کردستان|وقتی مدیر مدرسه خانوادهها را تهدید به دریافت شهریه میکند
روایت خبرنگار تسنیم از ماجرای ثبتنام دانشآموزان و تهدیدخانوادهها به دریافت شهریه در مدارس سنندج را بخوانید.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، با آغاز فصل ثبتنام دانشآموزان در مدارس خانوادهها سرگرم تب و تاب ثبتنام فرزندشان میشوند اما در این میان شاهد مشکلات مختلفی هستند؛ ارائه کارنامه و ثبتنام در سال جدید بهازای دریافت وجه یا تقاضای پول توسط مدارس عادی یکی از مشکلات عمده والدین بوده در حالیکه بر اساس اصل 30 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، وسایل آموزش و پرورش و تحصیل در مدارس عادی و دولتی تا پایان دوره متوسطه «رایگان» است.
از سویی کمکهای مردمی بهظاهر داوطلبانه به دغدغه خانوادهها تبدیل شده و از سویی دیگر آموزش و پرورش نیز همچنان دریافت وجه با عنوان کمک اجباری به مدرسه را ممنوع دانسته اما در استان کردستان کماکان شاهد تخلف و سوءاستفاده برخی از مدیران و مسئولان مدارس از والدین هستیم.
کمک داوطلبانه باید در کمال میل و رضایت افراد و بدون هیچ جبر و اجباری انجام شود اما «داوطلبانه» در برخی از مدارس سنندج معنی دیگری داشته و مدیران این مدرسهها با اجبار غیرکارشناسانه خود دیدگاه والدین را نسبت به کمک به مدارس تغییر داده اما باید مسئولان آموزش و پرورش استان کردستان هرچه سریعتر جلوی این بیبندیوباریها و تخلفات زیرسبیلی را بگیرند.
خبرنگار خبرگزاری تسنیم بنا به رسالت کاری خود سراغ والدینی رفته که نسبت به پرداخت کمک به مدرسه معترض بوده و درددل آنها را به گوش مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان انتقال داده که در ادامه میخوانید:
گروکشی مدیران مدارس از والدین برای کارنامه!
یکی از والدینی که برای ثبتنام فرزندش در یکی از مدارس عادی سنندج مبلغی را بهاجبار بهعنوان کمک به مدرسه پرداخت کرده، در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با ابراز گلهمندی از مسئولان گفت: علیرغم وجود قانون منع کمک هزینه اجباری به مدرسه اما همچنان برخی از مدارس عادی و دولتی هنگام ثبتنام از والدین پول میگیرند.
صغری عبدی افزود: هنگام ثبتنام فرزندم علاوه بر دریافت 300 هزار ریال بابت هزینه کتاب، یکمیلیون ریال دیگر نیز بابت کمک به مدرسه از ما دریافت کردند.
وی خاطرنشان کرد: باوجود اینکه بارها از سوی مسئولان کمک به مدرسه اختیاری خوانده شده اما هنگام ثبتنام فرزندم اعلام کردند در صورت عدم پرداخت وجه، علاوه بر اینکه او را برای سالتحصیلی جدید ثبتنام نمیکنند، کارنامه سال قبل او را نیز تحویل نمیدهند!
دغدغه والدین کردستانی برای ثبتنام فرزندانشان در مدارس عادی
مینو کریمی از دیگر والدین کردستانی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار کرد: ثبت نام فرزندان در مدرسه به یکی از دغدغههای والدین تبدیل شده است.
وی افزود: قبلاً مدارس در طول سال به بهانههای مختلف مبلغی را از دانشآموزان دریافت میکرد اما اخیراً دریافت وجه در ابتدای ثبتنام باب شده و در صورت عدم پرداخت فرزندانمان را ثبتنام نمیکنند.
کریمی با ابراز گلهمندی از بیتوجهی مسئولان آموزش و پرورش استان به وضعیت معیشت مردم کردستان، تصریح کرد: مگر تحصیل در مدارس عادی و دولتی رایگان نیست پس چرا این مبلغ را از ما دریافت میکنند؛ چرا متولیان این سازمان گوش شنوایی برای مشکلاتمان ندارند؛ چرا خود را به بیخیالی زدهاند؟!
شهریههای اجباری با ژست اختیاری!
عدنان سعیدی یکی دیگر از شهروندان سنندجی که نسبت به پرداخت کمک هزینه شاکی است، به خبرنگار تسنیم گفت: ماهیت کمک به مدرسه مشخص و کاملاً اختیاری است اما مدیران مدرسه با روشهای مختلف از جمله «عدم ثبتنام دانشآموز» والدین را مجبور به پرداخت پول میکنند.
این شهروند سنندجی میگوید: با داشتن دو فرزند محصل، شرایط سخت اقتصادی و موقعیت کاری که دارم پرداخت کمک هزینه اجباری به مدارس به معضلی تبدیل شده و از مدیرکل آموزش و پرورش کردستان انتظار داریم با این متخلفان و فرصتطلبان سودجو برخورد کرده و نظارت دقیقی بر عملکرد آنها داشته باشند.
با سئوالات فراوانی در ذهنم از این والدینی که دل پری از پرداخت کمک هزینه اجباری به مدارس داشتند، جدا میشوم و دستان پینه بسته پدران کارگری که انگار منتظر مسئولانی بودند که بیایند و مشکلاتشان را حل کنند میفشارم و با آنها خداحافظی میکنم.
خبرنگار این رسانه پس از شنیدن درددلهای این والدین مشکلات آنان را از طریق مدیرکل آموزش و پرورش کردستان پیگیری کرد که مشروح گفتوگو در ادامه از نظر خوانندگان محترم میگذرد:
دریافت اجباری «کمک به مدرسه» در کردستان؛ ممنوع/ وعده برخورد با مدیران خاطی
مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان پس از انعکاس درددل برخی از والدین به خبرنگار تسنیم گفت: همانطور که بارها در رسانههای مختلف اعلام شده شهریه برخی از مدارس غیردولتی، شاهد، هیئت امنایی، تیزهوشان و استعدادهای درخشان تعریف و مشخص شده و والدینی که خواستار ثبتنام فرزندشان در این مدارس هستند برای پیشبرد اهداف و برنامهها باید همکاری لازم را داشته باشند.
رشید قربانی افزود: در سایر مدارس تحت عنوان مدارس عادی هزینه بیمه، کتاب و در صورت وجود سرویس تعیین و باید توسط خانوادهها تامین شود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان تاکید کرد: تحقق و پیشبرد اهداف مدرسه نیازمند مشارکت و کمک مالی والدین است اما بارها بر اختیاری بودن این موضوع تاکید شده و با توجه به وضعیت مالی و اقتصادی برخی از آنها مدیران مدرسه نباید اجباری برای دریافت کمک به مدرسه در نظر بگیرند.
وی گفت: مدارس عادی کردستان در شرایط مناسبی نبوده و نیازمند توجه و همکاری والدین هستند اما این کمک باید با رغبت و علاقه والدین در راستای پیشبرد اهداف مدرسه باشد.
قربانی خاطرنشان کرد: براساس اصل 30 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، مدارس دولتی حق گرفتن پول از دانشآموزان را نداشته و تخلف محسوب میشود.
وی ادامه داد: باید دریافت کمک هزینه در زمان و خارج از ثبتنام دانشآموزان از والدین کاملاً داوطلبانه و اختیاری باشد و اجباری در کار نباشد چراکه تحت هر شرایطی این رویه مقبول نیست.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان در خصوص هزینه کتاب و بیمه عنوان کرد: هزینه کتاب براساس رشته و مقطع تحصیلی، متغیر بوده و بابت بیمه نیز مبلغ ناچیزی دریافت میشود.
وی بیان کرد: والدین و اصحابرسانه میتوانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف از سوی مدیران مدارس بابت دریافت کمک الزامی، بلافاصله موضوع را به اداره ارزیابی عملکرد شهرستان و استان اطلاع داده تا همکاران فوراً پیگیری کنند.
قربانی افزود: موارد متخلف به هیئت تخلفات اداره معرفی شده و این هیئت ضمن تشکیل پرونده برابر قوانین و مقررات با مدیران خاطی برخورد میکند و در امسال نیز گزارشات اعلامی با نظارت همکاران بررسی خواهد شد.
حال باید منتظر ماند و دید که آیا براساس اظهارات مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان مدیران مدارس از دریافت اجباری «کمک به مدرسه» امتناع کرده یا همچنان این رویه نامبارک خود را ادامه خواهند داد؛ خبرنگار تسنیم همچنان پیگیر این موضوع و شیوه ثبتنام دانشآموزان در مدارس دولتی بوده و در گزارشات بعدی نتیجه را منعکس خواهد کرد.
انتهای پیام/ن