وقتی مزایای تعطیلی خصوصیسازی بیشتر از حیاتش است
با توجه به حواشی زیادی که واگذاریهای دولت طی چند سال گذشته به دنبال داشته است، تعطیلی روند خصوصیسازی با روند فعلی و نیز حاشیههایی که پوری حسینی، رئیس سازمان خصوصیسای دارد، منافعش بیشتر از ادامه واگذاریها است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، "واگذاری، حاشیه و پس از آن بازگشت شرکتهای واگذار شده به دامان دولت". این اتفاق مختصری است از روند خصوصیسازی در کشور دستکم در 5، 6 سال گذشته؛ که البته حواشی روزافزون پیرامون مجری واگذاریها یعنی میرعلی اشرف عبداله پوری حسینی، رئیس سازمان خصوصیسازی را هم به آن اضافه کرد.
بر این اساس نگاهی به آخرین تحولات حوزه خصوصیسازی از بازگشت شرکت ماشینسازی تبریز به صندوق بازنشستگان فولاد حکایت دارد.
این شرکت یکی از بزرگترین کارخانههای شهر تبریز واقع در قراملک، تولیدکننده انواع ماشینهای صنعتی مانند انواع ماشینافزار، کمپرسورهای صنعتی، پمپهای آب، الکتروموتور، لیفتراک، انواع موتورهای دیزلی، ماشینآلات نساجی، ماشینهای تراش، ماشینهای فرز، ماشینهای مته، قطعات ریخته و دستگاههای CNC است، که پس از کش و قوسهای فراوان سازمان خصوصیسازی در اردیبهشت ماه 1397 این کارخانه مادر صنعتی را به شخصی که به گفته پوری حسینی، خودش عِرق و تعصب محلی داشت و به دنبال نانخور کردن عدهای جوان و بیکار بود، واگذار کرد.
مالک جدید کارخانه ماشین سازی نیز که میگفتند بدهی بانکی ندارد و اهلیت دارد، بلافاصله پس از خرید این واحد صنعتی قدیمی، در نشستی با خبرنگاران از برنامههای امیدوارکنندهاش برای احیای ماشینسازی سخن گفت.
این در حالی است که واگذاری ماشینسازی تبریز به بخش خصوصی پس از 11 بار مزایده ناموفق توسط سازمان خصوصیسازی و سرباز زدن بانکها و صندوقهای بازنشستگی از تملک آن در ازای رد دیون دولتی، در حالی اتفاق افتاده بود که چندی پیش مالک جدید این واحد، به اتهام فروش 260 میلیون دلار یا یورو ارز دولتی در بازار آزاد، خبرساز شد تا خصوصیسازی ماشینسازی تبریز هم به عاقبت بخیری ختم نشود.
در این زمینه نیز به تازگی میرهادی قره سید رومیانی، معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای وزارت تعاون از برگشت کارخانه ماشینسازی به صندوق بازنشستگان فولاد خبر داده و قرار است شنبه آینده تغییر و تحولات مربوط به بازگرداندن کارخانه به صندوق بازنشستگان فولاد انجام شود.
این گزارش میافزاید: در حالی کارخانه ماشین سازی تبریز به عنوان یک کارخانه مادر با حدود 50 سال قدمت سال گذشته توسط سازما خصوصیسازی به مبلغ 680 میلیارد تومان به واگذار شد که حالا خریدار آن دو سه ماهی به اتهام فروش ارز دولتی در بازار آزاد دستگیر شده است و این شرکت و کارگرانش هم بلاتکلیفند.
بر این اساس شاید تعطیلی روند خصوصیسازی با این روند و همچنین حاشیههایی که پوری حسینی، رئیس سازمان خصوصیسای دارد، منافعش بیشتر از ادامه واگذاریها باشد .
انتهای پیام/