طرح روستای بدون بیکار در ۱۰ روستای خراسان جنوبی اجرا میشود
مدیر صندوق کارآفرینی امید خراسان جنوبی با بیان اینکه این طرح از سال گذشته در استان آغاز و در چهار روستا در حال اجرا و در یک روستا به اتمام رسیده است گفت: برای امسال پنج روستا در حال شناسایی است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، خشکسالی 20 سال است که بر استان سایه افکنده است و کشاورزی و دام پروری را درگیر چالشی سخت کرده که نتیجه آن تشدید روند بیکاری و مهاجرت است.
چند سالی است که نگاهها به نقاط روستایی استان بیشتر معطوف شده تا جایی که با پرداخت وامهای اشتغالزایی و توجه به رونق دوباره صنایع دستی سعی شده است زمینه اشتغال در این مناطق فراهم شود که یکی از این موارد، اجرای طرح روستای بدون بیکار است.
مدیر صندوق کارآفرینی امید خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند از اجرای این طرح در 10 روستای استان خبر داد و گفت: سال گذشته این طرح در تجن، خونیک، فلک و اندریک آغاز شد و در روستای محمدآباد پسکوه قاین هم به اتمام رسید.
زنگنه افزود: طرح روستای بدون بیکار امسال هم در پنج روستا اجرا میشود که تاکنون در نهبندان، سربیشه، درمیان، خوسف و طبس هر کدام یک روستا شناسایی شده است.
وی گفت: در چهار روستای استان از سال گذشته کار آغاز شده و در حال اجراست و حدود 160 طرح معرفی و تسهیلاتی به میزان 1.5 میلیارد تومان پرداخت شده است.
مدیر صندوق کارآفرینی امید خراسان جنوبی بیان کرد: پیشبینی برای هر روستای بدون کار یک میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه است تا نرخ بیکاری در روستا کاهش یابد.
زنگنه ضمن تشریح نحوه انتخاب روستاها برای اجرای طرح روستای بدون بیکار گفت: از طریق دهیاران و بخشداران فرمی شامل مشخصات روستا را جمعآوری میکنیم و بعد از ارزیابیها، شورای کسب و کار و مرکز کارآفرینی برای هر روستا تعیین میشود و در گام دیگر کارگروه کارآفرینی استان در صورتی که بر اساس بررسیها روستای مدنظر ظرفیت و قابلیت لازم را داشته باشد برای اجرای طرح انتخاب و کار با تفاهم نامه بخش خصوصی برای اجرای آموزش لازم در زمینه توانمندسازی آغاز میشود.
وی تصریح کرد: طرح دیگری که امسال دنبال میشود هر روستا یک محصول است که تاکنون دو روستا شناسایی شده اما گاهی برای این دو طرح مردم و اهالی روستا زیاد تمایل ندارند و همگام نیستند.
مدیر صندوق کارآفرینی امید خراسان جنوبی گفت: درباره اجرای قانون حمایت از اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری سال گذشته به 600 طرح، 360 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده و زمینه اشتغال یک هزار و 550 نفر به طور مستقیم فراهم شده است و امسال نیز اعتبار 360 میلیارد ریال در نظر گرفته شده است.
انتهای پیام/ش