قیمت پیشنهادی دولت جوابگوی هزینه‌های تولید گندم نیست‌

قیمت پیشنهادی دولت جوابگوی هزینه‌های تولید گندم نیست‌

رئیس نظام صنفی کشاورزی استان زنجان با اشاره به عدم استقبال کشاورزان از فروش گندم به دولت گفت: امسال تا این تاریخ تنها حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن محصول گندم خریداری شده است.

علی خان‌محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زنجان اظهار داشت: قیمتی که مورد توافق بنیاد گندم با مجلس باشد مشخص شد اما دولت به حرف بخش تولیدی اعتنایی نکرد این امر موجب این شد که با اینکه سال گذشته حدود 6 میلیون تن گندم از کشاورز خریداری شده بود اما امسال تا این تاریخ تنها حدود  2 میلیون و 800 هزار تن محصول گندم خریداری شده است.

 وی در خصوص علت عدم استقبال امسال کشاورزان از فروش گندم به دولت عنوان کرد: به علت قیمت پایین پیشنهادی دولت جهت خرید گندم با این که 25 درصد امسال احتمال افزایش تولید وجود دارد اما دیگر کشاورزان از فروش آن به دولت خودداری می‌کنند و کشاورزان از بنیاد گندم و دولت گلایه دارند که چرا قیمت تمام شده محصول را اعلام نمی‌کنند.

رئیس نظام صنفی کشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه قیمت پیشنهادی دولت جوابگوی هزینه‌های تولید گندم نیست، عنوان کرد:  برنامه و بودجه  بدون نظارت بخش تولید و تشکل‌ها و نادیده گرفتن اینها اقدام به قیمت‌گذاری یک جانبه کرده است که این امر منجر به بروز چنین اتفاقاتی می‌شود.

 وی با بیان اینکه قیمت کنونی 1700 تومان گندم به هیچ وجه دخل و خرج یک کشاورز را تامین نمی‌کند، افزود: در چنین شرایطی برای یک کشاورز راحت‌تر خواهد بود که محصول گندم خود را در زمین باقی بگذارد و برداشت نکند تا اینکه بخواهد اینگونه محصولات خود را به فروش برساند.

خان‌محمدی با اشاره به اینکه همه چیز به نوبت خود گران می‌شود، افزود: همچنان که قیمت دلار بالا می‌رود قیمت محصولات خدماتی نیز روز بروز بالاتر می‌روند, به عنوان مثال محصول سمی که به قیمت 25 هزار تومان خریداری شده روز بعد ناگریز به پرداخت مبلغ 30 هزار تومان در ازای دریافت همان محصول خواهیم بود.

 وی عنوان کرد: گندم کار کشور ما چه گناهی مرتکب شده است که گلایه نکند چرا باید دسترنج یک ساله خود را اینگونه در اختیار دولت بگذارد آن هم تنها به این دلیل که کشور در تحریم است.

رئیس نظام صنفی کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه چرا باید تولید کنندگان بخش کشاورزی متحمل چنین خسارتی شوند و چرا وقتی دولت پولی ندارد ما باید خسارت آن را متحمل شویم، بیان کرد: در حقیقت این نوعی بی‌فکری است که در برنامه و بودجه اتفاق افتاده است و دود آن به چشم دولت و مصرف کنندگان خواهد رفت.

 وی افزود: در چنین شرایطی در آینده گندم از چرخه دولت خارج خواهد شد و دولت ملزم به وارد کردن محصول گندم خواهد شد که این امر با وضعیت ارز  و دلار و بی‌سامانی وضعیت بازار امکان پذیر برای دولت نخواهد بود.

خان‌محمدی عنوان کرد: به علت بارندگی‌های خوب در کشور خسارات آفات در کشور بسیار زیاد می‌شود چرا که هر چه رطوبت افزایش یابد مشکلات مبارزه نیز بیشتر خواهد شد.

وی در خصوص شیوع سن گندم و خسارات آن در استان زنجان عنوان کرد: با توجه به اینکه کشاورزان شناختی کافی داشتند و به موقع در رابطه با ملخ و سن حرکت کردند خسارات آنچنانی وارد نشد.

رئیس نظام صنفی کشاورزی استان زنجان افزود: البته برخی قسمت‌ها که دست کشاوزران خالی بود و خدمات نبود یا اینکه وضعیت جوی اجازه نمی‌داد مقداری خسارت وارد شده اما آنچنان بالا نبوده است.

وی بیان کرد: یک سال است که کشاورزان در بنیاد گندم و تولید گندم هوشیارانه عمل می‌کنند و به سرعت هشدارهای زمانی از طریق استان‌ها در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد.

 انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon