علی دارابی: گردشگری در حوزه مأموریت شبکه شماست/ «سنجرخان» متوقف نشده است

علی دارابی: گردشگری در حوزه مأموریت شبکه شماست/ «سنجرخان» متوقف نشده است

معاون امور استان‌های صداوسیما با اشاره به اینکه سریال تلویزیونی «سنجرخان» متوقف نشده، گفت: دنبال این هستیم اگر امکانات بودجه‌ای به ما اجازه بدهد رادیو شما را هم راه‌اندازی کنیم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، یکی از اتفاقات چند وقت اخیر، موضوع اهتمام جدی به زبان و ادب فارسی بود که رهبر معظم انقلاب در جمع شاعران بر این موضوع تأکید کردند. معاونت امور استان‌ها به جهت برخورداری از 80 شبکه تلویزیونی و یک جغرافیای عظیم در رسانه‌ملی اعلام کرده که زبان فارسی مراعات نشود تنبیه در کار است و البته مراعات کنندگان هم تشویق می‌شوند. از طرفی دیگر موضوع تغییر در شبکه شما و راه‌اندازی احتمالی رادیو شما، توسعه حوزه گردشگری در شبکه شما به شرط حمایت دولتی، عدم توقف سریال تلویزیونی «سنجرخان» و تذکر به مدیران مراکز صداوسیمای استان‌ها برای جلوگیری از اشتباهات پخش که یکی دو بار باعث برکناری دو مدیر مرکز صداوسیمای استانی شد. این‌ها مهمترین موضوعاتی بود که در گفتگوی خبرنگار خبرگزاری تسنیم با علی دارابی معاون امور استان‌های صداوسیما مطرح شد.

علی دارابی درباره شبکه‌های تلویزیونی که در زمان مسئولیت خودش در سیما افتتاح شدند، گفت: در زمانیکه من معاون سیما بودم شبکه‌های جدید ورزش و نسیم راه‌اندازی شدند. در وهله اول اینکه به سمت تخصصی‌تر شدن شبکه‌ها حرکت کنیم، لازم بود و در وهله بعدی، برخی از این‌ها کانال هستند و شبکه نیستند. مثلاً ورزش ما در ذیل شبکه سه معنا و مفهم پیدا می‌کرد و تماشا هم راه انداختیم تا مردم مجال بیشتری برای دیدن فیلم‌ها و سریال‌ها داشته باشند. یا شبکه سلامت... این شبکه‌های تخصصی برای این بود مخاطبان خاص خودش را بتواند پای تلویزیون بنشاند. نکته دیگر یک تنوع و رقابتی میان خود این‌ها ایجاد شود. مثلاً شبکه شما یک شبکه منتخب شبکه‌های استانی به شمار می‌رود که استان‌ها نیاز به چنین مرجعی داشتند.

وی با اشاره به راه‌اندازی رادیو شما، افزود: حتی دنبال این هستیم امکانات بودجه‌ای به ما اجازه بدهد رادیو شما را هم راه‌اندازی کنیم. چون صداوسیما 150 شبکه رادیویی و تلویزیونی دارد و بیش از 35 زبان فراملی برنامه تولید و پخش می‌کند؛ در این میان سهم معاونت استان‌ها، 80 شبکه است. یعنی ما علاوه بر برخورداری از رادیو و تلویزیون‌های استانی، کیش، مهاباد و آبادان هم به عنوان مراکز مستقل فعالند. حتی در برخی از شهرها مثل رفسنجان، مراغه و کاشان رادیو شهری داریم و 12 رادیو برون‌مرزی هم در استان‌های مرزی‌مان داریم. در واقع بازتعریف وضعیت شبکه‌ها در دستور کار صداوسیماست اما اینکه چه زمانی انجام شود، اطلاعی ندارم. اما درباره خود استان‌ها برخی از مناطق آزاد مثل چابهار و قشم درخواست دارند برای رونق گردشگری، رادیو و تلویزیون در آن‌جا راه‌اندازی شود.

دارابی با بیان اینکه گردشگری یکی از مأموریت‌های شبکه شماست، افزود: شبکه شما با سه ساعت برنامه گردشگری کار خود را آغاز کرده اما شبکه گردشگری بحث دیگری است. قرار است شبکه شما به تدریج موثرتر در حوزه گردشگری ورود کند. ما در صداوسیما براساس دستور رئیس رسانه‌مذلی، متکفل گردشگری، شبکه شماست. البته ما آمادگی توسعه بیشتر را داریم اگر حمایت‌های سازمان میراث فرهنگی و گردشگری هم انجام شود این روند توسعه برنامه‌های گردشگری زودتر به سرمنزل مقصود می‌رسد.

وی در پاسخ به این سوال که شما برای جدی‌گرفتن ادبیات فارسی در استان‌های صداوسیما چه رویکردی را دنبال می‌کنید، خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب پیش از این هم درباره اصالت زبان و ادب فارسی صحبت کرده بودند و این بار تصریح فرمودند. به واسطه این اهتمام جدی، در سازمان صداوسیما شورای صیانت از ادب و زبان فارسی تشکیل شد و به کمک فرهنگستان ادب و زبان فارسی در مرحله اول دستورالعملی تنظیم شد برای اینکه در کل رسانه‌ملی نظام‌نامه واحدی تنظیم شود. در مرحله دوم کتابچه‌ای حاوی واژگان پرتکرار و پرکاربرد که به بیش از 300 واژه می‌رسد، آماده و به زودی ابلاغ خواهد شد. در آنجا پیش‌بینی شده مراعات‌کنندگان تشویق و بی‌توجهی نسبت به زبان و ادب فارسی و این نظام‌نامه تنبیه و جریمه به دنبال دارد؛ طبیعتاً ما هم از این نظام‌نامه و رویکرد تبیعت می‌کنیم.

معاون امور استان‌های صداوسیما درباره جلوگیری از اشتباهات در پخش به واسطه برکناری دو مدیر صداوسیمای استانی در چند ماهه اخیر، تصریح کرد: تذکراتی داده‌ایم. شورایی هم در معاونت امور استان‌ها به طور مرتب نظارت و کنترل می‌کند تا مشکلاتی را در پخش شاهد نباشیم. اخیراً در نشست سالیانه مدیران مراکز صداوسیما در مشهد مقدس هم این تذکرات را هم بنده و هم رئیس رسانه‌ملی دادند. آنجا گفتم مدیران و کارکنان صدا و سیما بیش از همه محتاج به مراقبت، پایش، رصد، محاسبه اعمال رفتار و کردار خود هستند. ضمن اینکه ما برای به خصوص مجریان و گزارشگران در خط مقدم این کار هستند کارگاه‌های آموزشی برگزار کردیم. امسال هم ما به خصوص که انتخابات آخر سال را پیش‌رو داریم چند کارگاه آموزشی درنظر داریم که محور آن زبان فارسی است.

وی در پاسخ به این سوال که با اضافه شدن بخش عروسکی به جشنواره پویانمایی تلویزیون، آیا قرار است این احیاء و نجات بخش عروسکی در صداوسیما به یک روند بازنمایی همچون گذشته تبدیل شود، گفت: ما در استان‌ها داریم تلاش می‌کنیم و هدف‌مان همین است. امیدوارم همه برنامه‌های خوب، برند و برنامه‌های محبوب و پرمخاطب در شبکه‌های مختلف رادیو و تلویزیون که زمانی بخش عروسکی تلویزیون را به اوج خودش رسانده بودند،  با قوت و مبتنی بر سیاست‌هایی که سازمان صداسیما تعیین کرده، به کار خودشان ادامه دهند. همه ما تلاش‌مان بر این است که هم مخاطبین بیشتری داشته باشیم و هم رضایتمندی مردم حاصل شود. خوشبختانه در شبکه کودک هم شاهد تولیدات کودکانه استان‌ها هستیم که هم پاک هستند و هم ارزان‌تر از همه‌جا و از طرفی دیگر مولد زبان‌ها و گویش‌های مختلف استانی است. امیدوارم این اتفاقات هر روز بیشتر شود تا اصالت ایرانی به نسل‌های بعدی منتقل شود.

دارابی با اشاره به اینکه سریال تلویزیونی «سنجرخان» متوقف نشده است، تأکید کرد: سریال تلویزیونی «سنجرخان» متوقف نشده و منتظر تأمین بودجه مالی است. فیلمنامه آماده و به محض فراهم شدن موقعیت مالی و بسترهای دیگر ساخت این سریال تاریخی، محمدحسین لطیفی جلوی دوربین خواهد رفت. آمادگی تولید این سریال وجود دارد و حتی اخیراً در سفر به استان کردستان هم استاندار و دیگر مسئولین امر، اعلام آمادگی کردند و منتظریم عملیاتی شود.

او درباره ساخت سریال شهید بهشتی، روایت‌های ناتمام، مادر سوجان و بانوی سردار، تأکید کرد: برخی از کارها با جا به جایی افراد در استانداری و موقعیت‌های دیگر، به تعویق می‌افتد و ما پیگیر هستیم به زودی مشکلات آن برطرف و برای تولید آماده شود. یکی از کارهای دیگر به نام «روایت‌های ناتمام» ماجرای آیت‌الله نورالله نجف‌آبادی اصفهانی فیلمنامه‌اش آماده شده است. رئیس سازمان صداوسیما هم اعلام کردند سه کار را به طور ویژه حمایت می‌کنند تا هرچه زودتر ساخته و در اولویت باشد. یکی «بانوی سردار» پرویز شیخ طادی است که آماده نمایش از سیماست. سریال بعدی «سنجرخان» است و دیگری سریال «مادر سوجان» 300 قسمتی فریدون حسن‌پور است که نگارش 63 قسمت آن به پایان رسیده است.

معاون امور استان‌های صداوسیما در پاسخ به سوالی درباره انتصاب مدیر جدید شبکه شما، عنوان کرد: گزینه‌های مختلفی وجود دارند که در حال بررسی است و به زودی مدیر جدید شبکه شما معرفی خواهد شد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
triboon
گوشتیران
مدیران