۲۰ زندگی قربانی بی احتیاطی فصلی/ آمار غرق شدگان آذربایجان غربی ۱۴۶ درصد افزایش یافت
آذربایجان غربی استانی کوهستانی بوده و همواره بارش های رگباری و سیل آسا به همراه دارد و همچنین بی توجهی برخی افراد به هشدارها سبب به خطرافتادن زندگی شان شده بطوریکه در ۱۰۰ روز گذشته آمار غرق شدگان ۱۴۶ درصد افزایش پیدا کرده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، آذربایجان غربی یکی از استانهایی است که در منطقهای کوهستانی واقعشده به همین دلیل از آب و هوایی معتدل برخوردار است اما زمستانهای بسیار سرد و بهار و پاییزی پر باران نیز دارد.
این استان رودخانههای زیادی دارد که از کوهها و برفهای ذوبشده سرچشمه میگیرند که امروزه برای اینکه این آبها ذخیره و در مصارف مختلف استفاده شود سدهایی احداث میشود و آب رودخانه پشت این سدها ذخیره میشود.
این رودخانه به سبب اینکه در دل طبیعت بوده و منطقهای سرسبز و بکر بهحساب میآید در فصول مختلف مقصد بسیاری از خانوادهها برای گذراندن اوقات فراغت خود است اما بارشهای رگباری و برف و کولاک از ویژگیهای مهم این استان کوهستانی است و با توجه به اینکه بارشهای رگباری ماهیتی سیلآسا و خطرناک دارد و همچنین برفهایی که در فصل گرما و یا بارش باران ذوب میشود بعضاً سبب وقوع سیل در شهرها و بهتبع آن پیامدهای ناگواری دارد.
رودخانهها حریم و بستر مشخصی دارند که نزدیک شدن و حتی اتراق کردن در این قسمت ممنوع و خطرناک است چراکه در مواقع سیل امکان آسیب رسیدن به افراد حاضر در این منطقه وجود دارد و بعضاً سبب اتفاقات ناگوار و جبرانناپذیرمیشود.
امسال با توجه به افزایش بارش باران در کشور خصوصاً در آذربایجان غربیسیلهای بسیار زیادی در مناطق مختلف این استان اتفاق افتاد که خسارت جبرانناپذیری همچون از بین رفتن مزارع کشاورزی، تخریب شدن خانهها وسختتر از همه غرق شدن افراد در این سیلها را در پی داشت که سبب داغدار شدن خانوادههای بسیاری شد.
همواره هشدارهای فراوانی برای دوری از بستر رودخانهها خصوصاً در فصول بارانی در شبکههای اجتماعی، فضای مجازی منتشر میشود و روزانه اخبارغرقشدگان در سیل و یا طغیان رودخانهها در سایتهای خبری دیده میشود اما با تمام این اتفاقات هنوز هم افرادی هستند که به این اخطارها ها اهمیتی نداده و جان خود و خانواده خود را به خط میاندازند و در حریم رودخانهها اتراق میکنند برخی حتی به این موردها نیز اکتفا نکرده و اقدام به شنا در آب سدها میکنند که با توجه به عمق زیاد آب خطر غرق شدن بسیار زیاد است.
هشدارهای مکرر احتمال وقوع سیل در آذربایجان غربی
مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان غربی میگوید: طبق اطلاعیه هواشناسی از عصر سه شنبه تا بعدازظهر چهارشنبه بارندگیها این استان را فرا میگیرد که بیشترین شدت بارشها در جنوب استان رخ میدهد.
امیرعباس جعفری با اشاره به اینکه علاوه بر بارشها، وقوع رعدوبرق، صاعقه و طوفان نیز پیشبینیشده است، میافزاید: مردم از ایستادن در مکانهای مرتفع، کنار درختان، داربستهای فلزی، کنار تابلوها و مکانهایی که کارهای عمرانی صورت میگیرد نیز پرهیزکرده و همچنین اشیای فلزی نصبشده در پشتبام خود را برای جلوگیری از افتادن بر سر افراد جمعآوری کنند.
وی همچنین از دامداران، کشاورزان و عشایر نیز خواست از چرای دامهای خود در مناطقی که احتمال وقوع سیل وجود دارد، پرهیز کنند تا شاهد خسارتهای مالی نشوند.
مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان غربی با بیان اینکه احتمال وقوع طوفان در جنوب استان وجود دارد، تصریح میکند: سرعت تندباد در برخی از موارد از 40 تا 75 کیلومتر در ساعت میرسد و رانندگان باید از تردد در داخل و خارج شهر در زمان طوفانی شدن هوا پرهیز کنند.
37 نفر قربانی سیل و بی احتیاطی
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی آذربایجان غربی با اشاره آمار غرقشدگان در 100 روز اخیر میگوید: از اول فرودین سال 98 تا تیرماه 37 نفر در آذربایجان غربی تعداد غرقشدگان بوده که نسبت به زمان مشابه 146 درصد افزایشیافته است.
باقر بهرامی دراینباره میافزاید: امسال در پی غرقشدگی در استان 17 نفر در بیمارستان بستریشده که نسبت به سال گذشته 240 درصد افزایشیافته است و از تعداد غرقشدگان، 20 نفر فوتشده که 100 درصد نسبت به زمان مشابه افزایش داشته است.
وی بیان میکند: 10 نفر از تعداد غرقشدگان در سد، 15 نفر در رودخانه، سیل 5 نفر بوده و از 37 نفر غرقشده سهم ارومیه 13 نفر، خوی 8 نفر، اشنویه 2 نفر، میاندوآب 3 مورد، سردشت 2 مورد، ماکو یک نفر، مهاباد 2 نفر، پیرانشهر 2 مورد، بوکان یک نفر شاهیندژ یک نفر چایپاره 2 نفر بوده است.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه احتمال بالا بودن آمار غرقشدگان بیشتر از مستندات است، تصریح میکند: در برخی موارد هیچ اطلاعی از غرق شدن افراد به مرکز اورژانس داده نمیشود به همین سبب این تعداد در آمار این اداره ثبت نمیشود.
گزارش از ثمین کاظمی
انتهای پیام/ن