عامری: آمریکا مسأله حقوق بشر را وسیله‌ای برای حفظ منافع خود می‌داند/ پاک‌آیین: رسانه‌های انقلابی برای نجات شیخ زکزاکی دست‌به‌کار شوند

عامری: آمریکا مسأله حقوق بشر را وسیله‌ای برای حفظ منافع خود می‌داند/ پاک‌آیین: رسانه‌های انقلابی برای نجات شیخ زکزاکی دست بکار شوند

دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی گفت: حقوق بشر مستمسکی برای حفظ منافع آمریکا شده است، در حقیقت بزرگ‌ترین نقض‌کننده حقوق بشر خود آمریکایی‌ها هستند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، داوود عامری دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی امروز در نشست حقوق بشر آمریکایی، تروریسم و تحریم طی سخنانی گفت: حقوق بشر یا همان بیانیه حقوق بشر سال‌هاست محل توجه انسان‌هاست و همواره پذیرش و عدم پذیرش آن توسط برخی مورد بحث بوده است.

وی افزود: ما در ایران اسلامی پذیرای آن بوده‌ایم گرچه آن را کامل نمی‌دانیم، ما معتقدیم کنار مسأله‌ای مثل حقوق بشر باید به موضوعی همچون کرامت انسانی نیز توجه داشت، ما قائل به کرامت برای تمام انسان‌ها هستیم.

دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی اضافه کرد: امروز حقوق بشر یک هنجار بین‌المللی است، ولی باید حواسمان به این موضوع نیز باشد که حقوق بشر از حرف تا عمل فاصله بسیار دارد، لذا باید بار دیگر آن را مورد بازبینی و بررسی قرار داد.

عامری گفت: یکی از گونه‌شناسی‌های حقوق بشر، حقوق بشر آمریکایی است، چیزی که رهبر معظم انقلاب اسلامی به آن نیز اشاره کردند و فاصله هفتم تا دوازدهم تیر را به‌دلیل کشتار و رفتارهای ضد حقوق بشرانه آمریکایی‌ها، هفته حقوق بشر آمریکایی نامیدند.

وی همچنین گفت: این حقوق بشر آمریکایی دارای ویژگی‌هایی است که اندیشمندان ما جهت شناسایی هرچه بهتر آن، لازم است ورود جدّی به آن داشته باشند، آنان مدعی حقوق بشر هستند، اما عملاً خلاف آن عمل می‌کنند، آنان می‌خواهند ببینند چه‌کسی یا چه کشوری از حقوق بشر مدنظر آنان تخطی می‌کند تا با آنها برخورد کنند.

دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی تأکید کرد: حقوق بشر مستمسکی برای حفظ منافع آمریکا شده است، در حقیقت بزرگ‌ترین نقض‌کننده حقوق بشر خود آمریکایی‌ها هستند، و بیشترین تبعیض نژادی و تبعیض طبقاتی در آمریکا اِعمال می‌شود که این دارای اسناد معتبری است.

وی افزود: آمریکا تروریسم را در دنیا گسترش داد و از طرفی خودشان را هم مدعی مبارزه با تروریست می‌دانند. در جهان هرجا نظم خوبی میان ملت‌ها وجود داشته باشد، آمریکایی‌ها با استفاده از تروریسم به‌دنبال بر هم زدن این نظم و جایگزینی نظم مورد نظر خودشان هستند.

عامری بیان کرد: یکی دیگر از ویژگی‌های حقوق بشر آمریکایی، قابلیت خریداری کردن آن است، خیلی از کشورها مانند عربستان با صرف هزینه‌های بسیار خودشان را از دایره تروریست خارج کرده‌اند و مورد حمایت آمریکایی‌ها نیز قرار گرفته‌اند.

علیرضا شیخ‌عطار معاون امور بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان سخنران بعدی این نشست با تأکید بر اینکه در این برهه زمانی، جنگ بزرگ‌ترین تهدید برای کشورها محسوب نمی‌شود، گفت: رویه‌ای که مدت‌هاست آمریکایی‌ها و متحدانش در پیش گرفتند، فشار اقتصادی بر ملت شریف ایران است.

وی اضافه کرد: موضوع تحریم برای چند مدت اخیر نیست، حتی در دهه 20 برخی کشورها تحریم شده بودند، اما مسأله تحریم به‌طور رسمی و جدّی از دهه 90 آغاز شده است. آنها معتقدند که این رویه برایشان بسیار کم‌هزینه‌تر از راه‌اندازی جنگ است. صلح و سلامت فطرتاً مطلوب هر انسانی و اگر حکومتی به‌دنبال برپایی جنگ باشد، اولین نفر خودش است که بیشترین زیان‌ها را خواهد دید.

محسن پاک‌آیین کارشناس مسائل بین‌الملل و معاون بین‌الملل مؤسسه پژوهشی انقلاب اسلامی نیز در این نشست، تصمیم رهبر معظم انقلاب مبنی بر نامگذاری هفته حقوق بشر آمریکایی را تصمیمی هدفمند و راهبردی دانست و گفت: نباید به این موضوع نگاه مقطعی داشت.

وی با تأکید بر اینکه تروریسم ریشه در مبانی نظری آمریکا دارد، گفت: آمریکایی‌ها نگاه سکولار به بشریت دارند و اصالت را به قدرت می‌دهند و به همین دلیل دارای ذات استکباری هستند. امروز حقوق بشر به یکی از ابزارهای مهم برای تغییر دولت‌ها تبدیل شده است.

معاون بین‌الملل مؤسسه پژوهشی انقلاب اسلامی ادامه داد:‌ آمریکایی‌ها حق را در غلبه می‌دانند و حقوق بشر را تا جایی درنظر دارند که به منافع خودشان ضرری نرساند، به‌عبارت دیگر، یکی از شاخصه‌های حقوق بشر آمریکایی مخالفت با موازینی است که اتفاقاً خودشان آنها را تصویب کرده‌اند، اما وقتی همین موازین حقوق بشر در راستای منافعشان نباشد، قید حقوق بشر را می‌زنند.

پاک‌آیین خاطرنشان کرد: یکی دیگر از موضوعاتی که باید به آن توجه داشت، مسأله تروریسمِ رسانه‌ای است، امروز عصر اطلاعات است و باید شاهد آزادی اطلاعات باشیم، اما آمریکایی‌ها به‌طور هدفمند جلوی این کار را گرفته‌اند برای اینکه اهداف شوم خودشان را محقق کنند که یکی از این منافع، حمایت همه‌جانبه از تروریسم است.

وی تصریح کرد: شیخ زکزاکی رهبر شیعیان نیجریه امروز در شرایطی سخت به‌سر می‌برد، نیاز است اقدامات رسانه‌ای قدرتمندی برای رهایی او از بند و آزادی‌اش صورت گیرد، رفتاری که با او و خانواده‌اش صورت گرفته مصداق نقض حقوق بشر است، باید رسانه‌های آزاد و انقلابی قدرت خود را نشان دهند و با بمباران خبری و فشار بر دشمنان و مزدوران درصدد حمایت از این شیخ بزرگ باشند.

انتهای پیام/*

پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
triboon
گوشتیران
مدیران