‌اما و اگرهای ساماندهی کودکان کار؛ از کم‌کاری شهرداری و اداره اتباع تا معضل کودکان کار تبعه فاقد سرپرست

‌اما و اگرهای ساماندهی کودکان کار؛ از کم‌کاری شهرداری و اداره اتباع تا معضل کودکان کار تبعه فاقد سرپرست

موضوع ساماندهی کودکان کار در حالی در استان تهران به موضوعی جدی تبدیل شده است که از یکسو شاهد کم‌کاری شهرداری و اداره اتباع و سوی دیگر محدودیت امکانات برای اداره بهزیستی در این زمینه هستیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تهران، عیسی فرهادی صبح امروز در کارگروه جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت و زنان و خانواده در مورد ساماندهی کودکان کار اظهار داشت: دستورالعمل ایجاد مجتمع فوریت‌های اجتماعی در شهر تهران صادر شده که شهرداری تهران وظیفه تأمین مکان، زیرساخت‌ها، نیروی اداری و امکانات لجستیکی را به عهده دارد، در حال حاضر ساختمان تحویل داده شده اما امکانات لازم در اختیار بهزیستی قرار نگرفته است.

وی عنوان کرد: بهزیستی وظیفه تأمین مددکار اجتماعی، کادر بهیار، غربالگری و پذیرش بی‌قید و شرط را به عهده دارند ضمن اینکه دستگاه‌های دیگر نیز هر کدام وظایف خاص خود را دارند.

فرماندار تهران افزود: 15 دستگاه خودرو ون در سطح شهر تهران ساماندهی کودکان را از مرحله جمع‌آوری، ثبت و پذیرش و تحویل به بهزیستی و شهرداری انجام می‌دهد که سنجش درجه علمی و تخصصی بودن طرح ساماندهی کودکان کار، نگاه یا برداشت متفاوت استاندار تهران و رئیس بهزیستی استان تهران در این زمینه سبب شد در دو هفته گذشته 234 کودک ساماندهی شوند که از این تعداد 189 نفر افغانستانی، 5 نفر پاکستانی و 48 نفر ایرانی بودند.

فرهادی با بیان اینکه 80 درصد کودکان کار از اتباع هستند تأکید کرد: اداره اتباع باید پایه اصلی ساماندهی کودکان باشد در حالی که غیر از فرستادن یک کارشناس اقدام جدی انجام ندادند ضمن اینکه دانشگاه‌ها و کمیته امداد نیز باید همکاری لازم را داشته باشند.

وی گفت: این کودکان روزی 200 و 400 هزار تومان درآمد دارند که توسط افرادی ساماندهی می‌شوند که بخش اعظم این پول برای آن‌هاست.

فرماندار تهران خاطرنشان کرد: وظیفه اصلی بهزیستی ساماندهی است اما متأسفانه برای ظرفیت 10 میلیون جمعیت سرریز امکانات بهزیستی استان تهران محدود است و باید بهزیستی استان تقویت شود.

معضل کودکان کار نیازمند علت‌یابی این آسیب است

در ادامه احمد اسماعیلی‌راد فرماندار ری با بیان اینکه معضل کودکان کار نیازمند علت‌یابی این آسیب استاظهار داشت: این طرح برخورد با معلول است در حالی که باید علت را شناسایی و به دنبال مقابله و برخورد با آن‌ها باشیم چرا که آسیب‌های اجتماعی علت‌های اجتماعی دارند.

طرح جمع‌آوری کودکان کار سبب حضور آن‌ها در شهرستان‌های تهران می‌شود

همچنین مسعود مرسلپور فرماندار اسلامشهر نیز تصریح کرد: اینکه در تهران به صورت جدی با این کودکان برخورد می‌شود تعداد آن‌ها کم نمی‌شود بلکه اینها به شهرستان‌ها می‌آیند در حالی که مرکزی در شهرستان‌ها برای نگهداری آن‌ها وجود ندارد که اگر بتوان این کودکان را در شهرستان‌ها جمع‌آوری و به تهران تحویل دهیم راهکاری مناسب‌تر است.

کمیساریای عالی پناهندگان اعتبارات خوبی در زمینه کودکان کار دارد

سیاوش شهریور فرماندار شمیرانات نیز عنوان کرد: باید به دنبال شرکای اجتماعی جدید باشیم تا هم اعتبار کافی به طرح بدهم و هم اینکه به سراغ کارهای اقتصادی و اجتماعی برویم.

وی افزود: کمیساریای عالی پناهندگان اعتبارات خوبی در این زمینه دارند که باید با آن‌ها جلسه گذاشته شود، همچنین سفارتخانه‌های کشورهای اروپای غربی و ژاپن نیز آمادگی همکاری در زمینه کودکان کار را دارند.

فرماندار شمیرانات ادامه داد: در شمیران طرحی در دست اقدام است که مدارس غیرانتفاعی 15 دانش‌آموز متکدی بی‌سرپرست را آموزش دهند و این آمادگی وجود دارد 80  تا 100 نفر در این زمینه پذیرش صورت پذیرد.

60 درصد کودکان کار اتباع فاقد سرپرست هستند

فرزانه مروستی مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران نیز در این جلسه اظهار داشت: براساس آمار تحلیلی از 234 نفر 90 درصد کودکان کار از اتباع خارجی هستند که 60 درصد آن‌ها فاقد سرپرست هستند و والدینشان در ایران نیستند که این امر تبدیل به بحران امنیتی می‌شود.

وی تأکید کرد: فرمانداران شهرستان‌های شهریار، پاکدشت، ورامین و پیشوا هوشیار باشند چرا که طبق گزارش مددکاران، منزل مسکونی این کودکان در این شهرستان‌ها است که از شرایط بسیار نامناسبی رنج می‌برند و با بزرگسالانی زندگی می‌کردند که رابطه نسبی و سببی با آن نداشتند بنابراین باید در این زمینه هوشیار باشیم.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon