سیاست‌های گام دوم انقلاب در مراکز آموزشی و دانشگاه‌ها تبیین شود

سیاست‌های گام دوم انقلاب در مراکز آموزشی و دانشگاه‌ها تبیین شود

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری گفت: بیانیه گام دوم انقلاب باید در مجموعه‌ دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی برای اعضای هیئت علمی و دانشجویان بررسی و تبیین شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، منصور غفاری ظهر امروز در اختتامیه گردهمایی معاونان فرهنگی واحدهای جهاد دانشگاهی کشور با بیان اینکه نقش دانشگاه‌ها در تحقق اهداف گام دوم انقلاب اسلامی بسیار مهم است، اظهار داشت: بخش‌های مختلف دانشگاه‌ها اعم از بخش‌های فرهنگی، معاونت‌ها و جهاد دانشگاهی باید در تحقق این امر تلاش کنند.

وی افزود: باید دانشگاه‌ها با توجه به نقش خود در تحقق اهداف گام دوم انقلاب اسلامی، نسبت به تشریح و تبیین این بیانیه اقدامات مؤثری را انجام دهند.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری بیان کرد: بین بیانیه و سند تفاوت‌های قابل تأمل و مهمی وجود دارد و بیانیه می‌تواند دریچه‌های مختلفی را مورد توجه قرار دهد.

غفاری خاطرنشان کرد: در بیانیه، پتانسیل‌های زیادی وجود دارد که موجب استفاده اسناد از آن برای تحقق اهداف و کمال مطلوب می‌شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری با بیان اینکه بیانیه گام دوم انقلاب نگاه منظومه‌ای دارد، تصریح کرد: مقام معظم رهبری این بیانیه را به صورت منظومه‌ای و ترکیبی تهیه فرموده و جدا از محتوا، درس آموزی‌هایی نیز از طریق متن به انسان می‌دهند.

غفاری با اشاره به متغیر بودن جهان ادامه داد: با توجه به متن بیانیه، هر واقعیتی شامل گذشته، حال و آینده است و انسان نباید به گذشته اکتفا کند.

وی با اشاره به تأکیدات رهبری بر سر کار آمدن جوانان بیان کرد: در این بیانیه منظور از جوانان، صرفا جوانان امروزی نیست بلکه تحولات نسلی را به ما گوشزد می‌کند.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری با بیان اینکه متن بیانیه گام دوم انقلاب، یک نگاه کلی به ابعاد و زوایای مختلف جامعه دارد، تصریح کرد: خود سازی، جامعه‌سازی و سپس تمدن سازی در این متن بوده و یک دید فرا نسلی در آن وجود دارد.

غفاری گفت: منظور از جامعه سازی در بیانیه، پذیرش فرهنگ و عناصر فرهنگی نیست بلکه بحث ساختن، ساخته شدن و تولید کردن است.

وی با اشاره به نگاه رهبر معظم انقلاب به دنیا و آخرت در کنار هم در بیانه افزود: برخی از متون تنها به یک بعد از دنیا یا آخرت می‌نگرد که آسیب‌های خود را به همراه دارد اما در این بیانه هم به دنیا و هم به آخرت پرداخته شده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری با اشاره به بحث اخلاق نظری و عملی بیان کرد: امروزه اگر صحبت از اختلالات اخلاقی در حوزه‌های مختلف می‌شود بخاطر وجود شکاف در اخلاق نظری و عملی است.

غفاری با بیان اینکه باید از اخلاق نظری کاست و اخلاق عملی را افزایش داد، خاطرنشان کرد: متهجر نبودن، حساس بودن به موقعیت‌های زمان و درک شرایط زمانه در تحقق اهداف انقلاب اسلامی مهم است.

وی با اشاره به ترکیب جمهوریت و اسلامیت تصریح کرد: توجه به اقتصاد به عنوان هدف نیست بلکه به عنوان ساز و کار اجتماعی در متن بیانیه به آن پرداخته می‌شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری با توجه به بیانات مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی ادامه داد: ما در هیچ معرکه‌ای حتی جنگ با آمریکا و صدام گلوله اول را شلیک نکردیم اما در دفاع از میهن هم کم نمی‌گذاریم.

غفاری، پرهیز از افراط و تفریط را یکی دیگر از مسائل اشاره شده در بیانیه گام دوم دانست و افزود: جامعیت و نکات بسیار مهمی در متن بیانیه وجود دارد که یک سایت بزرگی برای نظریه پردازی محسوب میشود.

وی با بیان اینکه متن بیانیه شامل حدود 6هزار کلمه است اما بیش از 3 هزار تم را می‌توان از آن استخراج کرد، گفت: دانشگاه‌ها، مجموعه‌های فرهنگی و جهاد دانشگاهی باید تم‌های اصلی و کلیدی این بیانیه را استخراج و بین خود تقسیم کنند و در مجموعه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی برای اعضای هیئت علمی و دانشجویان مورد تبیین و بررسی قرار دهند.

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon