تفاهم نامه تبادل فیبرنوری بین مخابرات، گاز و نفت امضا شد

تفاهم نامه تبادل فیبرنوری بین مخابرات، گاز و نفت امضا شد

آیین امضای تفاهم نامه تبادل تار فیبر نوری با حضور مدیران ارشد شرکت های انتقال گاز ایران و خطوط لوله و مخابرات نفت ایران در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی، افزایش بهره وری، کاهش هزینه ها و جلوگیری از موازی کاری، برگزار شد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سعید توکلی، مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران، در آیین امضای «تفاهم نامه تبادل تار نوری» میان شرکت انتقال گاز ایران و شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران گفت: شرکت انتقال گاز ایران هم اکنون دارای بیش از سه هزار کیلومتر شبکه فیبر نوری فعال و در حال بهره برداری در مسیرهای خطوط سراسری چهارم، پنجم وسوم آذربایجان است و با بهره برداری از شبکه فیبر نوری خطوط هفتم و هشتم سراسری، این مقدار در سال جاری (3 ماه آینده) به پنج هزار کیلومتر خواهد رسید.

وی افزود: براساس برنامه های تعریف شده، با بهره برداری کامل از دیگر پروژه ها در سال های آینده، طول شبکه فیبر نوری به 14 هزار کیلومتر افزایش خواهد یافت.

توکلی با اشاره به فواید انجام این همکاری گفت: حسن این همکاری این است که جنس کار ما و خطوط لوله مخابرات نفت بسیار به هم نزدیک است و این تعامل کمک می کند که در عرصه های مختلف از تجربه های متعدد به ویژه در خطوط لوله نفت است استفاده کنیم.

به گفته مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران، خوشبختانه این سابقه همکاری به گذشته نیز بازمی گردد و پیش از این در بحث IPCMMS، خوردگی، حریم و حریم بان و... تعاملاتی داشته ایم.

توکلی با بیان این که این تعامل کمک می کند با هم یک اتفاق نظر داشته باشیم و در بخش های مختلف کار را پیش ببریم، تاکید کرد: در بازدیدی که از منطقه 6 عملیات انتقال گاز داشتم متوجه شدم مخابرات نفت امکانات بسیار خوبی در رفسنجان ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: براین اساس، همکاران ما در صدد بودند بخش های مختلف این امکانات را ایجاد کنند در صورتی که بسیاری از این موارد به صورت مشترک قابل استفاده است و در سوی دیگر، اقدامات خوبی هم ما انجام داده ایم که می توانیم با هم تعامل داشته باشیم.

* افزایش قابلیت اطمینان شبکه

مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران تصریح کرد: مطمئنم تعامل طرفین متناسب با این تفاهم نامه روز به روز بیشتر می شود و در صورت تحقق این برنامه شاهد ثبت چند اتفاق خوب خواهیم بود که افزایش قابلیت اطمینان از جمله این اتفاقات است.

توکلی یادآور شد: در بحران سیل اخیر، همکاران و امکانات ما به شرکت های زیرساختی مثل مخابرات، راه و شهرسازی و نیرو و... بسیار کمک کردند.

وی افزود: با توجه به این که شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران و شرکت انتقال گاز ایران بحث مخابرات را از ابتدا در کنار یکدیگر داشتند هنوز هم می توانیم ادعا کنیم قوی ترین شبکه مخابراتی را این دو شرکت در اختیار دارند.

به گفته مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران، این ارتباطات از سوی شرکت انتقال گاز ایران و شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران ایجاد شده و این تعامل کمک می کند اگر در آینده طرح هایی برای اجرای فیبر نوری و ایستگاه های رادیویی در نظر گرفته شد بتوان از این امکانات مشترک بهره برداری خوبی کرد.

وی تاکید کرد: از دیدگاه دیگر، بحث پدافند عامل و انتقال تکنولوژی هم در قالب این تعامل انجام خواهد شد.

* شرکت های عملیاتی دغدغه بیشتری برای کار دارند

توکلی با بیان این که همه انتظار دارند این شبکه، شبکه ای پایدار باشد، گفت: شرکت های عملیاتی همانند شرکت های لوکس و ویترینی نیستند که فرصت بیان خدمات را داشته باشند و همیشه بیشتر کار می کنند و بیشتر دغدغه کار دارند.

مدیر عامل شرکت انتقال گاز ایران در پایان با بیان این که امضای این تفاهم نامه را مبارک می دانم، گفت: باید با همکاری هم کمک کنیم که به بهره وری برسیم و با کاهش موازی کاری ها و سرمایه گذاری های موازی، به افزایش قابلیت اطمینان و پایداری کمک کنیم.

* همکاری مخابراتی نفت و گاز با اجاره تار تاریک

در ادامه این جلسه، سید محمد سراجی، مدیر مخابرات و تله متری شرکت انتقال گاز ایران گفت: شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران هم اکنون دارای نزدیک به یک هزار و 400 کیلومتر شبکه فیبر نوری فعال در مسیرهای تهران-اهواز و اصفهان – رفسنجان است و در نخستین اقدام، شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران اقدام به اجاره 2 تار تاریک در مسیر ری–شیراز به طول یکهزار و 31 کیلومتر از شرکت انتقال گاز ایران کرده و شرکت انتقال گاز ایران نیز اقدام به اجاره 2 تار تاریک در مسیرهای تهران – ری ، نائین – رفسنجان و اهواز – جمعا به طول675 کیلومتر از شرکت خطوط لوله و مخارات نفت می کند و در آینده با بررسی دیگر مسیرها، این همکاری گسترش خواهد یافت.

وی افزود: براساس برنامه های تعریف شده و با هدف استفاده مشترک از امکانات مخابراتی یکدیگر، جلوگیری از سرمایه گذاری موازی در مسیرهای مشترک و رعایت صرفه و صلاح کشور، تصمیم بر این گرفته شده تا نسبت به استفاده از امکانات مخابراتی شبکه های فیبر نوری یکدیگر، برقراری ارتباط مراکز عملیاتی و برقراری مسیرهای پشتیبان نوری، افزایش قابلیت اطمینان شبکه و رسیدن به ضریب دسترسی 99.99 درصد اقداماتی انجام شود.

به گفته وی، این همکاری در قالب قرارداد «اجاره تار تاریک» و استفاده از امکانات ایستگاه های مخابراتی یکدیگر انجام خواهد شد.

* ظرفیت امضای تفاهم نامه مشترک جدید وجود دارد

در ادامه، قاسم عرب یار محمدی، مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران گفت: با توجه به این که جنس کار خطوط لوله نفت و گاز مانند یکدیگر است، امضای این تفاهم نامه و این جلسه را به فال نیک می گیریم.

وی افزود: انتظاری که از ما در شرایط اقتصادی فعلی وجود دارد این است که بتوانیم از امکانات همدیگر استفاده کنیم و هزینه ها را کاهش دهیم.

وی با بیان این که ظرفیت بسیار خوبی برای شرکت انتقال گاز ایران و شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران وجود دارد، تاکید کرد: این ظرفیت جای توسعه دارد و پیش از این در بحث GIS و دیسپچینگ از امکانات گاز استفاده کرده ایم.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران خاطرنشان کرد: در بحث مسیر خطوط هم می توانیم به هم کمک کنیم و با امضای تفاهم نامه مشابه، در مسیرهای مشترکی که با هم داریم هزینه های دو شرکت را کاهش دهیم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon