میزان مراجعه نیازمندان به کمیته امداد تهران افزایش یافته است/ افزایش کمک مردم برای حمایت از افراد بی‌بضاعت

میزان مراجعه نیازمندان به کمیته امداد تهران افزایش یافته است/ افزایش کمک مردم برای حمایت از افراد بی‌بضاعت

مدیرکل کمیته امداد استان تهران با بیان اینکه با توجه به شرایط اقتصادی که از سال گذشته شروع شده، میزان مراجعات به کمیته امداد افزایش یافته است، گفت: در عین حال در این شرایط اقتصادی میزان کمکهای مردمی نه‌تنها کاهش پیدا نکرده بلکه افزایش نیز داشته‌ است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ کمیته امداد امام خمینی(ره) از جمله نهادهای حمایتی کشورمان است که در کنار سازمان بهزیستی وظیفه خدمت‌رسانی و حمایت از نیازمندان و محرومان را به عهده دارد.

کمیته امداد استان تهران نیز هم‌اکنون خدمات حمایتی و درمانی را به نیازمندان تهرانی ارائه می‌کند و در دوره جدید فعالیت کمیته امداد در استان تهران، حمیدرضا شیران؛ مدیرکل کمیته امداد استان تهران ضمن بازدید از خبرگزاری تسنیم، پاسخگوی سؤالات خبرنگاران تسنیم بود.

وی در این دیدار ضمن تقدیر از خبرگزاری تسنیم در پوشش اخبار جامعه محرومان کشور و فعالیت‌های کمیته امداد تاکید کرد: خبرگزاری تسنیم به لحاظ تولید و تنوع خبر  یکی از خبرگزاری‌های مطرح کشور محسوب می‌شود و در واقع مخاطبان می‌توانند با اطمینان خاطر  به خبرگزاری تسنیم  مراجعه و از مطالب آن استفاده کنند.

در ادامه مشرح گفت‌وگوی تسنیم با مدیرکل کمیته امداد استان تهران تقدیم شده است:

تسنیم: در ابتدا بفرمایید در حال حاضر چه تعداد از نیازمندان تحت پوشش کمیته امداد استان تهران قرار دارند؟

در کمیته امداد استان تهران به لحاظ آمار تحت پوشش، عدد ثابتی را نداریم و آمار افراد مورد حمایت این نهاد مرتباً در حال تغییر هستند اما تفاوتی که استان تهران با سایر استانها دارد این است که افراد تحت پوشش نسبت به جمعیت تهران کم است و شاید علت این موضوع این باشد که مستمری و حمایتی که توسط کمیته امداد انجام می‌شود، عدد قابل توجهی برای حمایت از مددجویان تحت پوشش استان نیست.

مستمری که در حال حاضر  به مددجویان پرداخت می‌شود نسبت به سالهای گذشته 3 برابر شده است و در این رابطه رئیس کمیته امداد همچنین مجلس تعامل خوبی را با یکدیگر داشتند؛ در حال حاضر حدود 132 هزار نفر به‌صورت مستمر تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند و مستمری دریافت می‌کنند و اینکه عنوان می‌شود افراد تحت پوشش در استان تهران نسبت به سایر استانها کمتر است این به معنای این نیست که نیازمندان در استان تهران کمتر از استانهای دیگر است؛ کمک موردی به نیازمندان در استان تهران زیاد است و در واقع کمیته امداد به افرادی که نیازمند باشند در بخش‌های مختلف از جمله ودیعه مسکن و درمان و... کمک می‌کند.

تسنیم: چه تعداد خانواده برای ورود به چرخه حمایتی کمیته امداد پشت نوبت هستند؟

با توجه به اینکه سال گذشته و بر اساس مصوبه مجلس افراد پشت نوبتی وارد چرخه حمایتی کمیته امداد استان تهران شدند به همین جهت افراد زیادی پشت نوبت برای ورود به چرخه حمایتی قرار ندارند و در واقع آمار افراد پشت نوبت  به روز شده است و در بین شهرستان های استان تهران، شهرستان بهارستان بیشترین آمار مددجویان را تحت پوشش دارد و آمار مددجویان در این شهرستان حدود  4 هزار خانوار است؛ کمیته امداد یک نهاد انقلابی است و تلاش خواهد کرد در تمامی شرایط و به ویژه در این شرایط اقتصادی در کنار نیازمندان و مددجویان باشد.

تسنیم: تسهیلات کمیته امداد در ارتباط با اشتغال چه میزان است؟

یکی از اهداف مهم کمیته امداد توانمند کردن خانوارهای تحت حمایت است، طرح راهبران شغلی یکی از طرح‌های حوزه اشتغال و خودکفایی این نهاد است که به منظور توانمندسازی مددجویان تحت حمایت اجرا می‌شود؛ هدف از اجرای طرح راهبران شغلی بهره‌گیری از ظرفیت، تجارب، توان علمی، و عملی کارآفرینان، نخبگان، مراکز اقتصادی پویا و پارک‌های فناوری در رشته‌های مختلف اعم از تولید، خدمات، صنعتی، کشاورزی و دامپروری برای ایجاد اشتغال ثابت مددجویان تحت حمایت است. در این طرح، راهبر با ارائه طرح اقتصادی متناسب با امکانات و برنامه‌های کمیته امداد در قالب تفاهم نامه همکاری و با ارائه آموزش‌های مناسب و کمک به تجهیز، راه اندازی، شناسایی فرصت‌ها و بازار متناسب با نوع تولید و خدمات در یک بازه زمانی یک ساله مددجوی را به شغلی با ثبات و پایدار می‌رساند.

کمیته امداد استان تهران از ابتدای سال جاری تاکنون با بررسی شرایط مجموعه‌ها و مراکزی از جمله صنایع فرش (قالی بافی) صنایع دستی، تولید و محتوا و ساخت کلیپ، پرورش بوقلمون برنز، نگهداری مرغ‌های تخم گذار و آموزش کارآفرینی برای اشتغال پایدار مددجویان تحت حمایت گام‌های مؤثری برداشته است. در طرح راهبران شغلی سرمایه راه اندازی یک شغل توسط کمیته امداد در قالب وام در اختیار مددجو قرار می‌گیرد که راهبران شغلی آموزش، نظارت، راهبری و بازاریابی را انجام می‌دهد.در سال جاری و بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته 50 درصد اشتغال مددجویان توسط راهبران شغلی انجام می‌شود.سال گذشته 5 هزار فرصت شغلی از طریق استانداری تهران برای این نهاد در نظر گرفته شد که 4 هزار سهمیه آن محقق شد.

کلیات وامهای کمیته امداد در چند بخش تعریف می‌شود که از آن جمله می‌توان به وام کارگشایی اشاره کرد که این وام نیز به دو صورت است، وام کارگشایی که توسط صندوق ولایت امداد پرداخت می‌شود و دیگری وامی که با معرفی کمیته امداد توسط سایر بانکهای عامل پرداخت می‌شود.  در واقع شرایط پرداخت وام توسط صندوق ولایت امداد سهل‌تر است  و ضمانت افراد تحت پوشش کمیته امداد  از طریق مستمری آنها انجام می‌پذیرد. رقم این وام حدود 2 تا 5 میلیون تومان است. در ارتباط با وام کارگشایی که با معرفی کمیته امداد انجام می‌شود  بانکهای عامل و طرف قرارداد کمیته امداد تا سقف 10 میلیون تومان به مددجویان پرداخت می‌کنند. در حوزه اشتغال نیز  وام‌هایی به افراد تحت پوشش پرداخت می‌شود به عنوان مثال در صندوق ولایت امداد حداقل هزینه کارمزد هم از مددجویان دریافت نمی‌شود.

وامهای اشتغال به مددجویان به دو دسته تقسیم بندی می‌شود، بخش نخست وامی که توسط صندوق ولایت امداد پرداخت می‌شود و بخش دوم وامهای که از سوی بانکهای عامل به مددجویان پرداخت می‌شود ، امسال سقف وام‌های بانک‌های عامل در حوزه اشتغال به 50 میلیون تومان افزایش یافته است که این رقم در سال گذشته 20 میلیون تومان بوده است.

در ارتباط با سقف وام‌های اشتغال در صندوق ولایت امداد نیز امسال به 50 میلیون تومان افزایش پیدا کرده است  ضمن اینکه شرایط پرداخت وام به مددجویان در صندوق ولایت امداد آسان‌تر است که امیدواریم بانک‌های عامل نیز در ارتباط با پرداخت وام اشتغال به جامعه هدف کمیته امداد سختگیری کمتری داشته باشند.

تسنیم:  آیا شرایط اقتصادی منجر به افزایش مراجعات به کمیته امداد شده است؟

با توجه به شرایط اقتصادی که از سال گذشته شروع شده و امسال  هم ادامه دارد، میزان مراجعات به کمیته امداد افزایش یافته است و اغلب درخواست این خانواده‌ها دریافت ودیعه مسکن است و این در حالی است که کمیته امداد با توجه به محدویت‌های مالی که دارد تلاش کرده است تا حدالمقدور به این خانواده‌ها کمک کند و بخشی از مشکلات آنها را حل کند؛ در همین رابطه به این افراد وام‌های قرض‌الحسنه و کمک‌های موردی پرداخت می‌شود.

تسنیم: آیا خدمات کمیته امداد استان تهران فقط به تهرانی‌ها ارائه می‌شود؟

کمیته امداد نهادی است که تلاش می‌کند به تمامی افرادی که نیازمند باشد خدمت‌رسانی کند و در واقع این کار محدود به تهرانی‌ها نمی‌شود و در بسیاری از موارد خدمات امداد به افراد سایر استان‌ها ارائه می‌شود، شرایط استان تهران با سایر استان‌ها متفاوت است و با توجه به اینکه تهران قطب درمانی محسوب می‌شود، تعداد مراجعه‌کنندگان بیشتر است و به همین جهت افرادی که از استانهای مختلف برای درمان خانواده‌های خود مراجعه کنند و شرایط لازم را برای اسکان نداشته باشند می‌توانند با مراجعه به کمیته امداد از اسکان موقت بهره‌مند شوند و مرکز خدمات مددکاری کمیته امداد به صورت 24 ساعته آماده پاسخگویی در این زمینه است؛‌ کمیته امداد علاوه بر اسکان موقت خانواده‌های اشاره شده تسهیلاتی نیز در ارتباط با فرآیند درمان افراد و همچنین تأمین بلیت برگشت خانواده‌ها به استانهایشان پیش‌بینی کرده است.

تسنیم: فرایند صدور دفترچه بیمه مددجویان چگونه است؟

کمیته امداد در گذشته بیمارستانی تحت عنوان بیمارستان بازرگانان در اختیار داشت که این بیمارستان با دستور آقای فتاح رئیس کمیته امداد به متصدیان حوزه سلامت واگذار شده است ضمن اینکه در حوزه بیمه‌ای نیز تمامی مددجویان تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته‌اند و در واقع به صورت یکپارچه از خدمات این بیمه استفاده می‌کنند و در این زمینه نیز کمیته امداد هزینه بیمه سلامت این افراد را متقبل شده و مددجویان می‌توانند با در دست داشتن مدارک و معرفینامه کمیته امداد به دفاتر پیشخوان مراجعه و نسبت به اخذ دفترچه بیمه سلامت اقدام کنند.

تسنیم: میزان کمک‌های خیرین استان تهران چه مقدار است؟

کمیته امداد امام خمینی(ره) استان تهران 87 هزار خانوار را تحت پوشش دارد و به‌صورت میانگین ماهانه 97 هزار تومان از این منابع و 70 هزار تومان از بودجه این نهاد در سال گذشته به این خانواده‌ها پرداخت می‌شود البته امسال این رقم با سه برابر پرداخت به 300 هزار تومان خواهد رسید و این افزایش پرداخت در ردیف بودجه کمیته امداد کشور دیده شده و خانوارها این مبلغ را دریافت خواهند کرد.

در حال حاضر مشارکت مردم و خیرین برای حمایت از افراد بی‌بضاعت و تحت پوشش کمیته امداد افزایش یافته است حتی در این شرایط اقتصادی، میزان کمکها نه تنها کاهش پیدا نکرده بلکه افزایش نیز داشته‌ایم؛ دو سال گذشته میزان طرح اکرام ایتام افزایش یافته است و میزان کمکها نسبت به سال 97 نسبت به سال 96 افزایش یافته است.

تسنیم: میزان کمک‌های خیرین استان تهران به سیل‌زدگان چقدر بوده است؟

مجموع کمکهای نقدی و غیرنقدی مردم استان تهران به سیل‌زدگان کشور حدود 27 میلیارد و 500 میلیون تومان بوده است و اقلام غیرنقدی از جمله فرش، مواد غذایی، آب معدنی، پتو و سایر کالاهای خدماتی برای سیل‌زدگان تهیه شده است و مردم می توانند با شماره گیری 0217355 و درج شماره 17، کد دستوری *8877*021*99# ، کد دستوری *724*2222# و واریز به کارت 6037997900002008 کمک‌های خود را برای مناطق سیل‌زده پرداخت کنند.

تسنیم: میزان پرداخت صدقات تهرانی‌ها چقدر است؟

ابتدا باید به این موضوع اشاره کنم که درآمد صندوق‌های صدقات  عموماً در ارتباط با نیازمندان همان منطقه و محله هزینه می‌شود؛ براساس آمار در حال حاضر 31 هزار صندوق صندقات معابر و 450 هزار صندوق صدقات خانگی وجود دارد و تلاش کمیته امداد در زمینه راه‌اندازی صدوقهای صدقات الکترونیکی است و اقداماتی در این زمینه انجام شده است و این در حالی است که رشد درآمدهای دیجیتال در این بخش قابل ملاحظه بوده است به عنوان مثال در طرح اکرام ایتام و محسنین به هیچ عنوان پول دستی توسط خیر پرداخت نمی‌شود و این پول از طریق سامانه‌های پرداختی به حساب فرزند یتیم واریز می‌شود.

در سال گذشته مبلغ 75 میلیارد تومان از سوی خیرین مربوط به طرح اکرام و محسنین پرداخت شده است (واریزی حامی برای فرزندان ایتام و نیازمند)؛ یکی دیگر از طرح‌های کمیته امداد توسعه صندوق‌های دیجتالی و جایگزین کردن آنها به جای صندوق‌های صدقات سنتی و با توجه به اعتقادی که مردم به صندوقهای صدقات قدیمی در منازل و معابر دارند برخی از آنها هنوز جمع نشده‌ است ضمن اینکه کمیته امداد بنایی برای جمع‌آوری کامل صندوق‌های صدقات سنتی را  ندارد و  معمولا در 3 مقطع سال درآمد صدقات بیشتر است از جمله جشن عاطفه‌ها در آستانه سال تحصیلی، دیگری جشن نیکوکاری در آستانه سال نو و دیگری ماه مبارک رمضان.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon