۲۰ هزار خانوار جدید به جمعیت مددجویی آذربایجان شرقی اضافه شدند

20 هزار خانوار جدید به جمعیت مددجویی آذربایجان شرقی اضافه شدند

مدیرکل کمیته امداد آذربایجان شرقی با ابراز تأسف از اینکه تکانه‌های شدید اقتصادی سب شد ۲۰ هزار خانوار جدید به جمعیت مددجویی استان اضافه شوند، گفت: این مددجویان نیازهای جدیدی را به امداد وارد می‌کنند.

محمد کلامی با حضور در دفتر استانی خبرگزاری تسنیم آذربایجان شرقی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در تبریز، با اشاره به اینکه اولویت امداد، مسکن دار کردن ایتام زیرپوشش کمیته امداد است اظهار داشت: سال گذشته در نوسانات شدید اقتصادی 841 مسکن به مددجویان تحویل دادیم، امسال هم در تفاهم بین دو نهاد انقلابی سپاه و کمیته امداد 1100 مسکن در دست ساخت است که اکنون اغلب در مرحله بتن‌ریزی هستند.

وی با بیان اینکه از سال 96 قرار بود که در طول 5 سال همه مددجویان بدون مسکن که بر‌اساس آمار 96 حدود 3 هزار خانوار بود، صاحب مسکن شوند، گفت: سال 96 حدود 750 مسکن، سال 97 حدود 840 مسکن ساخته شده و سال 98 حدود 1100 مسکن ساخته می‌شود که از برنامه جلوتر هستیم اما با توجه به تغییر ترکیب و آمار مددجویان، نیاز مسکن مددجویی افزایش یافته است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) آذربایجان شرقی با ابراز تأسف از اینکه تکانه‌های شدید اقتصادی سال قبل باعث شد که 20 هزار خانوار جدید به جمعیت مددجویی استان اضافه شوند، افزود: این مددجویان نیازهای جدیدی را به امداد وارد می‌کنند که مسکن یکی از این نیازهاست و باید بر اساس تعهدات، تأمین شود.

وی از افزایش مشارکت‌های مردمی در کمیته امداد استان خبر داد و با تاکید بر اینکه رشد اعتماد مردمی، خود را در قالب رشد مشارکت عمومی نشان می‌دهد، ابراز داشت: در جشن رمضان امسال علی‌رغم اینکه تصور می‌کردیم به دلیل مشکلات اقتصادی و همزمانی با کمک‌های مردمی به سیل، با افت محسوسی مواجه شویم، اما به 5 هزار حامی ایتام نیاز داشتیم که 6900 حامی جذب شد، در کمک‌های نقدی در جشن رمضان، با رشد 124 درصدی از 330 میلیون تومان سال قبل به 760 میلیون رسید، در کمک‌های غیر نقدی و کالایی هم با رشد 24 درصدی، از 7 میلیارد و 200 میلیون تومان به 7 میلیارد و 700 میلیون تومان رسیدیم.

کلامی ادامه داد: در حادثه سیل هم که از روز دوم فروردین تمامی مرخصی همکاران امداد لغو شد، مردم 600 میلیون کمک نقدی و 7 میلیارد کمک غیر نقدی از طریق امداد استان انجام دادند که به صورت هوشمند هزینه کردیم. با کمک‌های مردمی سعی کردیم اقلام ضروری مانند موکت، یخچال، پتو و... که لوازم خانگی ماندگار باشند، خریداری و ارسال کنیم که استاندار هم به دلیل هدفمند کردن کمک‌های مردمی از امداد استان تقدیر کرد.

وی میزان افزایش اعتماد عمومی در حوزه صدقات را مورد اشاره قرار داد و گفت: صدقات سال 96 نسبت به 95 حدود 11 درصد افزایش داشت، صدقات سال 97 نسبت به 96 حدود 20 درصد رشد داشت که رتبه اول میزان رشد کشور را کسب کردیم، در سه ماهه 98 هم نسبت به مدت مشابه سال 97 با 16 درصد رشد، 500 میلیون تومان میزان کمک‌ها افزایش داشت و دوباره رتبه نخست را کسب کردیم.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) آذربایجان شرقی خاطر نشان کرد: در حوزه فطریه هم که سال قبل 6000 تومان تعیین شده بود، امسال 25 درصد افزایش یافت و 7500 تومان شد ولی رقم رشد فطریه امسال بیش از 62 درصد بود که معتقدم این آمار از حجم مشارکت به دلیل افزایش اعتماد عمومی به امداد است.

این اقتصاددان و استاد دانشگاه، در ادامه، عامل ریشه کنی فقر را راه حلی غیر از توزیع کالا، خدمات و پول عنوان کرد و اظهار داشت: معتقدم توزیع کالا و خدمات فقر را از بین نمی‌برد، بلکه برای از بین بردن فقر، باید بر روی مسائل فرهنگی و اشتغال و مهارت آموزی تمرکز کنیم.

وی تاکید کرد: باید پول و اعتماد مردم را طوری هزینه کنیم که موجب عبور از فقر شود، نه قابل تحمل کردن فقر.

کلامی با اشاره به اینکه بر اساس مطالعه در جامعه مددجویی امداد استان، جنس فقر در این استان، سالمندی و زنانه است، اضافه کرد: بر اساس همین آمار، از مجموع 73 هزار خانوار زیرپوشش امداد استان، 19 هزار خانوار را مستعد اشتغال ارزیابی کردیم، لذا بر اساس ظرفیت هر شهر و بر اساس جنس فقر هر شهر، برنامه سه ساله اشتغال تعریف کردیم تا این 19 هزار خانوار خودکفا شده و از مجموعه امداد جدا شوند.

وی با اشاره به اینکه در سال اول 5800 نفر سرپرست خانوار آموزش شغلی دیدند، خاطر نشان کرد: در سال دوم هم 8230 نفر آموزش دیده و امسال برنامه‌ریزی روی 10000 نفر است چراکه آمار جامعه مددجویی و نیازها افزایش یافته و تعداد مددجویان آماده اشتغال هم رشد یافته است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) آذربایجان شرقی با بیان اینکه اعتبارات وام اشتغال مددجویان استان آذربایجان شرقی از 69 میلیارد تومان به 175 میلیارد افزایش یافته است، گفت: سقف وام هم از 20 میلیون تومان به 50 میلیون تومان افزایش یافته، ضمن اینکه در کنار این اقدامات، در جهت مشاوره و توانمندسازی، «راهبر شغلی» و «حمایت از کارآفرینان» راه اندازی کردیم که اگر هر کارآفرین برای 5 نفر مددجو اشتغال ایجاد کند، 250 میلیون از اختیارات استانی و مبلغ مصوب دیگری از اختیارات کشوری تسهیلات پرداخت می‌شود.

وی در پاسخ به سئوالی در مورد نحوه تغییر آمار جمعیت مددجویی کمیته امداد استان، با بیان اینکه در سال 95 بیش از 73 هزار نفر زیرپوشش امداد بودند، افزود: در آذر 95 آمار مددجویان با اجرای طرح‌های خودکفایی و پایش، به 54 هزار خانوار رسید اما در دی و بهمن 97 پس از تکانه‌های شدید اقتصادی، در عرض 40 روز بیش از 15 هزار خانوار و پس از آن 5 هزار خانوار جدید زیرپوشش کمیته امداد قرار گرفتند و در نهایت آمار امسال، با افزایش 20 هزار خانواری، تعداد مددجویان به 76 هزار خانوار با ضریب 2.8 و مجموع 114 هزار نفر رسید.

محمد کلامی در پاسخ به سوالی در مورد میزان مستمری هر خانوار تحت پوشش و خدماتی که دریافت می‌کنند، گفت: خدمات امداد در 55 سرفصل از جمله مسکن، تعمیرات مسکن، شهریه دانشجویی، جهیزیه، درمان، اردوهای زیارتی و تفریحی و... است که به مددجویان ارائه می‌شود.

وی میزان دقیق مستمری را مورد اشاره قرار داد و خاطر نشان کرد: هر خانواده یک نفره با یارانه 206000 تومان، خانواده دو نفره با یارانه 366000 تومان، هر خانواده سه نفره با یارانه 496500 تومان، هر خانواده چهار نفره با یارانه 648000 تومان و هر خانواده پنج نفره و بیشتر با یارانه 743500 تومان دریافت می‌کنند.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) آذربایجان شرقی اضافه کرد: علاوه بر این مستمری، اگر افراد تحت پوشش جزو ایتام عزیز باشند، حامی ایتام ماهانه بین 50 هزار تومان تا یک میلیون تومان بستگی به توانایی حامی، به حساب ایتام پرداخت می‌کند.

وی زمان تحت پوشش قرار گرفتن و پرداخت کمک حامی را یادآور شد و گفت: پسران تا سن سربازی و دختران تا سن ازدواج و حدود 20 سال تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند.

کلامی در پایان، با اشاره به اینکه رسانه‌ها حمایت خود را بر کمیته امداد متمرکز نکنند، بلکه از فرهنگ احسان حمایت کنند که این برای ما ارزشمند است، ابراز داشت: مبارزه با فقر توزیع پول و کالا و خدمات نیست، بلکه منشأ اولیه فقر، می‌تواند تصمیمات مجلس و دولت و قوه قضاییه و همه دستگاه‌های حاکمیتی است که باید در این راستا درست عمل کرده و قشر مستضعف را در تصمیمات خود مد نظر قرار دهند، لذا باید خاستگاه فقر را از بین برد و تصمیماتی اتخاذ کرد که منجر به تولید فقر نباشد و با رفتارهای صحیح مانع تولید فقر در جامعه شویم.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon