پلاک‌کوبی دام بازار تولید، واردات و صادرات گوشت را ساماندهی می‌کند


پلاک‌کوبی دام بازار تولید، واردات و صادرات گوشت را ساماندهی می‌کند

رئیس اتحادیه دامداران ایران گفت: با پلاک‌کوبی و هویت‌گذاری دام‌های سبک و سنگین دولت می‌تواند آمار تولیدات گوشت و نیاز به واردات را مشخص کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، سعید سلطانی ظهر امروز در همایش هویت‌گذاری دام‌های استان فارس با بیان اینکه نخستین نژاد اصلاح شده بز در شهرستان‌های مرودشت داراب و استهبان آغاز شد، اظهار داشت: انتقال جنین یکی از کارهای اصلاح جنین است که استارت آن از فارس زده شد و به کل کشور تعمیم داده شد.

وی افزود: هویت‌گذاری از اهمیت خاصی برخوردار است و از سال‌های گذشته از اتحادیه مرکزی درخواست کردیم که این روند صورت گیرد.

سلطانی با بیان اینکه قاچاق دام به خارج از کشور منجر شد که مسئولان به موضوع پلاک‌گذاری بیشتر توجه کنند، گفت: اگر پلاک‌گذاری از قبل شده بود علاوه براینکه جایگاه بهتری داشتیم جلو خیلی از این موارد از جمله قاچاق و بیماری‌های مختلف گرفته می‌شد.

رئیس اتحادیه دامداران ایران خاطرنشان کرد: با پلاک‌کوبی اهمیت هویت‌گذاری دام اصلاح شده مشخص می‌شود و همچنین پلاک‌کوبی دام با شماره 16 رقمی مختص یک دام است و وقتی در گوش دام زده می‌شود موقعیت محلی و صاحب دام مشخص می‌شود. 

وی با بیان اینکه با پلاک‌کوبی در سامانه  میزان تولیدات به صورت دقیق مشخص می‌شود، گفت: نبود آمار مانع برنامه‌ریزی صحیح شده است و با پلاک‌کوبی و هویت‌گذاری دولت می‌تواند آمار تولیدات گوشت و نیاز به واردات را مشخص کند.

به گفته سلطانی اصلاح نژاد دام و هویت‌گذاری می‌تواند در  کاهش میزان کمبود گوشت در داخل  و حتی صادرات آن به خارج موثر باشد.

وی با بیان اینکه قاچاق دام یک نوع ریسک است و خطر انتقال بیماری وجود دارد، تصریح کرد: در طرح هویت‌گذاری دام‌های سنگین یک سال و دام سبک ظرف 6 ماه باید هویت‌گذاری و پلاک‌کوبی شوند.

انتهای پیام/  ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon