رئیس مرکز ملی فرش ایران: بزرگترین صنف در کشور در اختیار تولیدکنندگان فرش ایرانی است

رئیس مرکز ملی فرش ایران: بزرگترین صنف در کشور در اختیار تولیدکنندگان فرش ایرانی است

رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به فعالیت بیش از ۲ میلیون ایرانی در صنعت فرش کشور گفت: بزرگترین صنف کشور در اختیار تولید کنندگان فرش ایرانی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، فرشته دستپاک بعد از ظهر امروز در نخستین جلسه کارگروه تولید فرش ایرانی در قزوین که با حضور عبدالمحمد زاهدی استاندار، سعید نبیل رئیس سازمان صمت استان، مهدی بخشنده رئیس اتاق بازرگانی قزوین و جمعی از مسئولان و نمایندگان مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی برگزار شد اظهار داشت: صنعت فرش به عنوان یکی از صنایع مادر در گذشته به عنوان یکی از برترین تولیدات ایران توانسته بود حجم وسیعی از مراودات ایران و کشورهای خارجی را عهده‌دار شو برای تحقق این امر تعداد بسیار زیادی از مردم ایران در صنایع مرتبط با فرش فعالیت می‌کردند.

وی گفت: امروز نیز با وجود مشکلاتی که در زمینه تولید فرش دستبافت در کشور ایجاد شده است هنوز نزدیک به 2 میلیون نفر به صورت مستقیم با این حرفه در ارتباط هستند.

رئیس مرکز ملی فرش ایران اظهار داشت: بیش از 80 درصد فرش دستبافت تولید ایران در کشورهای خارجی به مصرف می‌رسد و فرش دستبافت ایرانی از  گذشته به عنوان یک کالای با کیفیت و خاص در سراسر جهان دارای مشتری و طرفداران زیادی است

دستپاک اضافه کرد: تولید فرش دستبافت در کشور از جمله فعالیت‌های اقتصادی استراتژیک محسوب می‌شود چرا که با تامین همه مواد اولیه آن در ایران ارزش افزوده بسیار بالایی ایجاد می‌کند.

وی گفت: از سوی دیگر وجود بازارهای دائمی برای این محصول سبب شده است تا اقتصاددانان دنیا در مورد قدرت ایران در بازارهای فرش دستبافت در دنیا حساس شده باشند و امروز می‌بینیم کشورهای دیگر در تلاشند تا این جایگاه را از ایران بگیرند.

رئیس مرکز ملی فرش ایران خاطرنشان کرد: در حالی که گویا تولید، حمایت و ترویج از حرفه فرش‌بافی در ایران در حال فراموشی است اما همواره در دنیا به چشم یک اقتصاد محوری بزرگ و توانمندی ایران به آن نگریسته می‌شود و همین که فرش دستبافت ایرانی در مراحل اولیه تحریم‌ها، در لیست تحریم خرید قرار می‌گیرد شاهدی بر این مدعاست.

دستپاک گفت: از سوی دیگر باید استفاده از فرش دستبافت ایرانی در بین مردم ایران نیز حمایت شود که در این مورد با صندوق کارآفرین امید برای ارائه تسهیلات ارزان قیمت خرید فرش دستبافت ایرانی توافقاتی صورت گرفته است.

وی گفت: سهولت در ایجاد اشتغال در حوزه فرش دستبافت ایرانی و ایجاد اشتغال پایدار از مواردی است که در حمایت از بافندگان فرش باید به آن توجه شود چرا که در شرایطی که ایجاد اشتغال در هر حوزه ای برای کشور میلیون ها تومان هزینه بردار است با کمتر از 15 میلیون تومان میتوان در این حرفه وارد فعالیت شد.

رئیس مرکز ملی فرش ایران همچنین عنوان کرد: امروز منکر وجود مشکلات در عرصه صنعت فرش در کشور نیستیم اما با توجه به مزیاتی که تولید فرش دستبافت می‌تواند در کاهش وابستگی به اقتصاد نفتی، ایجاد اشتغال پایدار و ارزآوری برای کشور داشته باشد با راه‌اندازی کمیته‌های فرش در 29 استان با قابلیت فعالیت در این حوزه می‌توان این مشکلات را به راحتی حل و فصل کرد.

دستپاک خاطرنشان کرد: فرش دستبافت ایرانی یک قابلیت فرهنگی، هنری و اقتصادی است که از گذشتگان به ما رسیده است ما نیز وظیفه داریم در این حوزه به بافندگان و تلاشگران این حوزه اعتماد و زمینه فعالیت بیشتر و بهتر را فراهم کنیم.

وی تاکید کرد: تامین امنیت شغلی بافندگان از مهم‌ترین دغدغه‌های فعالان در این عرصه است که می‌توان با اجرای طرح‌های حمایتی به تامین امنیت شغلی این بافندگان بپردازیم.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon