گزارش تسنیم از دادگاه اخلال‌گران اقتصادی ‌فارس؛ بررسی پرونده شرکت فایننشیال با ۱۵ متهم


گزارش تسنیم از دادگاه اخلال‌گران اقتصادی ‌فارس؛ بررسی پرونده شرکت فایننشیال با 15 متهم

نخستین جلسه دادگاه متهمان پرونده شرکت هرمی فایننشیال در دادگاه انقلاب شیراز برگزار شد، این پرونده ۱۵ نفر متهم دارد که در این دادگاه به آن رسیدگی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، در تاریخ آذرماه سال 97 خبری از دادگستری استان فارس منتشر شد که در آن دادستان وقت شیراز از فعالیت شرکت هرمی فایننشیال در استان فارس خبر داده از مالباختگان تقاضا کرد برای طرح شکایت اقدام کنند.

به‌گفته علی صالحی، دادستان وقت شیراز پس از شناسایی عوامل فعال کمپانی فایننشیال در کشور و استان فارس و انجام تحقیقات کامل برای عوامل اصلی این کمپانی پرونده قضایی با اتهام اخلال در نظام اقتصادی و پولی کشور از طریق عضوگیری در گروه‌های هرمی تشکیل داد و در نتیجه 15 نفر از عوامل فعال در کشور دستگیر و برخی از رابطین آن‌ها در خارج از کشور شناسایی شدند.

امروز دهمین دادگاه رسیدگی به جرائم مفسدین و اخلالگران در نظام اقتصادی، پولی و ارزی در شیراز به‌ریاست قاضی سید محمود ساداتی و مستشاری قاضی رجایی‌نیا تشکیل شد و به پرونده این 15 متهم رسیدگی شد. از آنجا که تعداد متهمان این پرونده 15 نفر است، امروز نخستین جلسه این پرونده بود که به اتهام 2 نفر از متهمین رسیدگی شد.

متهمان این پرونده عبارتند از: شهرام حمامی ترقی، امیر بهاری، معین گرگین، آرش آزادی، حمزه قنبری، ستار طاهری، امیرحسین سلیمان حشمتی، کامران قطعی، علی اکبر اصغری شیرازی، قاسم داوران، بابک بادقت، رضا زاهدی، شاهین همتایی و پگاه حمامی ترقی متهمان ردیف یک تا 14 هستند که براساس کیفرخواست متهم به اخلال در نظام اقتصادی و پولی از طریق عضوگیری در گروه به‌منظور کسب درآمد ناشی از افزایش اعضا و توسعه زنجیره انسانی بوده است.

متهم ردیف 15 این پرونده اردشیر آزادی است که متهم به تحصیل مال از طریق نامشروع با مبلغ 107 هزار و 400 دلار آمریکا است. براساس کیفرخواستی که ابتدای جلسه توسط کوروش زارعی، نماینده دادستان در جلسه دادگاه قرائت شد فعالیت این افراد سبب شده که بیش از هزار میلیارد ریال ارز و ثروت ملی از کشور خارج شود.

به‌گفته زارعی اساس تجارت این شرکت باینری (شبکه گیلاسی) بوده و امکان برداشت، خرید و فروش سرمایه نبوده است که نتیجه آن حجم زیادی از مالباختگان هستند که به‌زودی کشور با آنها مواجه می‌شود.

همچنین در متن کیفرخواست آمده است که برای افرادی که در این شرکت فعال بودند و در این دادگاه به‌عنوان متهم حضور دارند، در دبی و گرجستان کلاس‌های توجیهی و آموزشی برگزار شده است.

براساس متن کیفرخواست و به‌گفته نماینده دادستان لیدرهای هرمی و اصلی این شرکت در کشورهای امارات، مالزی و دیگر کشورها اقامت داشتند. همچنین کوروش زارعی اعلام کرد که اساس شرکت به‌صورت شبکه گیلاسی بوده که بعد از سرمایه‌گذاری کلان به پول دیجیتال تبدیل می‌شده که قابل دسترس نیز نبوده است.

نماینده دادستان گفت: براساس گزارش‌های واصله از اداره اطلاعات تحقیقات قضایی شروع شده و پس از استعلام سوابق متهمان، ردیابی مالی، بررسی حساب‌های بانکی، اقرار صریح و سایر ادله موجود بزه انتسابی متهمان محرز است که براساس قانون تقاضای تعیین مجازات قانونی را دارم.

رضا زاهدی، نخستین متهمی بود که از سوی قاضی ساداتی به جایگاه احضار و ابتدا کیفرخواست وی توسط قاضی قرائت شد. در متن کیفرخواست این متهم آمده که «متهم به اخلال در نظام ارزی کشور از طریق مشارکت در شرکت هرمی فایننشیال به‌میزان گردش بیش از 28 میلیارد و 515 میلیون ریال که معادل 244 هزار و 637 دلار بوده است».

قاضی ساداتی خطاب به متهم از وی پرسید: قبول داشتید که در شرکت عضو بودید؟ و چند نفر را از این طریق جذب کردید؟

متهم در پاسخ به سؤال قاضی اقرار کرد که برای سرمایه‌گذاری و کسب درآمد در این شرکت عضو شده بود و مقدار اولیه سرمایه‌گذاری‌اش 10 هزار دلار بوده است. وی شروع آشنایی خود با این شرکت را در سفرش به گرجستان اعلام و اقرار کرد که در مدت 5 فعالیت ماهیانه 1600 دلار دریافت می‌کرده است. متهم البته به این نکته اذعان کرد که پولی برداشت نکرده است.

زاهدی علت شرکت در این حوزه را سرمایه‌گذاری و کسب سود بیشتر عنوان و ادعا کرد که به‌دلیل کار در حیطه فروش پوشاک نیازی به عضو کردن زیرمجموعه به شرکت فایننشیال نداشته است اما با قرائت اظهارات پیشینش توسط قاضی اقرار کرد که پدر و خواهرش را معرفی کرده است.

متهم در حساب شرکت 2 اکانت، یکی به نام خودش و دیگری به نام پدرش ثبت کرده بود و از طریق پدر و خواهرش زیرمجموعه‌ای داشته که البته ادعا کرد هیچ یک از این افراد را نمی‌شناخته است.

قاضی ساداتی در ادامه روند دادگاه به متهم گفت: شرایط شرکت فایننشیال این بوده که اعضا باید زیرمجموعه‌ای داشته باشند تا سودی به آنها تعلق بگیرد که البته سودی نیز به افراد پرداخت نمی‌شده است. آیا شما وجوهی که سرمایه‌گذاری کردید به کشور بازگشته است؟

متهم در پاسخ به سؤال قاضی گفت: شرکت اعتبار را به‌صورت ارز دیجیتال حساب می‌کرد و خودم قصد برداشت نداشتم.

پس از آن متهم مدعی شد که شرکت از طریق فعالیت در بورس سودی به اعضا می‌داده و وی از وجود زیرمجموعه‌ها بی‌خبر بوده است. قاضی نیز عنوان کرد که مدرک و دلیلی برای فعالیت شرکت در بورس وجود نداشته است.

قاضی خطاب به متهم پرسید: آیا خروج ارز از کشور با مجوز بوده است؟ آیا این شرکت مجوزی برای فعالیت در ایران داشته است؟ آیا جمع کردن دلار از بازار و خروج آن از کشور بدون اینکه کالایی وارد شود، مصداق اخلال در نظام اقتصادی نیست؟

متهم درباره مجوز شرکت ابراز بی‌اطلاعی کرد و گفت: سیستمی به من معرفی کردند و گفتند "شرکت هر 15 ماه با شما تسویه کامل می‌کند یا می‌توانید این روند را ادامه دهید". من پس از اینکه وارد شدم پدرم را نیز وارد کردم که بابت این موضوع 600 دلار به من اعتبار دادند.

وی همچنین از شرکت در همایشی در دوبی که از طرف شرکت برگزار شده بود، سخن گفت که دیگر اعضای شرکت نیز حضور داشتند. البته متهم ادعا کرد که اطلاعی از زیرمجموعه خود و مجموعه بالاسری خود نداشته است.

پس از اینکه متهم بارها در پاسخ به سؤالات قاضی مبنی بر چرایی خروج ارز از کشور و جرم بودن این موضوع از عنوان «پول خودم بوده است» استفاده کرد. قاضی ساداتی گفت: طبق قانون ورود دلار به کشور هیچ مانعی ندارد اما خروج آن باید با مجوز باشد و بند ز ماده یک قانون اخلالگران عضوگیری در شرکت یا گروه به‌منظور کسب درآمد را غیرقانونی دانسته است.

وی با بیان اینکه خط و معیار اصلی برای فعالیت در کشور قانون است و خروج از قانون مشروعیت فعالیت را زیرسؤال می‌برد، تصریح کرد: بنیان شرکت بر نامشروعیت بوده چراکه در چهارچوب قانون نبوده است.

قاضی ساداتی با اشاره به ثبت شرکت فایننشیال در سال 2016 با عنوان شرکت تولیدی افزود: این شرکت پس از مدتی فعالیتش کاملاً هرمی بوده و هیچ سند و مدرکی دال بر تولید نداشته است.

در ادامه روند دادگاه قاضی با تکیه بر اظهارات پیشین متهم اطلاع وی از داشتن زیرمجموعه، مراودات مالی با برخی از متهمان این پرونده و خروج ارز از کشور را اثبات کرد.

پگاه حمامی ترقی، دیگر متهمی بود که از سوی قاضی به جایگاه احضار شد. وی که دختر شهرام حمامی ترقی است با عنوان مدیرداخلی شرکت فروش و تولید نرم‌افزار حسابداری مهر متعلق به پدرش فعالیت می‌کرده است و در ابتدا منکر هر نوع ارتباطی با پرونده فایننشیال شد.

پگاه حمامی ترقی نیز براساس کیفرخواست قرائت‌شده متهم به اخلال در نظام اقتصادی و پولی کشور از طریق عضوگیری به‌منظور کسب درآمد ناشی از افزایش اعضا در شبکه غیرقانونی فایننشیال است.

وی ادعا کرد که هیچ گونه ارتباطی با شرکت مزبور نداشته است و تنها به‌عنوان مدیرداخلی شرکت در حوزه فروش نرم‌افزار حسابداری با برخی از متهمان از جمله رضا زاهدی در ارتباط بوده است. پگاه ترقی همچنین ادعا کرد که در جریان نقل و انتقالات ارز نبوده است.

پس از اینکه قاضی بخشی از اظهارات پیشین متهم را که نقض گفتار فعلی‌اش بود، قرائت کرد، متهم ادعا کرد که اظهاراتش در جلسات بازجویی را قبول ندارد.

در این هنگام شهرام ترقی، پدر متهم بدون اجازه دادگاه شروع به اظهار نظر درباره فعالیت دخترش کرد که پس از تذکرات چندین‌باره قاضی به‌تشخیص دادگاه، از جلسه اخراج شد.

پس از آن قاضی ساداتی به ارتباطات پگاه حمامی ترقی با برخی از لیدرها و اعضای شرکت و نقل و انتقالات ارز پرداخت که همگی از سوی متهم رد شد اما قاضی با قرائت پیامک‌ها و ای‌میل‌های متهم این ارتباط با اعضا و اطلاع از فعالیت در شرکت فایننشیال را اثبات کرد.

قاضی ساداتی در ادامه روند دادگاه گفت: شرکت نرم‌افزار مهر با پوشش شرکت آموزشی اقدام به فعالیت در زمینه فایننشیال کرده که این موضوع به‌دلیل عدم نظارت دقیق بر فعالیت شرکت‌های ثبت‌شده است.

وی تصریح کرد: برخی از شرکت‌ها با عناوین و فعالیت جعلی تأسیس می‌شود و به‌دلیل عدم نظارت وارد فعالیت‌هایی می‌شوند که گاه قانونی نیست.

این دادگاه از ساعت 10:30 شروع شد و تا هنگام اذان ظهر ادامه داشت و به‌دلیل طولانی شدن جلسه دادگاه بررسی سایر متهمان و ابعاد این پرونده به صبح فردا، 11 تیرماه، موکول شد.

انتهای پیام/ز*

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon