مصوبات کارگروه رفع موانع تولید در استان کردستان مسکوت مانده است

مصوبات کارگروه رفع موانع تولید در استان کردستان مسکوت مانده است

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شهرستان سنندج گفت: متأسفانه مصوبات کارگروه رفع موانع تولید به‌دلیل محدودیت‌های اجرایی در کردستان مسکوت مانده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، سیدکمال حسینی ظهر امروز در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان که در سالن پیامبر اعظم استانداری کردستان برگزار شد، با اشاره به وجود اسناد بالادستی در رونق توسعه و تولید، اظهار داشت: سند تحول اقتصاد مقاومتی یکی از اسنادی است که می‌توان در طی این طریق از آن بهره گرفت.

وی افزود: حمایت دولت از بخش خصوصی قابل تقدیر است اما با تمام این تفاسیر با وجود اینکه 18همین کشور با قدرت خرید هستیم، وضعیت تولیدمان چندان وضعیت مطلوبی نیست.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شهرستان سنندج با بیان اینکه بخش تولید در استان کردستان به نسبت کشور مشکلات بیشتری دارد، گفت: این بدان خاطر است که دستورالعمل‌ها و سیاست‌های رفع موانع تولید در حد شایسته اجرایی نمی‌شود.

وی با ذکر اینکه با وجود اینکه جلسات رفع موانع تولید در کردستان به‌صورت مرتب برگزار می‌شود، ابراز نگرانی کرد: متأسفانه مصوبات این کارگروه به‌دلیل محدودیت‌های اجرایی، مسکوت مانده است.

حسینی با اعلام اینکه دولت و مسئولان باید با اعتماد به بخش خصوصی، تولیدکننده و تجار فضای کسب و کار را تسریع ببخشد، تصریح کرد: تصمیمات خلق‌اساعه در مقوله صادرات و واردات استان مشکلاتی را به‌وجود آورده و لطمه‌های زیادی را به بار می‌آورد.

وی با اشاره به اینکه با وجود خوش نیت‌بودن مدیران به‌دلیل وجود یک نظام ناکارآمد بانکی کماکان درگیر مشکلات خاصی در این حوزه هستیم، خواستار شد: باید اتاق فکری را شکل داده تا بتوان با تصمیمات اساسی و تعریف اختیارات برای مدیران، در مقابله با جنگ اقتصادی راه کارهای کاربردی را اتخاذ کرد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شهرستان سنندج با اعلام اینکه دستورالعمل و قوانین و مقررات با نیات و اهداف متناقض است، خاطرنشان کرد: نظام مالیاتی ما متناقض با تولید است و گاه شاهد هستیم که سوداگرانی که از ارزهای دولتی استفاده کرده‌اند، فرار مالیاتی دارند و در مقابل فشار مالیاتی بر فعالان اقتصادی شناسنامه‌دار تحمیل می‌شود و در عین حال نظام‌های تعرفه‌ای نیز مشکل دارد.

وی با اشاره به اینکه مرزهای اقتصادی استان در شرایط تحریم می‌تواند یک مزیت برای استان باشد، افزود: شروع بازارچه‌های مرزی یک بارقه امید در دل کوله‌بران ایجاد کرد اما پس از اینکه یک‌هزار 339 قلم کالا محدود شد مشکلاتی را به‌وجود آورد، به‌همین خاطر انتظار می‌رود با تلاش مجموعه اقتصادی استان این بازارچه‌ها احیاء شده و رونق بگیرد تا بتوانند به اقتصاد مملکت کمک کرد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شهرستان سنندج با اذعان به اینکه مرزداران، تجار و فعالان بخش خصوصی بومی می‌توانند نقش کلیدی را در توسعه اقتصادی کشور داشته باشند، تأکید کرد: این افراد در مدیریت وضعیت ناشی از تحریم نقش‌آفرینان مثبت و تأثیرگذاری هستند.

وی پیمان سپاری ارزی را به ویژه برای تولید کننده‌های کوچک که قیمت تمام‌شده کالای آنها با قیمت بازار منطبق شده بسیار خطرآفرین توصیف کرد و گفت: این اقدام تولیدکنندگان را با مشکل روبرو می‌سازد که نگرانی بزرگی را برای فعالین اقتصادی شکل داده است.

حسینی با درخواست اینکه شکل‌گیری خط ویژه سهل‌الوصول برای استان کردستان دیده شود، خاطرنشان کرد: امید است قسمتی از درآمدهای مرزی استان برای خود کردستان هزینه شود.

وی در پایان با اشاره به اینکه نمایشگاه باشکوه ملی در سلیمانیه برای تولیدکنندگان در نظر گرفته شده است، یادآور شد: امید است قول مساعدی که در خصوص تخفیف 20 درصدی تعرفه‌های مرزی که برای واردات در نظر گرفته شده محقق شود چراکه اتاق بازرگانی سنندج با اتاق بازرگانی سلمیانیه توافقاتی را لحاظ کرده تا بتوان مبادلات مالی را از طریق اتاق و بخش خصوصی انجام داد که تحقق این هدف نیازمند بیشتر کردن اختیارات مدیران استان است.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon