جنگ ارزی؛ ترفند بدل ترامپ برای جنگ تجاری با چین
کارشناسان با اشاره به عقب نشینی آمریکا در جنگ تجاری با چین معتقدند دولت ترامپ در نظر دارد سیاست های حمایتی خود را با دستکاری نرخ ارز پیش ببرد و انتظار می رود به جنگ ارزی طی دو تا سه سال آینده دست بزند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، کریس گتیکر، رئیس تحقیقات گروه جولیوس بائر اعتقاد دارد واشنگتن با کناره گیری از جنگ تجاری با چین میتواند یک جنگ ارزی طی دو تا سه سال آینده به راه اندازد.
وی گفت فدرال رزرو آمریکا تسلیم فشار کاخ سفید با سیاستی شده که آینده دلار را شکل می دهد.
گتیکر گفت:« فدرال رزرو 180 درجه از خود مختار بودن خود دور شده و رویکرد آن به سمت کاهش نرخ بهره و تسهیل سیاست مالی رفته است. بنابراین به نظر من تحت فشار خاصی قرار دارد».
این استراتژیست متخصص اضافه کرد فضای ژئوپلیتیکی فعلی اهداف جدیدی برای فدرال رزرو ایجاد کرده که شامل حفظ یک فضای اقتصادی منظم است.
« فدرال رزرو با دستورالعمل جدید خود تسلیم این فشار شده است. بنابراین من فکر میکنم از دیدگاه آمریکا یک دلار ضعیفتر ضرورت دارد. ما احتمالا طی دو تا سه سال آینده از وضعیت جنگ تجاری وارد وضعیت جنگ ارزی می شویم».
جنگ ارزی وقتی آغاز میشود که یک کشور از روی عمد ارزش ارز ملی خود را پایین بیاورد تا اقتصادش فعال شود.
دونالد ترامپ اخیرا سایر کشورها مخصوصاً چین را متهم به دستکاری ارز داخلی خودشان برای دستیابی به مزیت های ناعادلانه تجاری کرده است.
ماه گذشته وزارت بازرگانی آمریکا قانون جدیدی پیشنهاد داد برای وضع عوارض ضد-سوبسید بر محصولات کشورهایی که واشنگتن آنها را متهم کرده ارزش پولشان را در برابر دلار پایین میآورند تا در تجارت سود کنند.
این قانون کالاهای وارداتی از ژاپن ، کره جنوبی ، هند، آلمان و سوئیس را در خطر عوارض بیشتر قرار می دهد. این کشورها به همراه چین در لیست نظارت گزارش ارزی وزارت خزانه داری آمریکا قرار گرفته اند این لیست مداخلات بازار ارز، مازاد زیاد حساب جاری جهان و مازاد بالای تجارت دو جانبه را ردیابی میکند.
سازمان ملل در تازهترین گزارش خود اخطار داده که افزایش تنش های تجاری می تواند تبدیل به جنگ ارزی شود.
انتهای پیام/132