گزارش تسنیم| مذاکرات آمریکا و طالبان؛ از زمزمه تهیه پیشنویس تا آغاز مذاکرات بینالافغانی
همزمان با اخبار تائید نشده از پیشرفتها در دو روز نخست مذاکرات آمریکا با طالبان بر سر تهیه پیشنویش خروج نیروهای خارجی و عدم تهدید سایر کشورها از افغانستان زمزمههایی نیز درباره احتمال آغاز مذاکرات بینالافغانی صلح در هفتههای آینده وجود دارد.
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، دور هفتم مذاکرات صلح آمریکا با طالبان روز شنبه به میزبانی قطر و پشت درهای بسته آغاز شد که منابع خبری از پیشرفتهایی در این روند خبر میدهند.
امروز مذاکرات آمریکا با طالبان وارد سومین روز شده است و دو طرف در دو روز نخست درباره خروج نیروهای خارجی و عدم استفاده گروههای تندرو از خاک افغانستان مذاکره کردند.
دو طرف درباره تعریف مشترک از تروریسم به تفاهم رسیدند و قرار است که بر تهیه پیشنویس برای خروج نیروهای خارجی از افغانستان و عدم استفاده گروههای تندرو از خاک این کشور کار کنند.
«سهیل شاهین» سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر به «اسوشیتید پرس» گفت: ما کار میکنیم تا پیشنویس توافق درباره بندهایی که درباره آن به تفاهم رسیدهایم بازنویسی کنیم.
زمزمههای تایید نشده از توافق طالبان و تلاش بر آغاز مذاکرات بینالافغانی
خبرنگار «بیبیسی» در قطر به نقل از برخی منابع تصریح کرد: در صورتی که در دور هفتم مذاکرات آمریکا و طالبان درباره صلح افغانستان پیشرفتی صورت بگیرد دور بعدی مذاکرات بینالافغانی صلح با میزبانی مشترک آلمان و قطر برگزار خواهد شد.
دولت افغانستان امیدوار است تا آمریکا در این دور از مذاکرات بتواند طالبان را به آغاز مذاکرات مستقیم صلح با دولت این کشور ترغیب کند موضوعی که از نظر طالبان به خروج نیروهای خارجی از افغانستان بستگی دارد.
طالبان پیش از این بارها تاکید کرده بود تا زمانی که آمریکا زمان خروج نیروهای خارجی از افغانستان را مشخص نکند این گروه هرگز حاضر به مذاکره با دولت افغانستان نخواهد شد.
با این حال، وزارت خارجه افغانستان از احتمال برگزاری مذاکرات بینالافغانی صلح تا دو هفته آینده به میزبانی آلمان خبر میدهد.
صبغت الله احمدی سخنگوی وزارت خارجه افغانستان به رسانهها گفت: آلمان زمینه آغاز مذاکرات مستقیم طالبان با دولت این کشور را فراهم خواهد کرد و گفتوگوهای بینالافغانی نیز احتمالا تا دو هفته آینده برگزار خواهد شد.
آیا آمریکا و طالبان به توافق میرسند؟
با این حال، کارشناسان معتقدند نمیتوان به پیشرفتهای ابتدایی در مذاکرات آمریکا و طالبان دل خوش کرد زیرا تا زمانی که درباره چهار موضوع اساسی دو طرف به تفاهم نرسند توافق صلحی در کار نخواهد بود.
خروج نیروهای خارجی، برقراری آتشبس دائمی، مذاکرات بینالافغانی و تضمین مبارزه با تروریسم چهار محور اساسی این دور از مذاکرات آمریکا با طالبان محسوب میشود.
این در حالی است که «زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه آمریکا پیش از این گفته بود که هدف از مذاکرات با طالبان دست یافتن به یک توافق جامع صلح است تا زمانی که بر سر تمام این موارد توافق حاصل نشود، بر سر هیچ یک از آن بطور جداگانه توافق نخواهد شد.
هنوز مشخص نیست که آیا آمریکا و طالبان میتوانند درباره سایر مسائل مهم از جمله برقراری آتشبس دائمی به توافق برسند و یا خیر زیرا رهبری طالبان در آخرین پیام خود به ادامه جنگ تا زمان خروج آخرین سرباز خارجی از افغانستان تاکید کرده بود موضوعی که انعطاف پذیری طالبان درباره آن بعید به نظر میرسد.
با این حال، هنوز برای نتیجه گیری درباره مذاکرات صلح آمریکا با طالبان زود است اما آنچه مسلم است دو طرف برای رسیدن به هرگونه توافق احتمالی صلح راه پر فراز و نشیبی را پیش رو خواهند داشت.
انتهای پیام/.