گزارش تسنیم از سرنوشت نامعلوم «زباله‌های عفونی» در یاسوج؛ از بازی موش و گربه مطب‌های پزشکان تا دل پر درد رفتگران شهرداری

گزارش تسنیم از سرنوشت نامعلوم «زباله‌های عفونی» در یاسوج؛ از بازی موش و گربه مطب‌های پزشکان تا دل پر درد رفتگران شهرداری

بی توجهی به دستورالعمل تفکیک، جمع آوری و دفع پسماندهای بهداشتی و درمانی در شهر یاسوج به گونه‌ای مشهود بوده که دیگر مسئولان و متولیان امر نیز بی خیال اصل مسئله یعنی سلامت مردم شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، طبق قانون اجرای دستورالعمل تفکیک، جمع آوری و دفع پسماندهای بهداشتی و درمانی به عنوان یک ضرورت باید در دستور کار متولیان امر قرار گیرد تا شاهد وقوع حوادث ناگواری از جمله بازی با جان و سلامت انسان‌ها نباشیم، موضوعی که توسط مطب‌های شخصی پزشکان نادیده گرفته می‌شود و در جای دیگر نیز شهرداری به دلیل محدودیت مالی در هنگام دفع به اجرای دقیق قانون تن نمی‌دهد.

زباله مطب‌های پزشکان و درمانگاه‌های دندانپزشکی در سطح شهرها به عنوان زباله‌های عفونی جزو پسماندهای ویژه بوده و مدیریت آن نیز خاص بوده به گونه‌ای که در مرحله اول باید بی خطرسازی انجام و بعد وارد مرحله دفع شود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد زباله‌های عفونی مطلب‌ها و مراکز درمانگاهی و دندانپزشکی در سطح شهر یاسوج به صورت فله‌ای در پیاده‌روها و معابر رها می‌شوند و شهرداری راهی جز حمل با زباله‌های خانگی و دفن در دوپشته دشتروم ندارد.

رئیس سازمان پسماند شهرداری یاسوج می‌گوید: بارها از پزشکان دارای مطب خصوصی تعهد گرفته‌ایم که زباله‌های عفونی خود را با تعامل با بیمارستان‌ها بی خطرسازی کنند ولی به این مهم بی توجهی می‌کنند.

امید علی رحمانی با اشاره به اینکه شاکی پزشکان دارای مطب هستیم، افزود: وقتی زباله‌های عفونی مطب‌ها و درمانگاه‌های دندانپزشکی در یک فنس رها می‌شود چگونه رفتگر شهرداری می‌تواند زباله‌های عفونی را از زباله‌های خانگی جدا کند.

وی با تاکید بر اینکه دل رفتگران شهرداری از پزشکان دارای مطب خصوصی خون است، خاطرنشان کرد: جالب اینجاست زباله‌های عفونی پزشکان در محوطه‌ای دور از مطب رها می‌شود و در واقع موقع پاسخگویی همه چیز را انکار می‌کنند.

رحمانی با بیان اینکه شهرداری نمی‌تواند به صورت 24 ساعته برای مطب پزشکان نگهبان بگذارد تا ببیند زباله‌های عفونی را چکار می‌کنند، ادامه داد: تاکنون نشست‌های مختلفی با پزشکان در نظان پزشکی و فرمانداری داشته‌ایم ولی منتج به نتیجه دلخواه و همراه با تامین سلامت مردم نشده است.

وی با بیان اینکه پزشکان دارای مطب یک ریال بهای عوارض پسماند پرداخت نمی‌کنند، اظهار داشت: شهرداری یاسوج سالانه بیش از 20 میلیارد تومان در زمینه جمع اوری پسماندها هزینه می‌کند در حالی در این زمینه حتی شهروندان همکاری مناسبی ندارند.

فرار شهرداری از دفع اصولی پسماندهای بیمارستانی

بنا به گفته کارشناسان زباله‌های بیمارستانی بعد از بی خطر سازی در منطقه دو پشته دشتروم بویراحمد باید در محلی جدا از زباله‌های خانگی به صورت خاص دفع شده و در واقع بعد از یک لایه آهک و رس کوبیده شود که بررسی خبرنگار تسنیم بیانگر این بوده که خبری از این مهم نیست.

امیدعلی رحمانی رئیس سازمان پسماند شهرداری یاسوج این موضوع را تایید می‌کند و می‌گوید: واقعیت امر ترانشه می‌زنیم ولی آهگ ریزی نداریم زیرا اجرای این موضوع هزینه بر بوده و شهرداری محدودیت اعتباری دارد.

وی عملکرد دانشگاه علوم پزشکی و بیمارستان‌ها در زمینه بی خطرسازی زباله‌های عفونی مراکز مربوط به دانشگاه را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: روزانه 5 تن زباله بیمارستانی بعد از بی خطرسازی توسط بیمارستان‌ها حمل و در دو پشته دشتروم دفع می‌شود.

جالب اینجاست وظیفه نظارت در زمینه تفکیک، جمع آوری و دفع پسماندهای بهداشتی و درمانی با سازمان محیط زیست است ولی گفت‌وگوها با محسن جعفری نژاد مدیرکل محیط زیست استان بیانگر این بوده که اساسا از اصل موضوع اطلاع چندانی ندارند تا جایی که می‌گوید: دفع زباله‌های عفونی در دو پشته دشتروم به صورت اصولی و قانونی انجام می‌شود در حالی رئیس سازمان پسماند شهرداری یاسوج به عنوان متولی اجرا، این موضوع را صادقانه رد می‌کند.

گزارش از سجاد نوبهار

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon