مرکزی| هدف بسیج مداحان تقویت نخبهپروری در عرصه ستایشگری است
رئیس بسیج مداحان کشور گفت: بسیج مداحان نباید فراموش کنند که رسالت اصلی این قشر خدمتگزاری و اجرای تکلیف است و باید در راستای تعیین برنامه صحیح ستایشگری بکوشند.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سرهنگ یوسف ارجونی شامگاه چهارشنبه در مراسم گردهمایی اعضای بسیج مداحان شهرستان اراک اظهار داشت: زمانی که تمام دنیا به دو دسته شرق و غرب تقسیم شده بود یک رهبر دینی از دل مردم قیامی برپا کرد که شعار آن نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی بود که برترین قیامها محسوب میشود.
وی افزود: امام راحل با ارائه این مدل درصدد برآمد تا به دنیا بفهماند که در کنار انجام امور سیاستداری میتوان به مسائل دینداری نیز پرداخت و این دو در کنار یکدیگر کاملترین جامعه را تشکیل میدهند و این مسئله از همان ابتدا سبب بروز خشم و ممانعت دشمن دربرابر این آرمانها شد.
رئیس بسیج مداحان کشور تصریح کرد: دشمنان این نظام در زمینههای متعددی اعم از ترور 18 هزار شهید، جنگ تحمیلی هشت ساله، اعمال تحریمها و تحریف حوزههای فرهنگی بهویژه تخریب حوزههای تاثیرگذار جامعه به مقابله پرداختهاند، به همین سبب مداحان بهعنوان یک قشر تاثیرگذار اجتماعی باید آگاهیهای خود را حفظ کنند.
ارجونی ادامه داد: دشمنهای نظام اسلامی از سالیان پیش طرحی باعنوان زدن دو بال شیعه که یک بال سرخ شهادت و دیگری بال سبز امامت است طراحی کردهاند که پیرو آن به تخریب شهر سامرا پرداختند، این حجمهها همچنان در قالبهای مختلف ادامه دارند که احداث شبکههای مغایر با نظام شیعی و صرف هزینههای میلیاردی در این زمینه از جمله موارد ثبات هجمههای دشمن است.
وی عنوان کرد: بسیاری از مجریهای به کارگیریشده در این شبکهها افرادی هستند که کوچکترین اطلاعاتی از معارف دینی و اسلامی ندارند و تنها اجیرشده دشمن هستند که به ایجاد اختلاف بپردازند که متاسفانه اقدامات این دشمنان در برخی از مواقع به نفع نظام اسلامی نبوده است، پیرو پیشآمد این وقایع باید بگوییم که رهبر معظم انقلاب اسلامی به مدت 10 سال متوالی همواره بر اصل تحکیم وحدت تاکید دارند.
رئیس بسیج مداحان کشور خاطرنشان کرد: سخنان ارزشمند رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره بر شور توام با شعور تاکید دارد و قشر مداحان باید بدانند که به هر میزان تاثیرگذاری آنها بر جامعه افزایش یابد در مقابل میزان ضربه زدن دشمن بر این قشر نیز فزونی مییابد که به این سبب باید تمام حواس خود را به کار گیریم تا در دام دشمن اسیر نشویم.
ارجونی بیان کرد: از جوانترهای حوزه مداحی درخواست داریم که پیوسته در پای منبرهای اساتید حضور یابند و هیچگاه خود را بینیاز از آموزش فرض نکنند، یکی دیگر از موضوعات دارای اهمیت حوزه مداحی، ساماندهی جلسات خانگی خواهران است که متاسفانه اکنون آسیبهایی از این ناحیه به جامعه وارد شده که هرچه سریعتر باید نسبت به ساماندهی آن اقدام شود.
وی افزود: استان مرکزی در رسته برخوردارترین استانها از عرصه ستایشگری قرار دارد که با ساماندهی ظرفیت موجود در این منطقه میتوانیم شاهد بروز نتایج بسیار مثبتی باشیم و نخستین گام برای تحقق این هدف افزایش همدلی، برادری و یکپارچگی است، البته بسیج مداحان نباید فراموش کنند که رسالت اصلی این قشر خدمتگزاری و اجرای تکلیف است و باید در راستای تعیین برنامه صحیح ستایشگری بکوشند.
رئیس بسیج مداحان کشور ادامه داد: تلاش ما بر این است که بتوانیم نخبهپروری را در عرصه ستایشگری ارتقا دهیم و درصورت شناسایی افراد با استعداد به آنها میدان دهیم تا ارزش درونی خود را بروز دهند که البته شرط تحقق این اصل استفاده از نیروهای بومی و جوان در زمینههای مرتبط است.
پرورش استعدادهای مداحی تنها معطوف به استانهای بزرگ نباشد
پیشکسوت رسته مداحی کشور هم در این مراسم با اشاره به موانع پیشرفت رسته ستایشگری و مداحی در شهرستانها گفت: برخی از شهرهای کشور مانند قم و مشهد از زمینه پرورشی فرهنگی مطلوبی به واسطه موقعیت استقرار اماکن متبرکه برخوردارند اما در برخی دیگر از شهرها مانند تبریز، اصفهان و اردبیل فضای انگیزشی بهصورت خودجوش ایجاد شده است.
منصور درجاتی افزود: مداحانی که در سراسر کشور از دانش ویژهای برخوردارند باید شناخته، پرورانده و از طرفیت آنها استفاده شود و در این زمینه باید بکوشیم تا شرایطی را فراهم آوریم که پرورش استعدادها تنها معطوف به استانهای بزرگ نباشد.
وی تصریح کرد: دستاندرکاران امور آئین فرهنگی باید به عرصه پا بگذارند و حتی در کنار این عوامل از ظرفیتهای شهرداریها نیز استفاده شود تا انگیزه جوانان کشف و پرورانده شود.
پیشکسوت رسته مداحی کشور ادامه داد: در شهرستانها ظرفیتهای بسیار قابل توجهی یافت میشود که باید مورد استفاده و پرورش قرار گیرند و در این زمینه نیازمند آسیبشناسی و انگیزهدهی به قشر جوان هستیم.
مداحان نباید احساسات بیسوادانه را به مرثیهخوانی و مداحی راه دهند
پیشکسوت مداحی شهرستان اراک هم در این مراسم گفت: شهرستان اراک از دوران پیش از انقلاب تاکنون از ظرفیتهای مداحی بسیار مفیدی برخوردار بوده و هست که اگر این ظرفیتها مورد توجه قرار گیرند ثمرات آن در جامعه نمایان میشود.
علیرضا مرادی افزود: در روند مداحی، مداحان باید بکوشند که اصول و قواعد را آنگونه که باید رعایت کنند، به طور مثال ائمه را با اسماء و القاب تکبرآمیز شرح ندهند چراکه درصورت وجود القاب برتر ائمه را به همان نامها میخواندند.
وی ادامه داد: مداحان نباید احساسات بیسوادانه را به مرثیهخوانی و مداحی راه دهند، همچنین باید عنصر زمان و مکان در مراسمها رعایت شود زیرا بیان هر حقیقت و مسئلهای باید متناسب با موقعیت باشد.
پیشکسوت مداحی شهرستان اراک عنوان کرد: مداحان شهرستان اراک باید وحدت را سرلوحه فعالیت خود قرار دهند و ائمه دین مبین اسلام را نسبت به سایر ادیان برتر ندانند زیرا این مسئله سبب ایجاد اختلاف میشود، در راستای ممانعت از بروز چنین مواردی باید بکوشند تا نقاط مشترک و مفید میان ادیان را بیان و شرح دهند.
انتهای پیام/ن