح جامع ساماندهی محدوده آبشار باید در اسرع وقت آماده شده و هر گونه فعالیتی در این مکان بر اساس این طرح انجام شود.

وی تأکید کرد: تا اطلاع ثانوی و تا زمان تعیین تکلیف طرح جامع آبشار یاسوج، هیچ ساخت و سازی در آبشار یاسوج صورت نگیرد و با ساخت و سازهای غیرمجاز در دست اقدام هم برخورد قانونی شود.

معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد همچنین خواستار جابجایی تمام کاربری‌های خدماتی محدوده آبشار به جز کاربری‌های گردشگری شد و گفت: کمیته نظارتی شامل نماینده دادستانی، فرمانداری، شهرداری، پلیس راهنمایی و رانندگی، میراث فرهنگی و نماینده شورای شهر تشکیل شود و این کمیته هر 15 روز یک بار از آبشار یاسوج بازدید کرده و بر ساماندهی این مکان نظارت کند.

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon